BARF. Leírom én mit adnék és a kérdés, hogy szerintetek jó-e így?
Az arányok egy kicsit borulnak, mert kölyöknek ajánlott szénhidrátot adni (egy másik kérdésnél írtam, h szétfőzött rizs formájában). Ill. ott a jelenlegi testtömegük 10-12%-át kell alapul venni, majd amikor elérik a várható felnőttkori testtömegük negyedét, akkor már csak 5-6% az aktuális súlyához mérten, majd amikor a felét is elérik, onnantól 3-4% egészen 1 éves korukig.
De ezek mellett figyelembe kell venni ugyanúgy, mint a tápnál is, h ne nőjön hirtelen, ha mégis, akkor visszavenni, variálni.
Az biztos, h én a következő kölyök kutyámat BARF-on fogom felnevelni :)
Igen! :D
És nagyon jól megoldják! :D
Olvastad, h pl. a turmixot megcsinálja akkora mennyiségben, ami kezelhető és jégkocka tartóba öntik ki? Minden nap kivesznek egy kockát, felolvasztják, úgy adják a kutyának. Az pont fedezi a napi zöldség/gyümölcs mennyiségüket :D
Jaja, olvastam, nagyon cuki :D (És hogy irigylem őket, próbálom benyomorgatni az egy heti adagjukat a fagyasztóba, de jó lenne csak jégkockákat eltenni :D)
#25: mit fejtsek ki rajta bővebben? Tetszik, hogy ilyen nyilvánvalóan elismerik, hogy a kutyájuk egy ragadozó, és nem egy szőrös gyerek :) A kiskutyásoknál ez azért nem egyértelmű sajnos.
A parás, 3 kg-os yorki gazdi vagyok:)
Kedves Akumi, még ha látnád is hogy mennyire igyekeztem jól nevelni a "szőrös egeret" - hogy egy kicsit szerénytelenkedjek is.
FB-m nincs sajna, nem is áll szándékomban feliratkozni, ezért marad az internetes olvasás.
Azért köszönöm a jó tanácsokat és a kedves szavakat, igyekszem nagyon!
Én is irigykedem, én komplett fagyasztóládát vettem az ebnek :D
Yorkis gazdi! :D Nem akarlak rábeszélni, de sokan csinálták már azt, h felregisztráltak fb-ra pl. a kutyájuk nevével és csak az őket érdeklő csoportokba léptek be és vmilyen szinten így anonímak maradtak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!