Segítség! Rottweiler kutyámat fedeztettem egy kan rottweilerrel, de ma osszeragadt egy korcsitúrával, mennyi az esélye, hogy nem lesznek tiszták a kutyusok?
"Ma is vinném, de akkor már hiába?"
Ma már inkább fedeztesd magadat! A kutyádat meg legjobb lenne ivartalaníttatni, mert teljesen felesleges hozzáértés nélkül egy újabb keverék almot lehozni!
Nem keveredhet a két kan génállománya, naná, de a kölyköket meg kell állapítanod, melyik hím nemzette, nem gondolod? Ehhez, mint az előzőek leírták, DNS-teszt kell.
" Alomellenőrzés: leszármazás megállapítása egy kölyök, az anya és a feltételezett apa mintája alapján
A három minta vizsgálat díja összesen 36 000 Ft + ÁFA. További kölykök mintánként 10 000 Ft + ÁFA."
Mondjuk csak 3 kölyök lesz, ha szerencséd van, ez alig 36ezer. A terhességmegszakítás a szukánál egy másik honlap szereint:
"Nehéz a költségeket meghatározni, hiszen elég nagy különbségek vannak a rendelők árai között. Összesen kb. 20-25000 Ft-ra számíthat."
(Nem tudom, ez mennyire friss adat.)
Nézd, ha csak az anyagiakat nézzük, inkább injekció. agy te ránézésre akarod majd meghatározni, melyik kölyöknek ki volt az apja? Mert akkor később joggal verik be a fejed, ha ez nem sikerült 100%-ban. A kórházi költségek meg szintén lehetnek húzósabbak, mint most elvetetni az almot.
És mit csinálsz a "korcsokkal",te okos szaporító?Minek egy alom újabb roti?Fajtamentők nem tudnak mit csinálni velük,annyi van.Én csak egy egyszerű falusi állatvédő vagyok,az utóbbi időben csak itt ebben a faluban 2 rotinak kellett SOS gazdi.Egyiket konkrétan kikötötték a pusztába elpusztulni egy fához,mert megevett pár tyúkot.Ilyen "gazdik"részére szaporítanál?Mert tőled komoly,felelősségteljes gazdijelölt nem fog vásárolni.Azok nem szaporítótól,hanem tenyésztőktől vásárolnak vagy menhelyről fogadnak örökbe rotit.
Gondolod,hogy a szukádnak jót tesz az anyaság?
Egyébként láttam olyat,hogy kinézetre gyönyörű roti kan,küllembíró is dicsérte és kérdezte,melyik kennelből való.Közben a kutya anyja egy német juhász keverék utcakutya volt,apa roti.Na ezzel a kannal fedeztettek később egy fajtatiszta,törzskönyves roti szukát,garantáltan ez az egy kan fedezte.Az alomban volt középtermetű fekete-fehértől kezdve mindenféle.Ami rotinak nézett ki teljesen,az meg idegbeteg volt.
Ha nem törzskönyves mindkét szülő,téged is érhetnek meglepetések.
Nekem is nemrég mesélte az állatorvos, hogy behoztak hozzá egy kis bichon kölyköt aki pár hónap múlva már inkább labradorra hajazott.
Neki szerencséje volt, mert a gazdái állatbarátok, így is megtartották, de más helyzetben lehet, hogy egy fához kikötve végezte volna (mert ugye a gazdák szobakutya helyett egy pl ha csak a táplálását nézem, jóval költségesebb kutyát kaptak)
Ne kockáztass!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!