A négy hónapos csivava kutyám két napja hasfájós, ez gyakran előfordul?
Ne haragudj, de teljesen úgy beszélsz róla, mint egy kisgyerekről. Nekem ezek a "tünetek" inkább hisztinek tűnnek, mint szervi problémának. Főleg, hogy voltatok állatorvosnál és nem állapított meg semmit. Szerintem inkább csak azt szeretné, ha vele foglalkoznátok, ha minden figyelmetek rá irányulna és ezzel a viselkedéssel el is éri, hiszen babusgatod, ölbe veszed, vele foglalkozol. Az szintén nem normális, hogy morog, amikor hozzányúlsz. A falkavezérséggel is lehetnek gondok, igaz még kicsi, de ilyenkor már lehet tudatosítani, hogy ki a főnök és nem minden úgy történik, ahogy ő akarja. Elhiszem, hogy a legjobbat akarjátok neki, de egy kutya nem gyerek és nem tesztek vele jót, ha agyonbabusgatjátok. Érdemes elmenni kutyaoviba, suliba, akár 1-2 konzultációra és ott sok mindent elmagyaráznak.
Ja és az időre való tekintettel nem viszitek le? Nem csak nyáron lehet/kell sétáltatni, hanem télen, hidegben, esőben is. Ha hideg van nálatok, öltözzetek fel (nálunk mondjuk süt a nap), és tessék vele lemenni. Nem ölben, hanem pórázon. Jót fog neki tenni.
Persze nem látom személyesen a kutyát és azért figyelgesd, de nekem ez tényleg nem orvosi bajnak tűnik.
Nem kapott enni valami olyat, ami a gyomrának nem tett jót? Esetleg csontot? És egyébként mit kap enni?
És a rossz idő nem kifogás, ha egy kutya lakásban van, akkor is ugyanúgy legyen 3-4 séta.
Egyébként tényleg érdemes lenne egy hasi uh-t nézetni, ha nem múlik el. Ha pestiek vagytok, akkor a Lehel úti állatkórházban keressétek Vrabély dokit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!