Létezik az, hogy a tápon-mégha az prémium kategóriás is-felnőtt kutya hamarabb öregszik, mint a, , házikosztos"?
Persze!
Elég sokan vagyunk már, akik BARF/PREY étrend szerint etetünk. Van a fb-on egy csoportunk is (Nyesedék hús kutyáknak), sorban jönnek a sikertörténetek. Most legutóbb egy 7,5 éves erdélyi kopóval álltak át, a kutya megfiatalodott, pörög, virgonckodik ezerrel :)
Szerintem ez azért sok mindentől függ. Milyen az életmódjuk, mennyit mozognak és nagyon fontos, hogy mennyire nyugodt élete van egy kutyának. Volt már utcáról befogadott kutyám, amelyik már 3 évesen tök ősz volt, mert annyi rosszat élt át.
De amúgy én is egyre inkább az otthon készített ételek híve vagyok, abban legalább tudni, hogy mi van. Hiába vettem néha szuperprémium tápokat (pl. taste of the wild), valahogy nem nézet ki úgy a kutyám, ahogy szerettem volna. Ha nektek bevált, etesd továbbra is így.
Amúgy off: Alexandra megkérdezhetem mi barfos facebook oldalatok neve?
Igen, aki szeretne, itt tud csatlakozni :)
Ebben a kaján kívül sokminden belejátszik, és az első és legfontosabb tényező a genetika. Nagyon fontos a kutya megfelelő táplálása, de ez nem úgy hosszabbítja az életét, hogy nem látszik rajta az öregedés, hanem hogy ha hajlamos valami szervi problémára, az később jön ki, ellenállóbb az immunrendszere, jobb a közérzete, egészségesebb a testalkata, stb.
A tíz éves kutyámról például senki meg nem mondja, hogy annyi idős, egyszerűen felnőtt kutyának néz ki, pedig világéletében tápot evett, szutykot meg középkategóriásat felváltva, illetve egy kis ideig házikosztot. Ő pont ebben a házikosztos korszakában kezdett viselkedésében öregesedni, de ezt nem írom a kaja rovására, hacsak annyiban nem, hogy meghízott tőle. Most BARFozunk, eddig ezt találtam a legjobbnak, de szerintem a kutya akkor is ugyanígy nézne ki, ha egész életében teszkós tápot kapott volna, max. hajlamosabb lenne mindenféle betegségekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!