Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek bevállalhatnék...

Szerintetek bevállalhatnék egy kuvasz kölyköt?

Figyelt kérdés
Felneveltem 4 kutyát életemben, nem vagyok kezdő van most egy magyar vizslám volt 3 pulim. Mind hallgat rám kuvaszt szeretnék, de félek, amiket hallotam róla, hogy megvadul. Ha normálisan van szocializálva és fogalalkozok vele akkor nem fog ugye?
2013. aug. 14. 11:25
 1/5 anonim ***** válasza:
igen, ha jól van szocializálva (kutyaovi+más kutyákkal séta+emberekkel találkozás) kölyök-korában, akkor nem lesz vele gond. :) De a magyar vizslával mi a helyzet? A vizsla okos kutya, sok sportra jó, szerintem törődj vele, járj vele kutyasuliba, ilyesmik. Csak azután a kuvasz :)
2013. aug. 14. 11:29
 2/5 anonim ***** válasza:
14 évig élt a kuvaszunk, én járni is vele tanultam..sosem vadult meg...persze szerettük foglalkoztunk vele.
2013. aug. 14. 11:40
 3/5 ödi2 ***** válasza:
100%
Ha van elég helyed egy kuvaszhoz, kert, udvar és hajlandó vagy minden nap 1-2 akár 3 órát szánni, akkor vállald be nyugodtan. Kuvasz egy nagyon jó fajta és rendkívül jó társ és családtag lehet, de nagyon sok munkát és energiát igényel az első 1-1,5 évben. Kutyaovi nagyon hasznos, de öv-re ne vidd ha nem akarod kifejezetten, felesleges egy pásztor kutyánál. Ha következetes vagy Te is és a családod is, akkor soha semmi problémátok nem lesz vele, de nagyon szigorúan tartsátok magatokat a falka hierarchiához és akkor egy jól szocializált kuvasz az álom kutyád lehet.
2013. aug. 14. 11:46
 4/5 A kérdező kommentje:
A vizslám az megvan meg is lesz, csak én egy kutyával unatkozom. Volt idő mikor 4 kutyám volt csak elköltöztem a szüleimtől és a pulik ott maradtak. Kutya ovi vagy suli egyik kutyusnál se volt, viszont mindegyik tud olyat, hogy ül, marad, hallgat a nevére jön pórázon velem vagy akár anélkül is. A vizslámmal foglalkozok sokat naponta, de van még hely a szyvemben és az időmben is egy másik kutyusnak.
2013. aug. 14. 11:51
 5/5 ödi2 ***** válasza:
100%

3-as vagyok ismét...

A kutya ovi nagyon FONTOS a kuvasznál a szocializáció miatt. Rengeteg tapasztalatot és ingert kap kölyökként, így később nem lenne vele gondod ezzel kapcsolatban. A kuvasz nagyon önfejű is tud lenni, ne vedd félvárról, sok tapasztalt kiképző is meghátrál 1-1 problémás kuvasz láttán. 25 éve nevelek és képzek mindenféle fajta és méretű kutyát, hidd el tudom mit beszélek...

Nagy segítség Jan Fennel könyve, ha adsz egy email elérhetőséget privátban, akkor szívesen átküldöm levélben.

Nagyon gondold át és meg a kuvaszt, mert valóban csodás kutya, de csak megfelelően nevelve. Komondoron nem gondolkodtál esetleg? Szintén csodás kutyák és a pásztor kutyák etalonja, de sokkal kezelhetőbb egy kuvasznál...

2013. aug. 14. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!