Van olyan hely ahová beadhatom a kutyát és nem adják örökbe?
Kutyát panzióban lehet elhelyezni, ennek költsége kb. 1000Ft/nap. Gondolom, ez nagyon sok.
Kivételes esetben lehet, hogy a helyi menhely vezetője megértő, és befogadja a kutyád, de ez nagyon nagy szívesség a részükről, és tényleg az adott menhely személyétől függ, akivel beszélsz az ügyben. Nyilván úgy a korrekt, hogy amikor hazaviszed, akkor fizetsz valamennyit, ezt nem árt előre letisztázni.
Én reálisabbnak tartom, ha felhívod a menhelyet, és kérsz tőlük egy zsák olcsó tápot. Mi pl. rendszeresen szoktunk adni állatbarát embereknek kaját, ha környékbeli kóbor állatokat etetnek, vagy ivartalanításba is besegítünk, ha kérik.
Ismerős, rokon nincs, aki tud segíteni? Tényleg, tíz kilós tápot lehet kapni már 1500Ft-ért, valaki állatszerető rokon, barát csak be tud segíteni ennyivel, ez nem nagy összeg.
Ha nem veszed rossz néven tanácsolnék valamit. Menj el a menhelyre és beszélj a vezetovel, hogy nagyon rossz anyagi helyzetbe kerultél, de nem szeretnéd elveszíteni a kutyádat, ezért felajánlod nekik a segítségedet, hogy naponta vagy kétnaponta bejársz a szabad idodben segíteni nekik (pl. tisztítani a ketreceket, setáltatni a kutyákat, segíteni az etetésnél stb.), ha ok ellenszogáltatásként segítenek neked és ellátják táppal a kutyádat vagy ott a menhelyen, vagy odaadják otthonra.
így a kecske is jol lakik és a káposzta is megmarad.
Szerintem ez olyan megoldás, amit talán szivesen elfogadnak, mert amennyire én ismerem a menhelyek helyzetét, állando munkaero hiánnyal kuszkodnek, mert nem tudják mibol megfizetni oket, onkétesekbol meg mindig hiány van.
Nagyon boldog lennék ha sikerulne ezt a kemény helyzetet így megoldani. (Esetleg írd meg hogyan tudtad megoldani)
Nos..ok-okozat
az okozat: nincs mit enni a kutyának SEM
ok: talán nincs munka amivel pénzt lehetne keresni
Ez sajnálatos
Viszont talpra kell állni,mert ez így nem lesz jó.
Keress jobb munkát esetleg
vannak ilyen oldalak
pl.:
de a google is segít.
Nem csak az okozaton kell segíteni.
Szerintem tök korrekt a kérdezőtől, hogy egyáltalán valami megoldáson gondolkozik!
Sokan ilyen helyzetben egyszerűen kib@sszák a kutyát az utcára oszt hadd mennyen!
Aki meg csak pocskondiázni tudja a kérdezőt, az monnyon le!
:D
Engem meg nyugodtan pontozzon le! :)
Na igen, ez korrekt válasz, de feltételezem, hogy a kérdező vidéki, ott meg nem olyan egyszerű a munkakeresés, hogy google oszt annyi! :S
De még Pesten sem, ezt azok tudják a legjobban, akik most munkát keresnek. Még a legalja állásokat is nehéz most megszerezni/megtartani, nem hogy egy jobban fizetőt... :(
hát igen,sajnos van ilyen. Ezen mi nem nagyon tudunk segíteni a sajnálkozással.
Remélem hamar rendbe jön az anyagi helyzete a kérdezőnek
Kedves Kérdező! Szörnyű olvasni, hogy ilyen bajban vagytok. A legfontosabb, hogy ne add fel, menj és menj, amíg valaki segít. Ha az étteremből elviszi a gazda (bár valószínűleg tilosban jár), akkor próbáld meg a bölcsi, ovi vagy iskola konyháját! Bár, szerintem még mindig futhatsz egy kört az étterem tulajdonosnál, mert ha őszintén elmondod, hogy milyen bajban vagy és a kutyádnak kellene, nem tudom elhinni, hogy lenne olyan szemétláda, aki ne adna valamennyit naponta.
Ragassz ki vagy dobj be a környéken lapokat, hogy konyhai maradékért elmész, ha neked adják (megint írd rá azt is, hogy éhes kutyának lenne). Ciki, nem ciki, a kutyádnak kaja kell. Ilyenkor nincs helye a szégyenérzetnek. Inkább büszke lehetsz magadra, ha ezt a helyzetet sikerül megoldanod!
Aki a menhelyi bedolgozást ajánlotta, aranyérem jár! Mindenképpen menj el, ez remek ötlet. Ugye van a közeletekben menhely? Remélem, sikerül! Hajrá!
Ha megírod, hogy hol laksz, talán többet tudunk segíteni.
Ha bemész a boltba és veszel néhány csirkefarhátat az nem kerül sokba, és ha maradékkal (ha van pl krumpli, vagy tészta) összekevered,máris van 1 hétre való kajája.Megértelek, mert tényleg nagyon drága a kutyakaja.
Milyen fajta a kutyus?Nincs egy ismerősöd, aki esetleg egy ideig tudna rá vigyázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!