Szuka ivartalanítása? Bővebben lent.
Hogyne lehetne,időskori elhalálozások elég nagy százalékát méhdaganat okozza szukáknál! Többek között a méhgyulladás sem kellemes a kutyának!
Én nem kockáztatnék,de egy orvost aki valamiben hisz sajnos nem tudod kioktatni,legalábbis én nem próbálkoznék,úgyse fog egy laikusnak igazat adni.
Én keresnék másik dokit.
Ebben az a buli, hogy aztán gennyes méhgyulladás miatt lehet újra műteni.
Mondd meg neki, hogy ragaszkodsz hozzá, hogy vegyen ki mindent.
Azért ne hülyézzük az orvost le egyből, tessék csak végig gondolni hogy ezek az itt gyakran emlegetett betegségek attól alakulnak ki hogy a sikertelen tüzelésnél egy stressz éri a szervezetet, ami egy idő betegség formájában jelentkezik az adott szervben. Na most ha nincs petefészek, akkor nincs ami termelje a tüzeléshez szükséges hormonokat, nincs petesejt sem. Nincs tüzelés, nincs kielégítetlen nem vágy, nincs ebből adódó frusztrációs stressz. Ergó nem jelentkezik ebből betegség, mert a szervek nyugalomban vannak.
A műtét is kisebb.
Persze el lehet távolítani az egész méhet is csak az esetek többségében felesleges lenne ekkora műtétnek kitenni az állatot, mert a kívánt hatást a petefészek eltávolításával is ellehet érni.
Azért nem szokták kivenni,mert az ivarérés előtt szukáknál még nem "aktív" a méh,ezért kevés esély van a méhgyulladásra,vagy daganatra.Persze van rá esély.
Én is kivetetnék mindent,az a biztos,de volt olyan kutyám is,akinél csak petefészek eltávolítás történt,és nem lett méhgyulladása,se egyéb méhbetegsége.
Ha biztosra akarsz menni,akkor mondod neki,hogy te mindent el szeretnél távolítani.Ez amúgy 1-2 ezer ft-tal drágább szokott lenni,de annyit megér a dolog.
Amúgy a kutyáknál a mellékvese kéreg is termel hormont,ami beindíthatja a méhet,így a betegség kifejlődhet.Ezért lehetséges,hogy petefészek nélküli kutya,méhgyulladást kapjon.
Ez szerintem ilyen 50-50 kérdés,a megoldás pedig felfogás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!