Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ebszámlálás 2013. decemberében?

Ebszámlálás 2013. decemberében?

Figyelt kérdés
MA voltunk állatdokinál és mondta hogy lesz ebszámlálás. Első kutyám nem tudom hogy mükodik ez? Most ő automatikusan lejelentette nem? Mert mondta, hogy itt van a az oltási könyv, mert az fontos.
2013. szept. 25. 12:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Ebösszeírást minden település és város külön végez. Pár embert kiküldenek házhoz, ahol megkérdeznek a kutyádról: milyen fajta, hány éves, milyen színű, stb. Kb. ennyi, bár sok értelmét nem látom, mert a cigánytelepekre úgyse mennek be, szóval büntetni is csak a magyart fogják tudni, ha arról van szó.
2013. szept. 25. 12:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
.....meg gondolom van a kutyában chip is, igaz?
2013. szept. 25. 12:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk önbevallásos és október 31-ig kell bevallani, különben bünti! :)
2013. szept. 25. 12:54
 4/11 A kérdező kommentje:
nézem erzsébetváros honlapját, de nem találok infót róla. A doki a 8.kerben volt ő azt mondta, hogy ott decemberben lesz. nah de akkor lehet a hétbe nem is lesz? jó lenne megtudni hogy akkor most kijönnek, vagy nekem kell e lejelenteni :S
2013. szept. 25. 13:40
 5/11 Akiteki ***** válasza:
Kérdezd meg az önkormányzattól. Kerületenként találják ki. Ha a VII-ben nincs, akkor nincs. A szomszédban attól még lehet.
2013. szept. 25. 13:58
 6/11 anonim ***** válasza:

Ennek mi ertelme?

A doki gondolom nem a piacon veszi a veszettseg elleni oltast, meg elszamol vele h hanyat adott be...

Ha vki meg nem oltatja, az bevallani se fogja...

2013. szept. 25. 14:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Minden önkori a maga módján oldja meg. Van, ahol szórólapoznak pl. Hiába van regisztrálva a chip, ahhoz nem jut hozzá az önkormányzat.Nekik szépen maguknak kell összegyűjteni a területén élő kutyákat és nyilvántartásba venni.

Tuti fogsz értesítést kapni, ha nálatok lesz összeírás.

2013. szept. 25. 15:05
 8/11 hell-ikon ***** válasza:

Nálunk (Szeged) október végéig kell önbevallás alapján bejelenteni a kutyákat. Van egy két oldalas dokumentum amit az önkormányzat honlapjáról lehet letölteni vagy bent az önkorinál kell kérni annak aki nem rendelkezik nethozzáféréssel.

Hivatalos értesítést erről nem küldtek ki senkinek!

Egyszer tavasszal jelent meg a helyi napilapban egy cikk erről, bár nekünk ez az újság nem jár. Aztán most augusztusban az önkormányzat ingyenes havi lapjában írtak róla, hogy lesz ebösszeírás. Ha ismerősök nem szólnak még a nyáron, engem el is kerül ez az infó. A bejelentés kötelező, mert az összeírásért magáért nem fognak házhoz menni ekkora településen. Ellenőrizni viszont nyilván fognak, mert büntetést helyeztek kilátásba ha nem jelented be a kutyát.

Amire kíváncsiak: a kutya fajtája, ivara, ivartalanított-e avagy sem, utolsó kötelező veszettség elleni oltás időpontja, az oltást (és esetleg az ivartalanítást) végző állatorvos neve, bélyegzőszáma, a KEK száma (ha jól emlékszem), van-e chipje avagy sem, ha van akkor annak a száma... meg talán még valami ami most nem jut eszembe.

Nálunk tehát nem az állatorvos jelenti be a kutyát, hanem a gazdáknak kell ezt megtenniük.

(gondolom pont azért, mert a többségi lakosok körében is akad bőven példa rá, hogy anyagi megfontolásból nem oltatta, chipeltette be a kutyáját)

2013. szept. 25. 19:25
 9/11 anonim ***** válasza:
Három oldalas Szegeden és kíváncsiak még az oltási könyv és az oltás sorozatszámára, útlevélre és még a származási lapot is mellékelni kell, ha elismert tenyésztő szervezet törzskönyvezte a kutyát.
2013. szept. 25. 20:47
 10/11 hell-ikon ***** válasza:

...és tényleg... nem tudom miért emlékeztem csak két oldalra.

Az oltási könyvet említettem én is (KEK- Kiállat Egészségügyi Könyv).

2013. szept. 26. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!