Miért válaszolnak "anti-kutyások" a kutya kategóriában?
"Mert szerintem ha valaki egy homokkupac tetején akar ücsürögni, ami a lakásának a közepén tornyosul"
-Te láttál már ilyet vhol?
Látom nem fogod miről beszélek.
Aki egy homokdomb tetején él a lakásában-hogy a te példádnál
maradjunk-saját maga szerint teljesen normális,a társadalom(nagy többség)szerint elmeorvosi kezelésre szoruló ember.Na vhogy így van ez a kutya ágyban témánál is.
A szakirodalmat csak azért említettem,mert nyilván vannak
tőlünk sokkal hozzáértőbb emberek is ugye?Erre te írtad,hogy téged nem érdekel.Tudod van a régi mondás:Ha sokan mondják,hogy részeg vagy feküdj le.....
Úgy alszol a kutyáddal ahogy akarsz, de ha kiír valaki egy kérdést akkor fogadja is el! Hiába csinálsz amit akarsz, a kutyának akkor is vannak tulajdonságai és szükségletei. Pl olyan tulajdonsága hogy rangsorban él, ahol olyan van bizony az egyik többet kap/érdemel a másiknál mert ő a főnök! Ezért szokták azt mondani, hogy ne kerüljünk alacsonabbra a kutyánál, ne feküdjünk elé stb. Mert ez a megalázkodás jele.
Ha te azt mondod, hogy te a kutyád az engedelmesbajnoság győztese, alázatos, és azonnal szótfogad álmából felébresztve is, abszolút főnökként kezel akkor azt mondok oké, aludjon az ágyadban, nem árt neki! Csakhogy akinek a kutyája ágyba pisil annak mág valószínűleg árt! És nem érdekes hogy neked csak kicsi kutyád van, vagy csak hobbikutyád és nem dolgozol vele, mert a rendőrkutyát és a hobbikutyát is ugyanúgy kell kezelni! Kutyaként.
És lehet véleményed, de egyrészt ez olyan mint a 2+2. Hiába az a véleményed, hogy =6, attól az még akkor is 4! Másrészt akkor ne írja ki, hazavarja a régi kutyások meg a szakirodalom véleménye.
"de egyrészt ez olyan mint a 2+2. Hiába az a véleményed, hogy =6, attól az még akkor is 4!"
-Látom,van aki érti miről van szó...
Áljon meg a menet. Én nem azt mondtam, hogy a kutyának az a jó, hogy velem aludhat. Sem azt, hogy ez a helyes vagy jó megoldás. Én annyit mondtam, hogy én így érzem jól magam és akárki akármit mondhat, ha én attól vagyok boldog, hogy velem él a kutyám, akkor ebbe senkinek semmilyen beleszólása nincs! És ha nekem jó, hogy a "rangsor" alján állok, akkor nem értem, hogy másokat ez miért érdekel...
Azt meg végképp nem értem, hogy az ágybapisilős kérdéhez, hogy jön az, hogy a kutyának hol a helye. Nekem közel 10 éve van egy kutyám, az ágyban alszik velem, és eddig csak egyszer pisilt ágyba, amikor gyógyszereztem és annak a mellékhatása volt a vizelettartási probléma. Szóval ha már veszitek a fáradtságot, hogy válaszoltok egy kérdésre (az ágybapisilős kérdésre), akkor azt értelmesen tegyétek, ne pedig kioktató hangnemben...
Abban egyetértek, hogy mindenkinek szíve joga eldönteni, kivel, mivel alszik. És ebbe senkinek sincsen joga beleszólni. Véleményt mondani pedig olyan stílusban is lehet, hogy azzal ne sértsük meg a másik embert.
Én most ebbe nem szeretnék belemenni, hogy miért nem jó, ha ágyban alszik a kutya, mert már mások leírták (nem a higiéniai részére, hanem a rangsoros dologra gondolok első sorban). Nekem is van kutyám, kettő is, az egyik fél évig az ágyamban aludt, de rájöttem, ez mennyire nem jó. Mindegy. A lényeg nem ez.
