Nemzetközi vonaton kutyával?
Nem ritkán lehet, hanem általában meg kell vásárolnod az adott fülke összes jegyét. Magyarul bazi drága lesz.
Attól is függ h hálókocsival vagy fekvőhelyes kocsival mész. Ugyanis nem mindegy h max 3 vagy max 6 jegyet kell venned.
MÁV-Direktes voltam, hidd el, IC-n TILOS állatot szállítani. DE ha nekem nem hiszel, akkor:
"A kísérő kutya és a szolgálatban lévő rendőrségi kutya kivételével nem vihető be élő állat
•az 1. osztályú kocsiba,
•az étkezőkocsiba,
•a pót- és helyjegyköteles, vagy helyjegyköteles vonatba és kocsiba."
Forrás: elvira.hu
De benne van a SzüSz-ben is (Személyszállítási Üzletszabályzat).
Ott ültem a MÁV-Direktnél egy évig. Tudod, a MÁV-Direkt a 0640-49-49-49-es telefonszámon van. Amit hívattatni akarsz velem. Ott kuksoltam egy évig, és az ilyen okostóniknak is, mint Te, megválaszoltam h nem, tilos a kutya IC-n, peronon se lehet szállítani, nem, ne próbáljon meg trükközni, mert a jegyvizsgáló az első adandó alkalommal leszállítja.
Majd a mégis trükköző okostóni megint telefonált, felvettem a panaszát, és elküldtem a központban, ahol NEM vonták vissza a büntit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!