Milyen trükköket lehet megtanítani egy 1,5 éves kuvasszal?
Előbb az alapokra kellene,utána jöhetnek a trükkök.
Ül,fekszik,MARAD (ez nagyon fontos) pórázon sétálás és persze a 100%-os behívás,mindenhol minden körülmények között behívható legyen.
Ha ezek mennek 100%-ra,akkor lehet bohóckodni.
a vizes vagyok :D
úgy tanítottam meg neki, h kifárasztottam és mikor ivott odamentem a táljához és mondtam neki, h igyál vizet és azóta mindig, és sokszor én vezettem oda a vizes tálhoz és adtam ki a parancsot, vhogy rájött h mi van és azóta megy neki :)
Az ül-fekszik-nél semmi sem egyszerűbb. :)
Az az igazság, hogy az ember saját idejétől függően taníthat a kutyájának több (mondjuk 3) dolgot párhuzamosan, de időben elkülönülten. Mert ugye a fekszik parancsnál pl a kutya 5 perc múlva már tudni fogja, hogy most akkor le kell feküdni, ezek után már azon kell dolgozni, hogy kitartsa a fekvést és hogy mindenhol lefeküdjön, ha azt mondod. A marad vezényszót akkor érdemes elkezdeni, ha már van egy stabil ül vagy fekszik a birtokodban. :)
Ha klikkerrel dolgozol, akkor már kapásból adódhat olyan helyzet, hogy egyszerre több dolgot kezdesz el tanítani, ha klikkeres elkapással akarsz haladni. Pl én így lelövős trükköt és meghajlást párhuzamosan tanítottam.
...a fekszik egy nagyon könnyű alap parancs, szerintem folytasd ezzel.
Nekem 2 éves labradorom van, ezeket tudja: ül, fekszik, marad, gyere ide, meghajol, nyuszi(kezeket fel), kukucs, hátrál, pacsi, integet, köszönj, szlalom, nyolcas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!