Milyen kutyát vegyek panelba? Nem szeretnék nagyon kicsit mint pl a csivava. Mi lenne a jó?
Panelba semmilyen kutyát ne vegyél!
Tényleg: miért érzi minden paneles kényszernek, hogy állatot tartson?
Az se igaz, hogy a Havanese-nek nincs mozgásigénye, csak próbáld egyszer szabadon engedni!
Márpedig egyetértek a 2-essel!
Amíg kertes házban laktam, nekem is volt kutyám-macskám, tyúkom-csirkém, galambom ilyen is, olyan is .... :)))
Miért ne olvashatnám és mondhatnám el a véleményemet bizonyos dolgokkal kapcsolatban csak azért, mert éppen most panelban lakom!!!!
Én sem kényszerítenék egyetlen állatot sem arra, hogy egy gyufás-dobozban élje le az életét.
Másrészt elnézem azt a kis szerencsétlent, (a 4.-en lakik), ahogy a napi sétából a gazdival visszaérnek, attól kezdve még csak nem is moroghat, nemhogy ugatnia lenne szabad!!!!!
Szóval, szerintem állatkínzás! Büntetni kellene, aki panelban tart kutyát-macskát!
Rengeteg fajta van, ami tökéletesen érzi magát lakásban. Sőt, a kutyák többsége sokkal jobban szeret bent lenni a gazdi közelében. Mérettől függetlenül minden kutyának biztosítani kell a napi 3-4 sétát, ebből legalább egy legyen hosszú (1-2 órás) de minél több, annál jobb.
Nekem yorkshire terrierem van, naponta 4x viszem le. Reggel fél óra, dél körül fél óra, 17 órakor van a hosszú séta, 22 órakor (mielőtt megyünk aludni) még egy utolsó pisilés. Az utolsó séta néha csak 1 perc, amíg pisil egyet, és már megyünk is fel, de ha látom, hogy még menne, vagy kellemes séta idő van, akkor még olyankor is szoktunk 20-30 percet sétálni.
Van olyan fajta, ami Neked tetszik? Vagy valami elképzelés? Milyen méretű, milyen szőrű, milyen színű, stb? És akkor tudunk javasolni konkrét fajtát :)
Már a 2. kutyám tartom panelban, talán nekem is lehet véleményem... Szerintem sokkal tartalmasabb és izgalmasabb élete van a panelban élő kutyáknak, mint az udvarra kicsapott, esetleg láncra vert társaiknak. Esténként, 2-3 órát simán sétálunk, játszunk, ismerkedünk a többi kutyával. Ezután még itthon is labdázunk, kötelet rácigálunk. Úgy elfárad, nincs gond az ugatással, összebújunk, alszunk. Több kertben lakó kutyát ismerek, szökőévente sétálnak, ha elvisszük őket rángatnak, könnyű a kertben elbliccelni a gazdinak a sétát. Elvittem a "panelkutyám" 1 hétre kertes házba. Szaladgált fél órát, aztán jött be hozzánk aludni a kanapén... Azt kéne büntetni, aki nem adja meg a megfelelő életfeltételeket a kutyájának, pl. séta, játék... Bocsi az offért.
Én nagyon tudom ajánlani a kis spitz-et. Az első kutyom spitz volt, hihetetlenül alkalmazkodó kutya. Bőven van mozgás igénye és igényli a tanulást is. Ha ezeket tudod neki biztosítani egy ragaszkodó és kedves társra találsz. :)
Kedves 5-ös:)
Márpedig nem abból kell kiindulni, hogy egyes kutyatartók hogyan tartják panelben a kutyájukat mert ez orbitális általánosítás.
Én sem gondolom, hogy állatgyűlőlő lennél mert ezt mondod:)
Másrészt pedig aki valóban a kutyája érdekeit nézi bizony megkérdezi,utánajár alaposan - mint ahogy a kérdező is teszi - hogy vajon milyen kutyát válasszon és nem szalad el kutyát szerezni, mert látott az utcán egy egy neki tetsző egyedet.
méghogy sokkal jobban érzi magát panelban egy kutya mint a szabadban????? Ez azért durva....
Mikor órákra, fél napokra egyedül van akkor is biztos rohadt jól érzi magát.
Aki tényleg szereti a kutyákat az bent ne tartsa! Inkább vegyél hörcsögöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!