Ti hogyan tanítottátok meg a kutyátokat pacsit adni?
kitartottam a kezemet és a lábát beletettem a tenyerembe....ezt egy 13 éves pulinak tanítottam meg..1x megcsinálta a másik puli előtt az meg magától csinálja már ha kiteszem a kezemet neki :))) de jutalomfalattal :) neked nem sikerül?
2012. márc. 12. 20:14
2/10 A kérdező kommentje:
nem nagyon :| tÖbb módszerrel is megpróbáltam már, de nem nagyon sikerïl.. 2 éves, ivartalanított, keverék kan kutyáról van szó :)
Az én kutyám sem értette az elején. Én is a tenyerembe tettem a mancsát, majd kapott jutalomfalatot. az első alkalmakkor nagyon vonakodott, nem engedte még a mancsát se megfogni. végül beletanult, rájött a dologra, és mostanra ha kell, ha nem itt nyújtogatja nekem a pracliját.
amúgy egy amstaff
2012. márc. 12. 20:17
Èn a tenyerembe szorítottam a jutifalit ès amikor ki akarta szedni a kezembōl odaadta a kezèt ès mondtam h pacsi. Már harmadszorra megcsinálta:) nagyon okos kutyus)
2012. márc. 12. 20:24
5/10 A kérdező kommentje:
Ezt én is próbáltam, de nem sikerÚlt, mert amikor a markomba szorítottam akkor elkezdte rágni és nyalogatni, mikor rájött, hogy nem fogom odaadni akkor csak ült ott és nem csinált semmit..
Én ugy csináltam hogy elöször is volt nálam sok juti a kutyát le ültetem aztán megfogtam az egyik lábát megemeltem montam hogy pacsi aztán kapot egy jutit ezt töbször eljátszotam ugy 5X-6X aztán már rájöt mit akarok kajáér meg pláne és már magátol adta ha kértem anyi hogy én már pacsi helyet azt mondom csapj bele...
2012. márc. 12. 20:34
Egy falat párizsit raktam a tenyerembe, összecsuktam, és a kutya orra alá dugtam. Egy idő után felhagyott a szájjal próbálkozással, és lemancsolta, abban a pillanatban megdicsértem és kinyitottam a tenyeremet, hogy megehesse. Amikor már reflexből mancsol, akkor lehet a párizsit majd a másik kézből adni, és ezzel párhuzamosan a csukott tenyeret egyre jobban kinyitni. Nyitott tenyérnél pedig egyre hosszabb mancsolást lehet elvárni kaja előtt, hogy perfekt pacsi és "kézfogás" legyen.
Második alkalommal egyébként inkább gyorsan végigszaladtam a lépéseken az elejétől, harmadjára tudta, csak az időt kellett kitolni, az nehezebb volt kicsit, mert gyorsan akarta a kaját :) De azóta is imád mindent lemancsolni :)
2012. márc. 12. 21:20
Na jó, a sebességhez hozzá kell tennem, hogy klikkerrel időzítettem a dicséretet, lehet, hogy anélkül kicsit lassabb, meg hát persze a kutyától is sokminden függ :) Lehet, hogy egy hétbe is beletelik, mire felfogja, bár igazából kétlem, a pacsi a legtöbb kutyánál kedvenc gyakorlat :)
2012. márc. 12. 21:21
A klikker sokat segít. A sebesség rengeteget számít. Mancsát a tenyeredbe veszed, másik kezeddel klikk, jutalomfalat. Az enyém így pillanatok alatt megtanulta. Utána már pikkpakk megtanulta azt is, hogy azzal a praclijával kell pacsiznia amelyik elé odateszem a kezem. (Úgy értem tükörképként, jobb kezem a bal lába elé rakom, akkor ballal pacsizik, a bal kezem a jobb lába elé rakom és belecsap:)) Ha megtanulja az egyik lábával jól, és át akarsz térni a másikra is, akkor egy darabig azzal a lábával fog próbálkozni amelyikkel már megy neki. De ez ne tántorítson el:D Hú vazz, mennyi láb szó lett a szövegemben:D Na most már mindegy, így marad:D
2012. márc. 12. 22:15
Leültettem, próbáltam a kezembe fogni a jutalom falatot, hogy "rá mancsoljon", de azt nem értette, úgyhogy a kezembe raktam a mancsát, mondtam, hogy pacsi, megkapta a falatot. Ezt eljátszottuk még 2-3x, aztán leültettem, mondtam, hogy pacsi (csak nézett rám persze), megpaskoltam a lábát. Ha felemelte megfogtam. Ezt is eljátszottuk párszor, mire rájött, hogy mit akarok tőle. (amúgy ő is amstaff :) )
2012. márc. 13. 10:26
Kapcsolódó kérdések: