Kuvasz kölyöknek milyen táp?
Szeretném a lehető legjobb minőségű tápot adni neki, még ha sokba is kerül. Mit ajánlotok?
Kapna mellé kiegészítőket is (csonterősítő, porcerősítő stb.)
A mostani kutyámmal Biomill prémiumot etettem jó darabig, aztán Belcandót, most Cibaut, de ettől annyira nem vagyok hasra esve.
A prémium kategóriás tápok között (Orijen, Acana, Brit, Josera, Biomill stb....) között is elég nagy különbségek vannak árban. Minőségről mit tudtok mondani?
Az én kuvaszom 5 hónapos és Brit Care Juniort adok neki.
Ár/érték arányban az egyik legjobb táp szerintem.
Előző kutyám Belcandót evett, egészséges, fitt volt, a szőre pedig szép fényes. Miután lemérgezték, gallyra ment az emésztőrendszere és ezért kellett váltani, áttértünk a hipoallergén Brit Care tápokra. Bevált, szóval a mostani kölyök is már azt kapja.
Köszi mindenkinek a válaszokat.
A BARF ki van zárva. Az a pár BARF-os kutya, akit ismerek, izomtalan, korpás szőrű és hájas. Ezen kívül még magamnak se főzök elégszer, nemhogy a kutyának... :)
A csirkefej szintén. Nem értek egyet a "vissza a gyökerekhez" elvekkel meg mindenféle összeesküvés-elméletekkel a tápok összetételét illetően.
Volt kutyánk, akit vágóhídi hulladékon meg ilyeneken neveltünk (még gyerekkoromban), és volt több kutyánk, akik prémium tápon éltek. Össze sem lehet hasonlítani. A tápos kutyák már öregek, 12-15 évesek, és remek kondícióban vannak, egészségesek, szépek, vidámak, élénkek, 5-6 évet letagadhatnának. A régi, húson nevelt kutyánk meg 11 éves korában már alig tudott felkelni, szegény.
Szóval nyers húst, zöldséget, ilyesmit kizárólag kiegészítőként vagyok hajlandó adni, miután biztos vagyok benne, hogy a jó táppal megkap mindent, amire amúgy szüksége lenne.
Már csak egy jó, nagytestű kölyköknek való tápot kéne találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!