Ez a módszer ugye túl "durva", nem lenne szabad alkalmaznom?
A kutyám kamaszodik, és szeret bepróbálkozni, de csak távolról persze. Pl. egy időben volt hogy nem jött oda, mikor hívtam. És olyankor a következőt csináltam: ha nem jött, mert mondjuk épp kakit evett, és tetette a süketet, elindultam felé, hogy a kívánt helyre húzzam, de persze amint kartávolságba értem, elugrott. Egy idő után ezért magamnál tartottam egy kisebb botot, és ilyenkor, mivel hatalmas, vastag a szőre, tehát igazából meg se kottyan neki, csak rettentően meglepődik, megdobtam a bottal. Persze ezután mindig odajött hozzám és alaposan megjutalmaztam. Egy idő után a behívás körüli problémák jó része megszűnt. Viszont nem tudom, ez a módszer nem túl "durva"-e, nincs-e rossz hatással a kettőnk közti kapcsolatra? :/ Sose bántottam, vertem, a legtöbb amit kap, az az orrakoppantás, a "megbökés" és a szidás.
Például ma is, mivel valami más miatt elég labilis hangulatban voltam, elkezdte azt csinálni, hogy a parkból kisétált az útra, hiába szóltam rá. Úgy kellett "visszaszidnom" a parkba és újra meg újra megcsinálta. Megint fogtam egy botot és amint kitette a lábát, hozzákoccant. Rögtön visszaszaladt és onnantól fogva elég volt egy halk tiltás mikor a park szélére ment.
Nyugodtan ítéljetek el, én is hadilábon állok magammal. Most akkor ez "erőszak", "durva bánásmód"?
Bocs hogy ilyen hosszú lett, kösz hogy elolvastad.
Hát nézd végül is nem erőszak meg nem durvaság.
Hiszen vannak gyerekek akik a szép szóból nem értenek csak egy jó pofon után.
Én nem tartom durva módszernek,mert nem vered a kutyádat, a bot egy fajta segédeszköz neked amivel fegyelmezed.
Neked a bot vált be hát használd, vkinek elég egy eréjesebb szó a tiltáshoz,vagy megbökés.
Minden kutyánál más az a módszer ami fegyelmezésnél beválik :)
Ezt a harcot én is megvívtam magamban, mert nekem a legjobban a 'grabancmegfogás és odébbrakás vagy kizárás' illetve a kisebb pofonok jöttek be.
Az orrára azért nem szeretek koppintani, mert sok helyen írták, hogy rontja a szaglásának a minőségét, kárt meg azért nem szeretnék benne tenni ezért maradok a pofonnál, ami épp csak figyelmeztető jellegű. A grabancmegfogás pedig olyan szinten bevált, hogy most ha nem viselkedik elég lehajolnom és enyhén hozzáérnem a nyakához, már abba is hagyja.
És tényleg érdekes, hogy jobban hallgat rám ha suttogva szólok rá, mintha kiabálnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!