tök mindegy a méret. A kutya nem azért fogad szót mert nagyobb vagy
2011. jún. 22. 13:59
2/18 anonim válasza:
itt a kisugárzás a lényeg nem a fizikai valód
ha temperamentumos vagy meg tudsz vele "bírkózni"
2011. jún. 22. 14:03
3/18 kattata válasza:
156 cm, 50 kg, 6 db saját német dog. Még sosem volt gondom a falkavezérséggel, mások dogjaival is szoktam foglalkozni (nevelés, kiállításra felkészítés, felvezetés), eddig egyszer csapott arcon egy kan karommal, azt nagyon éreztem, de ő is csak lelkesedésében tette. A kis nők gyakran nagyon határozottak, ezért a legtöbb kutya könnyen behódol nekik.
2011. jún. 22. 14:12
4/18 anonim válasza:
Én is 160, 53 kg. vagyok és 50 kg.-os kutyám van és semmi problémám nincs vele. A magabiztosság és a következetesség a fontos.
2011. jún. 22. 14:13
5/18 anonim válasza:
Szerintem nem való egy törékeny nőnek egy ilyen fajta kutya. Nem is a neveléssel lenne itt a gond, hanem ha pl az utcán meg kéne fékezni, mert pl neki menne egy másik kutyának. Hiába van jó nevelve, ez bármikor előfordulhat egy sétáltatás közben. Egy kifejlett rottweil akár 60kg-s is lehet, és hatalmas ereje van, nem tudnál megálljt parancsolni neki.
Vagy pl sétáltatás közben szembejön egy kisgyerek aki a kutya szemébe néz félő tekintettel. Annak pl simán nekimehet egy ilyen kutya, és ha szájkosár van rajta, akkor is súlyos sérüléseket okozhat. Ez nem csak a nevelésen múlik, egy erős férfi kéz viszont azonnal visszarántaná.
Otthon nevelhetsz rottweilert, de utcára ne menj vele egyedül!!!
2011. jún. 22. 14:15
6/18 A kérdező kommentje:
akkor nem is vihetném én kutyaiskolába? őrzővédő tanfolyamra (is)
2011. jún. 22. 14:17
7/18 anonim válasza:
Én írtam az előző kommentet, én láttam ahogy a utcán egy rottwiler neki akart menni egy kisfiúnak, akit a gazdája fékezett meg, aki egy nagydarab férfi volt. Egy nő biztos hogy nem tudta volna kézben tartani, és összekarmolta volna szegény gyereket
2011. jún. 22. 14:17
8/18 anonim válasza:
Egy hétig volt nálam barátnőm Stafford keveréke,45kg simán megvolt.Nem volt megnevelve,így a séta sem volt egyszerű,de megbirkóztam vele.
Akkor voltam 48 kg.Nem kell lenézni a vékony/alacsony nőket,attól még megállnak a lábukon,ha edzettek.
Gondolom egyébként meg fogja
2011. jún. 22. 14:19
9/18 anonim válasza:
...nevelni a kutyát.
2011. jún. 22. 14:19
10/18 anonim válasza:
Egy vadászkutyával sokkal könnyebb bánni, azok okosak, értelmesek és nem mennek neki az utcán sétáltatás közben senkinek. Német vagy magyar vizsla, erdélyi vagy angol kopó stb. ezekkel könnyebb sétálni is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!