Dobermann összehasonlítása Rottweilerrel?
Lenne egy pár kérdésem-e két fajta között.
1. Melyik tud gyorsabban futni?
2. Melyik eszik többet?
3. Melyik a hatékonyabb őrző-védő kutya?
4. Melyiknek kell több mozgás?
5. Melyik a jobb sportkutya?
6. Melyik az ugatósabb/hangosabb?
7. Melyik ragaszkodik jobban a gazdájához?
8. Melyik az éberebb?
9. Más állatokkal melyik jön ki jobban?
10. Melyik tűri el jobban a gyerekeket?
11. Melyiket könnyebb tanítani, melyik inteligensebb?
12. Melyiket ajánlott lakásban tartani?
13. Melyikhez kell tapasztaltabb gazda?
14. Melyik a félelmetesebb?
15. Melyik az erősebb?
16. Melyiknek durvább a harapása?
16. Melyik az elrettentőbb?
17. Melyik hajlamosabb betegségekre?
18. Melyik igényli jobban a foglalkozást, játékot?
19. Melyiknek a bundája igényli jobban a foglalkozást, melyiknek hullik jobban a szőre?
20. Melyik fajta tetszik Neked jobban?
Kicsit sok kérdés lett, tudom, de ha nem is mindegyikre, de csak párra tudsz választ adni, azt is megköszönöm!
1. D
2. R
3. mind2
4. D
5. D
13. mind2
14. 16. kb 1forma
20. mind2 tetszik, de a Dobermann kicsit jobban :)
1.Dobi
2.Roti
3.mind2
4.Dobi szerintem
5.Egyértelműen a dobi
6.roti
7.Dobermann
8.mind2
9.a Dobi szerintem jobban
10.dobi
11.dobi
12.semelyiket
13.mind2 erős kezű gazdát igényel
14.szerintem ez felesleges kérdés nem azért kell venni hogy ijesztgessünk vele
15.mind2
16. 14-es kérdés válaszol rá
16.roti
17.roti
18.mind2
19.rövid szőrű kutyákról beszélünk alapvetően vedleni szokott de nem úgy mint egy hosszoszőrű kutya,mikor vedlik át kell fésülni a bundáját hogy az elhalt szőrszálak távozzanak a bundájából
20.Egyértelműen a Dobermann a Roti eléggé agresszív,pl. nővéremék kinn a kertbe fürödtek a medencébe és a rottweiler átugrott és majdnem megtámadta a 2 éves kislányt az apukája vasvillával tartotta vissza a kutyát.
"szerintem ez felesleges kérdés nem azért kell venni hogy ijesztgessünk vele "
Nem azért kérdeztem, mert ijezgetni akarok velük. Hanem, hogy melyiket nem kedvelik kinézetre azok, akik beszólnak, hogy vadállat, meg vidd innen, meg ilyesmi.
Érted ugye? :)
Nem fogok egyesével válaszolgatni, elnézést. :) Nekem dobermannjaim vannak, dédszüleim pedig roti fanatikusok voltak. Mind a két fajta rendkívül szívós, bátor. Nagyon gazdafüggők, ha jó a kapcsolatotok, minden szavadon csüng. :) Szeretik a gyerekeket, jól ki jönnek más állatokkal, de ez mind szoktatás,nevelés kérdése. Nálam is, dédszüleimnél is bemehetnek (bemehettek) a házba. Dobermannok tapasztalataim szerint szeretik a meleget, az én kutyáim mindig a kandalló előtt süttetik magukat.. míg a rottweilerek a dédszüleimnél inkább a hóban pihengettek, a fűtött szobákat messziről elkerülték. :D
Nekem a dobermannok jobban tetszenek, kecsesebbek. :) Rotik nem agresszívak.. persze ha nincsenek sétáltatva(bármekkora is legyen a kert), nincsenek jó kézben.. de ez bármelyik kutyára igaz.
Mindenképpen tenyésztőtől vegyed, akármelyiket is választod. Törzskönyvvel, szülei betegségekre szűrtek legyenek. Ezeknél a fajtáknál könnyű belenyúlni egy beteges, diszpláziás, wobbler szindrómás kutyába.
én a Rottweilereket utálom
ok nélkül támadnak emberre sokszor, idegbeteg kutyák
ha már német kutya, akkor németjuhász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!