Titeket nem idegesítenek az olyan gyerekek vagy felnőtt emberek, akik direkt ingerlik a kutyát?
Ma a szomszédba anyuka a gyerekével unokalátogatóba érkezett, mikor indultak haza pont hátul voltam a kertben a kutyámmal. Van hátul kéne nagy tuja, ami engem kitakart. A kutyusom imád barátkozni, mindenkivel barátságos, soha senkit nem bántana. Meglátta a kis srácot a kerítés másik oldalán. Farokcsóválva indult meg a gyerek felé, hogy barátkozzon vele, erre a kis görcs (elnézést, de nem tudom más névvel illetni) elkezdte hergelni a kutyát... Erre persze, hogy morogni és ugatni kezdte. Mikor meglátott a kis srác, hogy én is ott vagyok, akkor ment anyucihoz..., de ezek után még mindig folytatta a kutya hergelését...
Ez az eset teljesen felháborított.
Mit értesz hergelés alatt?
(Engem egyébként az is idegesít ha engedély nélkül simogatják...)
Hogyan hergelte, mit csinált?
Amúgy a gazdik is érdekesek tudnak lenni néha. Elengednek kaukázusi méretű kutyákat szabadon, világos, hogy a gyanútlan járókelő összecsinálja magát ijedtében. Hirtelen mozdulatot tesz, és máris kész a baj. Akkor aztán lehet bizonygatni, hogy az én Bagirám a világ legjobb kutyusa....
Az én kutyámat is gyakran csalogatják. Nyugisan jön mellettem, nem rohan le senkit. Nagyon barátkozós, mindenkit szeret.
Kb akkor okozott ez kellemetlenséget, mikor parkban vagyunk, út túloldaláról elkezdenek visítozni kiscsajok. A kutyám meg simán menne "játszani", szóval ilyenkor tigrisugrásban odavetődöm, vagy gyors elterelem a figyelmét. Vagy zebrán mennénk át, megvan a nyugalom... körülöttünk 50 ember, egyvalaki elkezdi cukkolni... a kutya meg egyből játékba lendülne. Régebben okozott ez sok kellemetlenséget nekem, de már tudok nagyon résen lenni. Gyakran hamarabb észreveszem az ilyen embereket, mint a kutya, és gyors magamra vonom a figyelmét, vagy arrébb megyünk.
Mindíg vannak, és lesznek ilyen emberek, lényeg az hogy megtaláld a módját, hogyan tudod a legjobban kezelni a helyzetet. És ilyenkor ne a gyerekre, vagy a másik emberre figyelj, hanem csak a kutyádra, és magadra. Mintha a másik ott sem lenne.
22:19 nem tűnt fel, hogy kerítésen belüli kutyákról van szó?
Amúgy engem is baromira tud zavarni de én ilyenkor megmondom nekik a magamét, meg eleve nem barátságos kutyáim vannak úgyhogy szólok nekik, hogy nem járnak jól ha piszkálják.
köszönöm az eddigi válaszokat :)
nem volt nagy hergelés, ugatott a kutyának, hogy bosszantsa, szóval nem bántotta meg semmi, de erre a kutyám elkezdett rá morogni és megugatta, még sose láttam ilyet csinálni, mert tényleg egy barátságos kutyus
ami a legjobban bosszantott ebben a helyzetben, hogy ezt az "ugatást" a kiskölyök nem akarta befejezni, hiába szóltam volna rá, anyuci és nagymama is ott volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!