Az viszont igenis fontos, hogy hol van a rangsorban a kutya! Az egy dolog, hogy Rózsikának vagy Pistikének mindegy, mert őt nem zavarja, hogy a kutya a falkavezér és uralkodik felette, csak éppen ezzel van egy "aprócska" probléma! Mégpedig az, hogy egy magát falkavezérnek képzelő kutya veszélyes lehet a társadalomra! Majd ha egy ilyen kutya azt gondolja, hogy egy fekete hosszú kabátos ember szerinte félelmetes és szerinte veszélyt jelent a gazdájára és ezért megtámadja az illetőt, akkor mi van? Elaltatják a kutyát vérengzőnek, ideggyengének titulálva? Mindezt olyan dologért, amiről nem a kutya tehet, hanem a gazdája, mert rosszul nevelte és nem kutyaként kezelte? Lehet egy vicsorgó yorkit nem vesz senki komolyan, sőt egyenesen kinevetik, de az is kutya és harapás ugyanazt jelenti! És lehet egy yorkika nem tud akkorát harapni, de a harapás, az harapás. Csak ha mondjuk már egy vizsla van ugyanebben a helyzetben, akkor az emberek nem nevetnek, hanem félnek! És ha valakit pl. egy vizsla megharap (rossz nevelés következtében), akkor az nem lesz lerendezve egy utcai kiabálós veszekedéssel, hanem feljelentés lesz! És a bíró annak fog igazat adni, akit megharapott a kutya! Ha Te lennél egy ilyen helyzetben, akkor mit gondolnál? Azt, hogy mindegy a rangsor? Ha a bíró azt az ítéletet hozza, hogy el kell altatni a kutyád, mert veszélyes a társadalomra, akkor is ezt fogod mondani? Mert akkor már késő lesz és akkor már úgy fogod gondolni, bár csak nevelted volna úgy, ahogy egy kutyát kell, akkor ez nem történhetett volna meg!
...
Ezt csak a rangsoros dologra reagálom, amúgy abban maximálisan egyet értek, hogy anti-kutyás ne szóljon bele, főleg, ha nem is ért hozzá! És igen, annak is igaza van, aki azt írta, hogy bizonyos esetekben az ágyban alvás belefér, de bizonyos esetekben nem.
Én tanultam a múltból, én nem engedem a kutyáim az ágyban aludni. Olyan előfordul, hogy néha feljöhetnek a kanapéra összebújni velem, de csakis akkor, ha én erre kérem őket és csakis addig, amíg azt nem mondom, hogy lefelé. Nekem ez a tiszta sor, én vagyok a vezér, nekem a kiváltságom az ágy, ők meg maradjanak a saját helyükön. De persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, én nem fogok ebbe beleszólni, jogom sincs hozzá és nem is akarok. De ha már a véleményünket kérdezted, hát elmondtam. :)
Utolsó előtti vagyok.
Én a saját családomban megkaptam, hogy nem lakásba való a kutya... Mondtam neki, én lakásomban vannak, velem élnek a kutyáim, nem velük, innentől ez nem téma. :)
Véleményem: Aki szerint nem lakásba való, ne tartsa lakásban. :) Amúgy. Szakirodalom is azt mondja, hogy nem gond a lakásban tartás, sőt a kutyának jobb is az ember közelsége. Én ezzel nem vitatkozom, mert etológus publikációjában olvastam. Tény, vannak fajták, akik megpusztulnának, ha nem lenne ott mindig a gazdájuk velük. Lényeg. Szerintem tök mindegy, hogy lakásban van-e, ha ki van elégítve a szükséglete. Minden nap több órás séta legalább egyszer, az egészségügyi sétákon felül! A nagy mozgásigényű fajtáknál a napi nagy séta intenzív mozgással teljen! Legyen a kutya megfelelően szocializálva, mind emberekhez, mind kutyákhoz, mind más állatokhoz és a környezet ingereihez egyaránt. Akkor rossz a kutyának a lakásban, ha ez nincs meg. Nem elég napi 2-3-szor 5 perc séta, ennél sokkal több kell, még a kevésbé pörgős kutyáknak is.
Ja és a kerti kutya gazdijának is kötelessége naponta sétáltatni a kutyát.
És aki anti-kutyás, az menjen más fórumra, ahol kiélheti a kutya gyűlöletét! Ez itt kutyás rovat, kérdésekre értelmesen, oda illően kell válaszolni. Ha értelmes válasz nincs (a nem kell a kutyát lakásban tartani nem nevezhető értelmes válasznak szakmai szempontból), akkor nem kell hozzászólni. Egyébként az oldal használatának szabályzatából egy mondat: "A gyűlöletkeltésért, mások sértegeséért, provokálásért, vállalkozásod, weboldalak reklámozásáért, trágárkodásért, rasszista írásokért, több kérdés ugyanazokkal a válaszokkal történő végigspameléséért, közízlés megsértéséért kitiltás jár, így ilyen válaszokat ne írj!" (Na már most, ha kicsit feje tetejére állítjuk a dolgot, beszélhetünk gyűlöletkeltésről, melynek bizonyítéka, hogy a kérdezőt - és nem csak őt - megbántotta az ilyen jellegű hozzászólás, nem hiába írta ki azt a kérdést...)
Szóval aki kötekszik, nyugodtan jelezhető a moderátornak. :)
És tényleg, ha nem ért valaki a kutyákhoz vagy nem tud szakmailag kompetens választ nyújtani, az ne írjon ide.
(Amúgy én már észrevettem, vannak akik csak hülyeségeket írnak ide. Azt hiszik jó poén, direkt sértegetnek mindenkit és arra gyúrnak, hogy nulla százalékuk legyen. Ha felnőtt, akkor degenerált, ha gyerek, akkor nagyon unatkozhat...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!