Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti elítélnétek azt a Dobermann...

Ti elítélnétek azt a Dobermann gazdit akinek a kutyája vágott fülü, farkú?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy Dobermann-t.Nekem vágott füllel tetszik.És nem menőzésből ,mert "húú de félelmetes".Csak mindig is így tetszettek,sokkal karakteresebb a fejük.Szomszédainknak mindig is voltak Dobijai (vágott fülü,farkú)egyszerűen én így találom őket dobisnak.Vágatlanúl meg olyan vizsla,kopó szerűségek,ha a farka nincs is vágva,de a füle fontos lenne.

Az egyik tenyésztőnél láttam fotókat 2013-asak és megvan vágva a kölykök füle. Beküldött gazdis fotók voltak.Szerintem van neki vmi kapcsolata vagy nem tudom.Mivel ugye Magyarországon ez tiltott.

Azért kérdezem,hogy nem-e ítélnének el más gazdák,hogy vágattam a fülét a kutyámnak :/

Az előítéletektől mindig is tartok,mivel az ember állandóan kiszúrják aki kicsit másmilyen.

2013. szept. 20. 19:29
1 2 3 4 5 6
 41/56 A kérdező kommentje:

Amúgy én is a legjobbakat fogom biztosítani a dobimnak,nekem még kell várnom 2-3 évet legalább rá.Olyan soknak tűnik :/

Bár a te várakozási időd több volt mint most az enyém,de akkor is :D

2013. szept. 22. 17:14
 42/56 anonim ***** válasza:

Igen, sokat vártam rá :) de legalább mindent megtudtam a fajtáról, neveléséről,kiállításokra jártam illetve tenyésztőkkel beszélgettem. Most már pontosan tudom, milyen vérvonalból, milyen típusú kutyát szeretnék.

Az a 2-3 év hamar elfog telni :) de legalább addigra pontosan tudni fogod milyen típust akarsz.

Sok sikert előre is a kutyushoz,és a többi emberrel pedig ne foglalkozz. :)

2013. szept. 22. 21:30
 43/56 A kérdező kommentje:
Köszönöm,neked is sok sikert a kutyushoz:)
2013. szept. 22. 22:16
 44/56 anonim ***** válasza:
Köszi :)
2013. szept. 26. 15:01
 45/56 anonim ***** válasza:
100%
a dobermannt a XIX. században tenyészették ki, az egyetlen fajta, amely a tenyésztője nevét viseli. Mióta az első dobermannt hivatalosan bejegyezték, azóta vágva van a füle, és a farka is. És miután ez mindig is igy volt, ezért nem volt lényeges szempont a tenyésztés során, hogy a hallójárat méretén változtassanak. Igy mivel ez a kutya elég szűk hallójárattal rendelkezik, igy korántsem csak esztétikai szempontból javasolt a fül kupirozása. Vágatlan füllel mindenkinek egy szép fejhez simuló hatalmas fül jelenik meg, csak épp azt nem tudják sokan, hogy ezt ugy érik el, hogy a kiskutya álla alatt a fület több hónapig összeragasztják, hogy a porcot lefele törjék, mert amugy ugy néz ki mint a foxiké. A Dobermann vágott füllel, és farokkal az igazi. A kiskutyának fájdalmat nem okoz, mert a műtéti ébresztés után ugyanugy játszik, és eszik. Magyaroszágon valóban tiltott, de az nem, hogy külföldön elvégezzék a műtétet. Ugyhogy itthon a nagy tenyésztőknél mindig is fogsz tudni venni vágott fülű, farku kiskutyát. Aki nem tudja ezt neked elintézni, attól nem szabad kutyát venni, mert az nem tenyésztő:) Akik számitanak, és komolyak, azoknak megvannak a kapcsolataik. (megjegyzem, vagy mindekttő le van vágva, vagy egyik sem)
2013. szept. 26. 18:56
 46/56 anonim ***** válasza:
100%
és mégegy gondololat. Az emberekben csak akkor van előitélet, és tesznek megjegyzéseket, amig a kötést látják a kiskutya fülén. Amikor már teljesen gyógyult, és fel is van állitva, akkor eszükbe sem jut . :)
2013. szept. 26. 18:57
 47/56 A kérdező kommentje:

Én amelyik tenyésztőt kinéztem az tuti intéz fül kupirozást is.Mellesleg tetszenek nagyon a kutyái.Sok kennel oldalát néztem,de vhol nagyon vékonykák már már agárra hasonlítóak a Dobermannok.Ebben a kennelben pedig szép mellkasú igazi Dobermannok vannak.Kíváncsi lennék árra,biztos húzos.De nem érdekel kifizetem.Nekem onnan kell kutya! :)

Vágott farokkal és füllel.

2013. szept. 26. 19:24
 48/56 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyan staffom van, de kupírozva van a füle. Eleinte nehezen mentem bele a dologba, sok fenntartásom volt ezzel kapcsolatban, de végül párom meggyőzött, és nem bántam meg. Amikor megtörtént a műtét (nem sufniban csinálták metszőollóval, mert AZ állatkínzás) és felébredt a kincsem az altatásból akkor jöttem rá, hogy semmit az ég világon nem érzékel abból, hogy neki most bármi történt volna a fülével. Egyedül az utókezelés volt macerás, de az is inkább hiszti volt, mint tényleges fájdalom. Én úgy vagyok vele, hogy a kutyának rosszat nem teszek vele, mivel ettől ő nem lett kevesebb, érezni nem érzett semmit viszont nekem is jobban tetszik így. Marha nagy állatkínzó vagyok, hogy egyszer fél órára el lett altatva a kutyám, de egyébként napi szinten mozgatva van, testileg szellemileg fárasztva, visszük magunkkal emberek-kutyák közé, szuperprémium tápot eszik, és este az ágyunkban alszik. Mindenesetre az elgondolkodtató, hogy akik itt azt mondják a kupírozás ellen vannak azért azt hozzá tették, hogy egy dobi vágott füllel az igazi... Vagy ez csak nekem ellentmondás?
2013. okt. 2. 09:30
 49/56 anonim ***** válasza:

Nem metszőollóról volt szó hanem baltáról.

Hunyadi

2013. okt. 2. 12:23
 50/56 A kérdező kommentje:

Nem ezt kéne állatkínzásnak hívni,hanem azt aki láncon tartja a kutyáját,éhezteti,kínozza.Az talán tök normális?

Én is mindent meg fogok adni jövőbeli dobimnak.Nem fog semmiben sem hiányt szenvedni.Mellesleg egészségügyi szempontból is egészségesebb a kupírozás.

A logó fülü kutyák nagy része sokkal hajlamosabb a fülgyulladásokra és fertőzésekre.A kistestű kutyám is logó fülü tudom mennyi gond van vele,állandó tisztogatás,könnyen bepálhat,begyulladhat főleg nyáron!

Egy fülgyulladás sokkal több kellemetlenséggel jár mint a kupírozás az biztos!

Nekem is álló füllel az igazi a Dobermann.Mindig csak álló fülüt láttam,amúgy én nagyon sokáig azt hittem nekik ilyen a fülük.Aztán jöttem rá,hogy még sem.Gyerekként nem faggatóztam a szomszédnál.Csak gyönyörködtem bennük :D

2013. okt. 2. 12:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!