Ebszámlálás 2013. decemberében?
Ennek mi ertelme?
A doki gondolom nem a piacon veszi a veszettseg elleni oltast, meg elszamol vele h hanyat adott be...
Ha vki meg nem oltatja, az bevallani se fogja...
Minden önkori a maga módján oldja meg. Van, ahol szórólapoznak pl. Hiába van regisztrálva a chip, ahhoz nem jut hozzá az önkormányzat.Nekik szépen maguknak kell összegyűjteni a területén élő kutyákat és nyilvántartásba venni.
Tuti fogsz értesítést kapni, ha nálatok lesz összeírás.
Nálunk (Szeged) október végéig kell önbevallás alapján bejelenteni a kutyákat. Van egy két oldalas dokumentum amit az önkormányzat honlapjáról lehet letölteni vagy bent az önkorinál kell kérni annak aki nem rendelkezik nethozzáféréssel.
Hivatalos értesítést erről nem küldtek ki senkinek!
Egyszer tavasszal jelent meg a helyi napilapban egy cikk erről, bár nekünk ez az újság nem jár. Aztán most augusztusban az önkormányzat ingyenes havi lapjában írtak róla, hogy lesz ebösszeírás. Ha ismerősök nem szólnak még a nyáron, engem el is kerül ez az infó. A bejelentés kötelező, mert az összeírásért magáért nem fognak házhoz menni ekkora településen. Ellenőrizni viszont nyilván fognak, mert büntetést helyeztek kilátásba ha nem jelented be a kutyát.
Amire kíváncsiak: a kutya fajtája, ivara, ivartalanított-e avagy sem, utolsó kötelező veszettség elleni oltás időpontja, az oltást (és esetleg az ivartalanítást) végző állatorvos neve, bélyegzőszáma, a KEK száma (ha jól emlékszem), van-e chipje avagy sem, ha van akkor annak a száma... meg talán még valami ami most nem jut eszembe.
Nálunk tehát nem az állatorvos jelenti be a kutyát, hanem a gazdáknak kell ezt megtenniük.
(gondolom pont azért, mert a többségi lakosok körében is akad bőven példa rá, hogy anyagi megfontolásból nem oltatta, chipeltette be a kutyáját)
...és tényleg... nem tudom miért emlékeztem csak két oldalra.
Az oltási könyvet említettem én is (KEK- Kiállat Egészségügyi Könyv).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!