Ti elítélnétek azt a Dobermann gazdit akinek a kutyája vágott fülü, farkú?
Szeretnék egy Dobermann-t.Nekem vágott füllel tetszik.És nem menőzésből ,mert "húú de félelmetes".Csak mindig is így tetszettek,sokkal karakteresebb a fejük.Szomszédainknak mindig is voltak Dobijai (vágott fülü,farkú)egyszerűen én így találom őket dobisnak.Vágatlanúl meg olyan vizsla,kopó szerűségek,ha a farka nincs is vágva,de a füle fontos lenne.
Az egyik tenyésztőnél láttam fotókat 2013-asak és megvan vágva a kölykök füle. Beküldött gazdis fotók voltak.Szerintem van neki vmi kapcsolata vagy nem tudom.Mivel ugye Magyarországon ez tiltott.
Azért kérdezem,hogy nem-e ítélnének el más gazdák,hogy vágattam a fülét a kutyámnak :/
Az előítéletektől mindig is tartok,mivel az ember állandóan kiszúrják aki kicsit másmilyen.
Én nagyon ellenzem a csonkítást (mert ezek csonkítások,bárhogy is szépíti az ember) ettől függetlenül valóban sokkal mutatósabb,főleg a dobi vágott füllel.A farok engem nem zavar.
Bár,szeretem a dobikat,és vágott füllel tetszenek,ezért nem lenne dobim,mert nem lennék rá képes,hogy levágjam a fülét.
Nekünk staffink van,tenyésztőtől,a füle olyan,amilyennek a természet teremtette,bár sokan mondják,hogy sokkal karakteresebb lenne a pofája,de engem ez nem érdekel.Mondjuk staffiknál is jobban tetszik a vágott fül,de annyira szeretem a fajtát,hogy muszáj volt magamhoz vennem egy staffit,a fülét pedig képtelen voltam levágatni.
Bár dobiból nem tudnék elképzelni lógó fülűt...
Nehéz kérdés,végülis valóban nem tragédia,inkább azoknál ítélem el,akik csak menőzésből,meg hogy keményebb legyen a kutya külseje,azért csinálják.Na meg hogy nem is érdekli őket,hogy az a kutya testrésze,csak vagdossák össze vissza.
Téged érdekel,meg is indokoltad normálisan.Nem ítélnélek el,bár én nem tudnám megtenni.
Annyit hozzáfűznék,hogy a "más" egészségügyi beavatkozásnak benne van a nevében,hogy egészségügyi,tehát van értelme,így nem lehet állatkínzás.
Még a fülvágásnak effektíve nincs ilyen haszna.
Azért bőven van különbség az esztétikai (mert nekem,embernek így jobban tetszik) meg az egészségügyi (mert a kutya egészsége megkívánja) dolgok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!