A kuvasz mennyire tanitható?
Azoknak a gazdáknak a segitségét szeretném kérni akinek van kuvaszuk.
A a kuvasz mennyire tanitható? mennyire fogékony, meglehet neki tanitani a vezényszavakat? pl: ül marad fekszik stb
Az enyém klikkerrel percek alatt megtanul jóformán bármit, de hogy aztán később előcsalogasd belőle a tudását, na az művészet. Ezerszer volt, hogy el akartam dicsekedni a páromnak, hogy "nézd, mit tanítottam a kutyának" és mondtam a vezényszót, az meg csak nézett boci buta tekintettel... az aljas.
Tanítás közben az én kedvemért dolgozik, nem a munka öröméért, mint sok társasági kutya. Folyamatosan dicsérgetni kell, beszélni hozzá, fényezni az egóját, különben faképnél hagy.
Hajlamos próbálkozni, hogy meddig mehet el, pl. előfordult, hogy nem jött vissza hívásra (udvaron). Na akkor volt, hogy oldalba dobtam a papucsommal. Azonnal jött is szépen...
Az enyém kajával jól motiválható, az alap vezényszavakat (ül, fekszik, stb.) anélkül is jól tudja, de pl. pacsit az istennek se hajlandó adni, ha nincs jutalomfalat. Szóval számító kis gané, nem szolgalelkű egyáltalán. Kuvasz. Imádom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!