BARF. Leírom én mit adnék és a kérdés, hogy szerintetek jó-e így?
Ha már itt felmerült nem írnék ki külön kérdés BArf ügyben:
A kutyám nem eszi meg sem a nyers májat, sem a nyers szívet. Tulajdonképpen csak a marha, kacsa húst ette még meg nyersen.
Valami ötlet ez ügyben?
végülis lehet, mert mikor előszőr kapott marha ritkacsontot azt is csak kerülgette órákig, nyalogatta, aztán rácuppant.
Így gondolván a májjal is ezt tettem, de ezt egyszerűen nem ette meg. Kerülgeti, nézegati látszik, hogy izgatja de nem eszik belőle.
Vicces, de olyan mintha "félne" tőle, mert odaszagol és kapkodja a fejét:)
13-nak.
Kicsit kifejtem 14-es álláspontját, és hozzáteszem egyetértek vele.
Nem jó álláspont hogy ha nem eszi meg akkor kap mást. Ha nem eszi meg nincs más! Ha 2-3 napig nem eszik akkor se lesz baja. Elveszed előlle, be egy dobozba a hűtőbe és következő etetésnél ismétlés. Ne aggódj meg fogja enni. Ha valami újjat adok nekik én kis adagokban kezdem, esetleg nagyon kicsit átfuttatom zsíron hogy meg tudja szokni. Előfordúl hogy az állaga szokatlan a számára és ezért nem tetszik neki, ezen segít első egy két alkalommal az átpírítás. Májra, belsőségekre szükségük van, muszáj hogy rászoritsd arra hogy megegye. Ráadásúl fontos az is hogy minnél többféle állat húsát fogyassza ahhoz hogy a bevitt anyagok egyensúlyban legyenek.
Kérdező!
Az arányokat számold újra, ez így nem jó, kevés.
2-3% a napi kajája egy kutyának, ezen belül 30% hús, 40% csontos hús és 30% zöldség/gyümölcs turmixolva.
Répa, paprika, uborka oké, de adj még mást is, váltogasd majd.
Én heti 1x adok tejterméket (kecsketejet kap). Zöldkagyló erősen ajánlott BARF mellé.
Én ezt adom (napi 1-et az 50kg-os kutyámnak):
A finnyázásra. A marha májjal az én kutyám is finnyázott, következő kajálásnál visszakapta, addig semmi mást nem kapott, nagy duzzogva, de megette :) Nincs válogatás :)
Ma fog először nyulat kapni, kíváncsi leszek mit szól hozzá, az ő döntése lesz, h eszik v sem :D
Köszönöm a finnyás kérdésre adott válaszokat.
Mivel én nagyon kezdő vagyok ezen a téren - 3kg-os a kutyám, acanával etetek, tele vagyok parával a csontok, az arányok miatt is - ezért én még csak szoktatom a kutyám a nyers dolgok ízére.
Ez nálam hosszú folyamat lesz, mert alapos és macerás vagyok, ráadásul az ismeretségi körömben sincs nyersen etető, tehát az interneten tájékozódom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!