Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Titeket nem idegesítenek az...

Titeket nem idegesítenek az olyan gyerekek vagy felnőtt emberek, akik direkt ingerlik a kutyát?

Figyelt kérdés

Ma a szomszédba anyuka a gyerekével unokalátogatóba érkezett, mikor indultak haza pont hátul voltam a kertben a kutyámmal. Van hátul kéne nagy tuja, ami engem kitakart. A kutyusom imád barátkozni, mindenkivel barátságos, soha senkit nem bántana. Meglátta a kis srácot a kerítés másik oldalán. Farokcsóválva indult meg a gyerek felé, hogy barátkozzon vele, erre a kis görcs (elnézést, de nem tudom más névvel illetni) elkezdte hergelni a kutyát... Erre persze, hogy morogni és ugatni kezdte. Mikor meglátott a kis srác, hogy én is ott vagyok, akkor ment anyucihoz..., de ezek után még mindig folytatta a kutya hergelését...

Ez az eset teljesen felháborított.

2013. okt. 5. 22:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor szólok a gyereknek,a kutyát meg elhívom.
2013. okt. 5. 22:18
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Hogyan hergelte a kutyát? Mit csinált?
2013. okt. 5. 22:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz hergelés alatt?

(Engem egyébként az is idegesít ha engedély nélkül simogatják...)

4/8 anonim ***** válasza:
56%

Hogyan hergelte, mit csinált?

Amúgy a gazdik is érdekesek tudnak lenni néha. Elengednek kaukázusi méretű kutyákat szabadon, világos, hogy a gyanútlan járókelő összecsinálja magát ijedtében. Hirtelen mozdulatot tesz, és máris kész a baj. Akkor aztán lehet bizonygatni, hogy az én Bagirám a világ legjobb kutyusa....

5/8 anonim ***** válasza:
92%

Az én kutyámat is gyakran csalogatják. Nyugisan jön mellettem, nem rohan le senkit. Nagyon barátkozós, mindenkit szeret.

Kb akkor okozott ez kellemetlenséget, mikor parkban vagyunk, út túloldaláról elkezdenek visítozni kiscsajok. A kutyám meg simán menne "játszani", szóval ilyenkor tigrisugrásban odavetődöm, vagy gyors elterelem a figyelmét. Vagy zebrán mennénk át, megvan a nyugalom... körülöttünk 50 ember, egyvalaki elkezdi cukkolni... a kutya meg egyből játékba lendülne. Régebben okozott ez sok kellemetlenséget nekem, de már tudok nagyon résen lenni. Gyakran hamarabb észreveszem az ilyen embereket, mint a kutya, és gyors magamra vonom a figyelmét, vagy arrébb megyünk.

Mindíg vannak, és lesznek ilyen emberek, lényeg az hogy megtaláld a módját, hogyan tudod a legjobban kezelni a helyzetet. És ilyenkor ne a gyerekre, vagy a másik emberre figyelj, hanem csak a kutyádra, és magadra. Mintha a másik ott sem lenne.

2013. okt. 5. 22:52
 6/8 anonim ***** válasza:
46%

22:19 nem tűnt fel, hogy kerítésen belüli kutyákról van szó?

Amúgy engem is baromira tud zavarni de én ilyenkor megmondom nekik a magamét, meg eleve nem barátságos kutyáim vannak úgyhogy szólok nekik, hogy nem járnak jól ha piszkálják.

2013. okt. 6. 00:19
 7/8 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat :)

nem volt nagy hergelés, ugatott a kutyának, hogy bosszantsa, szóval nem bántotta meg semmi, de erre a kutyám elkezdett rá morogni és megugatta, még sose láttam ilyet csinálni, mert tényleg egy barátságos kutyus

ami a legjobban bosszantott ebben a helyzetben, hogy ezt az "ugatást" a kiskölyök nem akarta befejezni, hiába szóltam volna rá, anyuci és nagymama is ott volt

2013. okt. 6. 20:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor a gyerek engem nem idegesített volna annyira, de a vele levő felnőttek igen (persze függ a gyerek korától is, de kisgyereket feltételezek). Ha egy kisgyerek ugat a kutyához, abban nincs semmi rossz, de ha a szülők/nagyszülők nem állítják le, amikor láthatják, hogy ideje lenne, az viszont igen szomorú. Ha a gyerek már nagyobb, és érthette/láthatta, hogy a kutyát idegesíti a viselkedése, akkor már ott is vannak gondok, de az elsődleges felelősség akkor is a vele levő felnőtteké. Főleg, ha udvariasan megkérted őket, hogy hagyja abba a kölök a cukkolást. Ha nem, akkor lehet kommunikációs probléma és félreértés is az egész.
2013. okt. 6. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!