Csak én vagyok ennyire hülye vagy más is gondokozott már rajta?
Én mindenképp támogatnám,de a kivitelezés más kérdés.
Sok lenne a kérdőjel,hogyan lehet ellenőrizni ezeket,na meg ki az az ember akinek van ennyi pénze...?
Az államra kb. nem lehet számítani semmiben,nemhogy ilyen (számukra) sokad rangú kérdésben..
Erre egy külön szervnek kellene létesülnie,aki kijár,ellenőriz,büntet.Jogkörrel,fizetéssel,képesítéssel...
Részben igazat kell neked adnom,de ez így kicsit sarkos.
Nekem keverékem van,kifejezetten nem szerettem volna fajkutyát.Viszont nem tenném meg az ivartalanítását.Nekem egy barát,nem egy tulajdon,amit kedvemre farigcsálok.
Persze,megértelek,de inkább gazdiknak kéne alkalmassági(lásd,szomszédod)
Még annyi, hogy amíg a tájékozott és tenni akaró kutyások között sincs egyetértés abban, hogy akkor mi is lenne a jó megoldás (vizsga, ivartalanítás), addig nem is érdemes belekezdeni sem. De az az igazság, hogy a szaporítás közel jövőben való nagy mértékű csökkentését kizárólag tömeges ivartalanítással lehetne véghezvinni, a kutyatartás vizsgához való kötése erre nem megoldás. Hosszabb távon érvényesülő megoldás lehet a tudatformálás.
De azt is figyelembe kell venni, hogy ha mondjuk 2014.jan.1-től kötelező lenne ivartalaníttatni minden törzskönyv nélküli kutyát, akkor hirtelen nagyon sok kutya kerülne utcára (hisz gondoljunk bele, sokan még a 3000 ft-os chip miatt is kidobták a kutyát).
Gondolom véletlenül elkeveredne a dosszié a megvalósítás előtt vagy gyorsan hoznának valami törvényt, ami nem tenné lehetővé, hogy ezt bevezessék.
Különben is, szerinted működik ebben az országban bármi más is? Ugyan...
15 szuka és 6 kan,ha jól láttam????
Törzskönyvi nevek kb. nincsenek.
Szűrések nincsenek.
Ez borzalmas..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!