Csak én vagyok ennyire hülye vagy más is gondokozott már rajta?
Tűzd ki még célnak, hogy ivartalanítassuk az "xy" alatti IQ jú embereket, mindenki a saját költségére. Vagy azokat, akik nem végeztek egyetemet. Vagy a munkanélkülieket esetleg.
Nagyon ráérhetsz. Amúgy ha ez a hülyeség megvalósulna, kb 10 év alatt kihalnának a nem törzskönyvezett kutyák, így a sok csóró alighanem csodálkozna, akiknek nem lehet kutyájuk.
Amúgy nem csak sok kóbor kutya van a világban de sok hajléktalan, éhező ember. Legalább annyi elhízott, életcél nélküli, depressziós, beteg, pszichopata, stb.
Mindamellett nem hiszem, hogy a faj közel 60%ának kiirtása bármire megoldás lenne a valóságban. Max a te fejedben.
És csak azért "gondolkozol ezen" mert van egy hülye szomszédod.
Amúgy meg: SzukáJából.
Abban maximálisan igazad van, hogy jó lenne a nem kívánt kiskutyák szaporítását megakadályozni, de nem gondolom, hogy ezt csak úgy lehet, ha a kutyát ivartalanítod. Nekem is egy menhelyről kivett kanom van, jelenleg 9 éve van nálam és kb fél éves lehetett, mikor hozzám került. A 9 év alatt egyszer nem szökött meg, egy kölyke sincs. Egy jó kerítéssel és odafigyeléssel megoldható a dolog, de mint már korábban is írták, ehhez az emberek és főként a kutyatartók gondolkodását kell megváltoztatni.
Mellesleg akármennyire is próbálták a csippet is bevezetni, mucsaröcsögén mari néni kutyája, aki meg van kötve a kisház mellett és soha nem kapott veszettség ellenit, féreghajtót, hogy csak a legalapabbakat említsem, ő valószínűleg csippet sem. És nem feltétlen azért, mert drága, hanem egyszerűen "a kutya csipp nélkül is ugatott, továbbra is fog" felfogás miatt, ezek után pedig az ivartalanítást sem oldaná meg. Ő pedig nem fogja a kiskutyákat neten hirdetni, ami életben marad, azt szétosztja vagy elengedi.
Úgy gondolom, most is több csipp került azokba a kutyákba, akikre figyeltek, az ivartalanítással is hasonló lenne a helyzet...
Nincs, aki betartassa. Ahogy az állatvédelmi törvény is hiába van, ha nincs szankció.
Én arról szoktam álmodozni, hogy ha nyernék a lottón, vennék egy kamiont, berendezném állatorvosi rendelőnek, felvennék 2 orvost és járnám az országot, ingyen ivartalanítanánk minden jelentkezőt.
Én támogatnám ezt az elképzelést és maximálisan igazat adok neked. Csak az a baj hogy az emberek jelentős része tudatlan, sajnálná erre pénzt és nem tartanák be mert nincs aki ezt ellenőrizze :( A chipp esetében is ez volt, de legalább az egy pozitívum hogy amelyik kutyában nincs az nem kap oltást, amiért bünti jár a gazdinak, csak ezt is azért nem tartják be mert nincs aki ellenőrizze, nem félnek a rajtakapástól. Ezen kellene valahogy változtatni.
Nem tudom hanyadik hozzászóló írta, de ha attól fél hogy kihalnának a törzskönyv nélküli kutyát, melegen ajánlom hogy nézzen már el 1-2 menhelyre vagy sintértelepre, szerencsétlenek egymás hegyén-hátán vannak olykor, mert nincs hely nekik, annyi az ilyen kutya és nem kellenek senkinek! Inkább azon háborodna fel, hogy őket még el is pusztítják, pedig a 99%-uk nem is akart a világra jönni.
Meg persze jönnének mg azok, akik azért ellenzik az ivartalanítást, mert jajj úristen megcsonkítjuk a kutyát, legalább egyszer fialnia kell, stb. Erről is lehetne oldalakat írni, hogy ez miért is téves, de vannak akik hajthatatlanok.
Én még a híradók előtt vagy után is beiktatnék egy kis 10 perces műsort ismeretterjesztésként.
én úgy gondolom, hogy az állatvédők is általában rosszul közelítik meg ezt a problémát. nem a törzskönyvön, vagy az ivartalanítási kötelezettségen, állatvédelmi előírásokon vagy urambocsá az ebadón múlik az, hogy adott városban/megyében/országban mennyire megy majd a kutyaszaporítás, hanem a felvevői piacon. mert szaporítani lehet úgy is, hogy mellette ki van nyalva a kutyák sejhaja, vagy a minimum állatvédelmi előírásoknak megfelelnek, lehet úgy is, hogy befizeti az ebadót (amúgy sem sok helyen kérik), és persze lehet mindezt papírosan is... sok szaporító van a MEOE berkein belül (is).
a felvevő piac viszont ott van, és míg megéri nekik eladni, nyereségük van rajta, addig csinálni fogják.
a megoldás kulcsa szvsz a NAV-nál lesz. már mennek a próbavásárlások, ha nagyon tevékenynek érzi magát valaki, vagy talál éppen egy szaporítót, akit meg akar szüntetni, akkor nem az állatvédőket kell nyaggatni, azok sok mindent nem is tehetnek, hanem tesz egy bejelentést az adóhatósághoz... mással nagyon nem lehet elkapni őket. persze extrém eseteknél, mikor nyúlketrecben vannak a kutyák már az állatvédők is aktívan tudnak lépni, de amíg az alap feltételek megvannak a kutyáknak, addig meg van kötve a kezük.
illetve én magam nem is támogatnám ezt az elképzelést, mindenkinek saját döntése és felelőssége, hogy a kutyáját ivartalanítja-e vagy sem. az ivartalanításnak vannak kockázatai is, és van egy költsége, amire nem kötelezhetsz senkit. nem-szaporítani lehet úgy is egy kutyát, hogy közben nincs ivartalanítva.
A NAV mit tesz velük?
A NAV azt teszi, hogy ki küld egy próba vásárlót. Kiskutyát szeretne venni. Az eladó, ez esetben a szaporító nem ad számlát.. hoppáhoppá. Itt van a probléma.
Mivel a szaporító el ad, ez neki jövedelem, ami után nem adózik, nem ad számlát.. innentől fogva tudnak büntetni.
Mellesleg ez a kutya ivartalanítás alapvetően jó ötlet lenne.. DE gondolj bele.. a sok cig@ny.. ők szerinted ivartalanítják? Nem. Nem tudod rájuk "erőszakolni". Kifizetni nem fogják. Inkább megölik a kutyát, vagy utcára engedik. Az öreg néni a nyugdíjából ugyancsak nem fogja/nem tudja kifizetni az ivartalanítást..
Ha még is amit leírtál elkezdenék... iszonyú sokára szűnnének meg a törzskönyv nélküli kutyák.
Ez csak 2 példa a sok közül.
Az emberek gondolkodás módján kellene változtatni. De M.o-on ez is ugyancsak esélytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!