Kistestű kutyával utazni nemzetközi vonaton. Jó ötlet
vagy őrültség?
Figyelt kérdés
Külföldön élö magyar vagyok, szeretnék örökbefogadni egy kutyàt. Évente àtlagosan hàromszor utazom Magyarorszàgra meglàtogatni a csalàdomat, természetesen vinném magammal a kutyust is. Ez közel 14 oràs vonatutat jelent, a leghosszabb idöszak amikor nem tudunk 10 percre leszàllni a vonatrol 6.5 ora. Szerintetek mennyire megoldhato a dolog? Föleg kaki-pisi szempontjàbol...
A kutyám (igaz már nem kölyök, hanem 6 éves volt) simán végigaludta a vonatutat Pesttől Varsóig. Az is volt vagy 16 óra átszállás nélkül. Még az állomáson sem pisilt a leszálláskor, csak mikor kivitte a fiam és füvet talált.
2013. okt. 14. 21:07
12/19 anonim válasza:
Nyilván ismered a vonatutat. Tudod, hogy melyik vonatra, hová engedik fel a kutyát. Nem fér be minden szállítódoboz a kupéba a lábad alá, akkor meg külön hely kell neki... Ugat, nyafog, nyüszög? Egy 8 fős kupéban biztos, hogy ezt mindenki tolerálni fogja órákon át? Megállókban leszállás... Hát a peronra nem pisiltetheted a kutyát, áll annyi ideig a vonat, hogy leszálljatok, olyan helyet keressetek, ahová pisilhet (esetleg emiatt az állomás épületéből is ki kell menni)... Visszaértek időben? Oltások, útlevél meglegyen. Ha baleset lesz mégis és bepisil/bekakil, ha boxban utazik, legyen valami, amivel fel tudsz takarítani, szintén az utastársak nem biztos, hogy értékelik a pisi/kakiszagot... Én két kutyával szoktam ingázni Magyarország és Hollandia között, a fentiek miatt soha nem mennék vonattal, kizárólag saját autóval megyünk, és kb 2 óránként megállunk.
2013. okt. 14. 22:04
13/19 A kérdező kommentje:
22:04: pontosan ráéreztél a problémámra. Mennék én is saját autóval, ha lenne, de csak emiatt úgy gondolom, nem éri meg, màs miatt meg nincs szükségem rà.
Gondolkodom valami Pet Taxiban elsö körben, de rendszeresen biztosan nem utaznék nélküle.
2013. okt. 14. 23:06
14/19 anonim válasza:
Nem tudom, pontosan hol laksz, de Angliából, Németországból, Hollandiából csomó ember keres a neten utitársat hazafelé útra. Szerintem nézelődj a fórumokban, biztos találsz valakit, akihez társulhatnátok.
2013. okt. 14. 23:27
15/19 A kérdező kommentje:
Anglia, Németorszàg elég sok magyart tudhat magàénak.
Svàjcban élek, vannak itt ismeröseim, akik rendszeresen jàrnak haza kocsival, csak ök négyen vannak igy nem marad hely. Az oszkar.com-on egy pasas jàr rendszeresen, egyszer utaztam vele, többet soha nem fogok, az biztos.
De majd körülnézek, hàtha. Köszi :)
2013. okt. 14. 23:40
16/19 Akiteki válasza:
A repülővel mi a gond? A swissair egész jó áron szállít kutyát.
2013. okt. 14. 23:44
17/19 A kérdező kommentje:
Kutyát igen, embert sajnos nem. Erősen idegenkedem a reptéri cirkusztól, nem véletlenül utazom vonattal. :)
2013. okt. 15. 00:02
18/19 anonim válasza:
Szerintem nem olyan hosszú az az idő,hogy ne lehetne kibekkelni.Ha szükséges,kaphatna nyugtatót is,legyen nálad a biztonság kedvéért,meg persze nedves törlőkendő és néhány zacsi.
2013. okt. 15. 13:33
19/19 Szilvi & Argos válasza:
Igazából az első, hazavezető vonatutat kell túlélnetek, utána már kis neveléssel-szoktatással-fegyelmezéssel simán kibírható a 6,5 óra...a folyosón-peronon kicsit át tudod mozgatni a vonaton is a kutyát sétálva, kis ül-áll-fekszik, hasvakarás, ilyesmi :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!