Akik főzöcskéznek a kutyájukra, ők havi nettoban
mennyit keresnek?
Ez nem pénzkérdés, hanem, hogy veszed-e fáradságot erre. Lehet főzni nekik marhabélszínt és csirkefarhátat is.
2013. szept. 16. 18:13
Első, azt ne mondd már nekem, hogy mindketőt ugyanolyan jó a kutyának! Szép is lenne. A farháton alig van hús.
2013. szept. 16. 18:28
Én inkább azt mondom, h mennyit költök a kajájára, ha nem baj :)
Szarvas/őz nyesedéket kap, csirke/kacsa/pulyka nyakat/farhátat, csirke/marha májat/szívet, zöldséget/gyümölcsöt, kiegészítésként zöldkagylót, lucernaport, lazacolajat (télen bővül majd még a lista), mindez egy 50 kg-os kutyára napi 1 kg kajával havi 6-8eFt, szóval olcsóbb, mintha jó minőségű táppal etetnék. Igaz én nem főzöm, hanem nyersen adom.
2013. szept. 16. 18:39
Próbáltam két hétig a főzőcskét. Pont a duplájára jött ki, mint a táp.
2013. szept. 16. 19:33
5/12 A kérdező kommentje:
Hát mi 5-6 ezerert vesszuk a tápot es 1,5-2 honapig eleg ket kutyanak....es nem szarnak akkorát mint a vimes vödör...szép a bunda...stb...max csirkefarhatat meg némi maradekot kapnak de az elhanyagolhato százalék.
6/12 A kérdező kommentje:
#1 mar hogy ne lenne pénzkérdés XD Ha munkanélkuli vagyok ergo egész nap van idom a gaztuzhely elott allni,de pénzem nincs hogy hust vegyek (még magamnak se nemhogy a kutyanak) akkor már hogy ne lenne pénzkérdés? :D (illusztarcio)
Az, hogy mennyit keresek, az nem publikus.
Kb 8 ezret költök kajára havonta, de van amikor 10 ezret is.
2013. szept. 16. 20:18
Sokmindenre nem költök, amire mások igen... Nincs autóm, biciklizek. Nem iszok, még kólát se nagyon, csak teát meg csapvizet. Nincs ékszerem, új ruhám se sok, nem dohányzom... A kutyáim viszont mindent megkapnak, amit szükségesnek tartok.
2013. szept. 16. 21:46
Próbáld úgy hogy megfőzöl egy kondér farhát,csirkeláb,bőrke ilyesmit amit lehet olcsón kapni egy hétre előre, és a táp mellé adod kiegészítőnek.
Mondjuk a főzés miatt nem hiszem hogy sok enzim maradna benne, de legalább a férgeket bacikat ha vannak akkor a gőz kiégeti. A kocsonya meg jó az ízületeknek.
A többibe meg biztos van valami ásványi anyag, ha más nem jó ropinak.
Néha úgy ropogtat hogy én is éhes leszek.
Emellé még szoktam vitamint is adni ha eszembe jut.
Ha hentesnél veszel nyesedéket az relatív nem drága, ha jól emlékszem 3,4,5 száz kilója?
2013. szept. 17. 00:31
én 6.000Ft-t költök havonta húsra. Én csak csirke fejet szoktam venni, mert ha azt megfőzöm se lesz kemény a csont, hanem ujjal is simán törik a koponya csont, és úgymond puha, szóval megnéztem főzés előtt-után, és nyersen még mintha keményebb is lenne. Bár, én csak azért főzök a kutyáimra, mert én is szoktam bele zöldséget reszelni, és pl a répát annyira nem akarják megenni, hogy ha nyersen lerakom eléjük a kaját, úgy hogy a felöntőlében van benne a reszelt répa, vagy a fejbe nyomom bele, akkor inkább meg se eszik. De amikor megfőzöm a kaját, és a lé is jó csirke ízű lesz, akkor, mikor még meleg, de nem forró a kajájuk belereszelem a zöldségeket, és így megeszik. Nem igazán értem a különbséget, mert végül is a zöldséget ígyis úgyis nyersen eszik meg, annyi a különbség, hogy a lé se sima víz ízű, hanem átveszi a hús ízét.
2013. szept. 17. 07:13
Kapcsolódó kérdések: