Megőrült a kutyám?
Pár nappal ezelőtt történt,hogy az alaszkai malamut kutyám,(még kölyök,na jó, kölyök és felnőtt között van)odajött hozzám megsimogattam,aztán hirtelen elszaladt.Senki nem hívta,mert egyedül voltam az udvaron.Aztán 2 perc múlva,mintha puskából lőtték volna ki,rohant felém,és a fogával elkapta a ruhámat,elkezdte ráncigálni a pulcsimat,huzogált egyfolytában.Többször is ráütöttem,talán a 3.-ra hagyta abba.Mintha semmi sem történt volna,leült elém az eset után,és elkezdte nyalogatni a kezem,ruhám.
Nem tudom mire vélni ezt az esetet,valakivel már történt hasonló?Valaki tudja,mi válthatta ki ezt az én játékos,szeretetteljes,általában nyugodt kutyámból?
Ez most komoly?Úgy írok a kutyámról,mintha gyűlölném?
Ha tudni akarod,az ülj parancsot már tudja,fekszik-et most tanítom neki.Igen,ráütöttem.Miért,mit kellett volna tennem?Csöndben állnom és nézni hogy szétszaggatja a ruháim?Én a kutyakönyvekből úgy tanultam,hogy ha a kutya rossz,engedetlen,egy kicsit rá kell ütni,ha nem hagyja abba,többször is,és ha engedelmes,meg kell jutalmazni.Na,én eszerint,így nevelem a kutyámat.
mokkagyerek: Igen,valószínű birkózni akart,ha kitépett egy darabot a ruhámból...
De ne gondoljátok azt,hogy úgy ütöttem rá,hogy nagyon fájjon neki.Ezek csak kicsi,fegyelmező ütések voltak:
Üssetek rá enyhén,finomabban a kezetekre háromszor!Fájt?
Egyébként igen, pont csöndben kellett volna állnod és tűrnöd:)
Vagy lespriccelni vízzel. Vagy rámorrantani.
Nálunk a hagyom, és nem figyelek rá technika bevált. Egy kölyökkutyánál, aki az alapokat tanulja meg nem a legdrágább ruhánkat kell viselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!