Milyen kutyát vegyek panelba? Nem szeretnék nagyon kicsit mint pl a csivava. Mi lenne a jó?
Az én kutyám a kertes házban ha akart kint volt az udvaron, a hatalmas kertben. Kint volt a háza, függönnyel, árnyékolóval mindennel ellátva.
De ha akart akkor bejött a lakásba, sőt télen még bent is aludt. És éppen ezért nem volt számára u.n. "kötelező" pisilés-kakilás, akkor ment ki, amikor szükségét érezte!
(Télen éjszaka odaállt az ágyunk mellé (=tacskó a nagy füleivel) megrázta a fejét, a fül-csattogásra felébredtünk. :))) Kiengedtük, elvégezte a dolgát, visszajött, és mindenki aludt tovább! :))))
Miért gondoljátok azt, hogy aki kertes házban él, az csak láncra-verve tud kutyát tartani?????
Szerintem teljesen fölösleges belemenni abba a vitába, amit most a panel-ellenzők kezdeményeztek. Szegény kérdezőnek teljesen szétoffoljuk a kérdését (mondom ezt én, aki rengeteget offol, de azért értitek... xD).
Az, hogy a kutya panelban van, túl kevés információ. Minimum az kéne, hogy mennyit tudnád levinni, akarsz-e vele sportolni, miért szeretnél kutyát stb.
Ha nem vagytok nagyon mozgékonyak és nem vagytok sportosak, akkor én mopszot, francia bulldogot ajánlanék. Egy bichon már ezeknél több sétát igényelne.
Illetve, ha nincsenek kiállítási szándékaitok, akkor menhelyeken, fajtamentőknél is érdemes körbenézni, de ragaszkodjatok ott is az elképzeléseitekhez.
A megfelelő fajta és azon belül a megfelelő kiskutya kiválasztása a legfontosabb választás, amit az ember kutyásként meghoz, hiszen egész 15 évre szól. Az, hogy a kutya panelban van, nem jelent semmit, hisz mint látjátok, rotit is lehet panelban tartani. Szóval írjatok többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!