, , Nemzetközi" kutyachip?
Az a helyzet, hogy én szlovákiai vagyok, és a kutyámat is itt chipeztettem, és ott váltottam neki ki az útlevelet. (Szlovákiában már régebb óta kötelező). Viszont egyrészt sokat járkálunk át Magyarországra, valamint van itt hétvégi házunk, és nyaranta ott ki is van engedve az udvarra a kutya. Ezért esély van rá, hogy Magyarország területén elveszik.
Az ő szlovák chipje ugye értelem szerűen a szlovák adatbázisban regisztrálva van, de nincs a magyarban. Szerintetek van erre lehetőség? Hol kéne ezt kérnem, hogy regisztrálják be a magyarba is?
Utolsó, ez egy jó kérdés. Én annyit tudok, hogy velünk hogyan volt. A kérdező vagyok egyébként. A párom, aki szintén szlovák állampolgár, és ott is él Szlovákiában, Magyarországi menhelyről fogadott örökbe kutyát. Viszont ,,otthon" (Szlovákiában) hordja orvoshoz, és szlovák útlevelet is kapott. Mikor kérdeztük a doktornőket, akkor mondták, hogy nem gond, hogy magyar a chip, átírják a tulajt a páromra, és kapott egy szlovák útlevelet a HUN jelzésű chipjéhez.
De ez nekem is fura, nem is értem, akkor hogy van ez...
Nekem magyar chipezésu kutyam van, viszont Franciaorszagban élek, igy itt regisztraltattam a chip szamot. A chip egyértelmuen magyar szarmazasu, de a helyi adatbazist kérdezik le.
A magyar adatbazisban benne sincs, egyrészt mert akkoriban még volt ketto is és jo nagy kupi, masrészt mar nem jarok Magyarorszagra.
Szerintem regisztralt a chipet a magyar adatbazisban, igy ha lekérdezik egyurtelmuen megvan hogy ki a gazda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!