Segítség! Rottweiler kutyámat fedeztettem egy kan rottweilerrel, de ma osszeragadt egy korcsitúrával, mennyi az esélye, hogy nem lesznek tiszták a kutyusok?
mert ugyebár ti tudjátok is hogy én milyen ember vagyok, meg hogy mennyire szeretem a kutyákat. Én feltettem egy egyszerű kérdést, ha ti nem tudtok válaszolni normalison akkor ne válaszoljatok semmilyen féle képpen.
Ja és hogy minek még egy alom kutya, azt majd én megoldom és kihagyom a kutyamenedéket meg a kikötést a fához. Punktum nem kell drámázni
Mi nem attól félünk, hogy te kötöd ki a kutyát a fához, hanem attól, hogy ha a leendő gazdi rájön, hogy nem azt kapta amit akart, akkor majd ő tesz róla, hogy ne legyen több gond vele.
Rengeteg ilyen van.
És a válaszolók elsősorban nem téged akarnak támadni, hanem a kutyádat és a kölykeit védeni.
Akkor vagy szarban, ha az a másik kutya is hasonló termetű és színezetű mint a roti. No ha nem, és jelentősen eltér a keverék kutya színezete, termete, szőrminősége, akkor ki tudod válogatni a kiskutyákat egyet ide egyet oda.
Ha rám hallgatsz akkor elhajtatod a kölyköket állatorvossal.
"Ja és hogy minek még egy alom kutya, azt majd én megoldom..."
Valóban nem ismerünk Téged,de ezt a mondatot már ezerszer hallottuk és láttuk leírva,a magyarországi kutyahelyzet mégis arról tanúskodik,hogy valahol nem működik a dolog.
Én nem szívóskodni akarok,csak elgondolkodtatni Téged egy picit. Könnyű most mondani,hogy majd megoldod. Még nincs ott a háznál 6,8,10 vagy még több,napi többször ürítő,folyamatos odafigyelést igénylő,mindent szétrágó,össze-vissza mászkáló kis élőlény. És akkor most a jó esetről beszélek,amikor a terhesség és a szülés is rendben megy,mindenki túléli,és nem hagytál ott tízezreket császármetszésért sem. "Csak" kapsz a nyakadba egy rakás bizonytalan eredetű kutyát. Őket etetni kell,oltatni kell,a törvény szerint chip nélkül nem adhatod tovább. Számold ki,mindez mennyi pénz! És akkor ott a legnagyobb kérdés: mihez kezdesz velük? Kinek passzolod el? Ki fog pénzt adni szerinted olyan kutyákért,amelyeknek az eredetét nem tudod garantálni? Értsd meg,ingyen sem kell ennyi kutya az embereknek. A tele menhelyeket nem csak azért emlegetjük fel mindig,hogy a kérdezők lelkiismeretére apelláljunk,hanem hogy a józan eszére: ha több százezer kutya van gyepin és menhelyen,közöttük rengeteg fajtatiszta,még több kölyök,akikkel nem tudnak mit kezdeni,mert ingyen sem viszik el őket,miért vagy olyan biztos benne,hogy éppen az általad gyártott keverékekért fognak tolongani az emberek? Vagy esetleg megtartod mindet?
Inkább azt mondd meg,miért kell Neked ez az egész hajcihő?
Az utolsó (egyébként hibátlan) válaszát kiegészítve:
Arra ne számíts, aki MOST azt mondja, kell MAJD kell kölyök. Még nem is vemhes a kutya. A vemhesség alatt, de legkésőbb a kölykök születésekor szépen lemondogatják a legtöbben, mert a kiskutya REÁLIS, KÉZZELFOGHATÓ, VALÓDI dologgá, felelősséggé válik, akire IDŐT, PÉNZT és ENERGIÁT kell szánni, méghozzá nem majd, hanem MOST. Ilyenkor lesz hirtelen allergiás a gyerek, "nagyon sok a munka", és egyszer csak a tíz kölyökből hatnak nincs gazdája.
"mert ugyebár ti tudjátok is hogy én milyen ember vagyok, meg hogy mennyire szeretem a kutyákat"
Nem tudjuk, de feltételezzük, hogy jó ember vagy és nagyon szereted a kutyákat. Ezért próbáljuk felnyitni a szemed és meggyőzni arról, hogy nem kellene szaporítani. Remélem, hogy nem akarod az ellenkezőét bizonyítani!
És ki mondta,hogy te kötöd ki a kutyát a fához?Egy történet lett leírva arról,hogy hány felesleges,gazdikereső roti van és sokuknak mi lesz a sorsa.Tudod,akinek nem inge....
És arra még nem válaszoltál,ha meghagyod ezt az almot és lesz benne keverék is(mind az,ha nincs törzskönyve a szülőknek és a kölyköknek,akkor fajtajellegű keverékek),mit csinálsz velük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!