Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segítség! Rottweiler kutyámat...

Segítség! Rottweiler kutyámat fedeztettem egy kan rottweilerrel, de ma osszeragadt egy korcsitúrával, mennyi az esélye, hogy nem lesznek tiszták a kutyusok?

Figyelt kérdés
4szer is fedeztettem a kannal, utojára a tegnapelőtt

2013. szept. 4. 14:15
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
92%
fajkutya? korcsitúra? wow
2013. szept. 4. 14:51
 12/32 Tyler913 ***** válasza:
87%
Persze hogy nem keveredik. Már hogy keveredhetne két különböző hímivarsejt-csomag DNS-e egymással? Nem vagyok biológus,de amennyire én tudom,egy már kész hímivarsejt DNS-e csak olyan hatások által változhat meg,mint például sugárzás. Mivel egy petét egy hímivarsejt termékenyít meg,annak a kromoszómái fognak összeállni az adott petesejtéivel.
2013. szept. 4. 15:01
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Így van, keveredni nem keveredik, többpetéjű ikrek fognak születni mindenképp, de ránézésre hidd el nekem, hogy nem lehet majd megállapítani minden kölyöknél a fajtatisztaságot! Mert lehet annak a szép, masszív picinek is a keverék az apja, csak éppen a pici a szukára ütött, de ahogy nő, nagy eséllyel ki fog jönni rajta az apai örökség is. Szóval ahogy fent is írtam, vagy DNS-vizsgálat, vagy vemhesség-megszakítás, ivartalanítás...
2013. szept. 4. 15:11
 14/32 anonim ***** válasza:
87%

"Ma is vinném, de akkor már hiába?"

Ma már inkább fedeztesd magadat! A kutyádat meg legjobb lenne ivartalaníttatni, mert teljesen felesleges hozzáértés nélkül egy újabb keverék almot lehozni!

2013. szept. 4. 15:48
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem keveredhet a két kan génállománya, naná, de a kölyköket meg kell állapítanod, melyik hím nemzette, nem gondolod? Ehhez, mint az előzőek leírták, DNS-teszt kell.

" Alomellenőrzés: leszármazás megállapítása egy kölyök, az anya és a feltételezett apa mintája alapján

A három minta vizsgálat díja összesen 36 000 Ft + ÁFA. További kölykök mintánként 10 000 Ft + ÁFA."

Mondjuk csak 3 kölyök lesz, ha szerencséd van, ez alig 36ezer. A terhességmegszakítás a szukánál egy másik honlap szereint:

"Nehéz a költségeket meghatározni, hiszen elég nagy különbségek vannak a rendelők árai között. Összesen kb. 20-25000 Ft-ra számíthat."

(Nem tudom, ez mennyire friss adat.)

Nézd, ha csak az anyagiakat nézzük, inkább injekció. agy te ránézésre akarod majd meghatározni, melyik kölyöknek ki volt az apja? Mert akkor később joggal verik be a fejed, ha ez nem sikerült 100%-ban. A kórházi költségek meg szintén lehetnek húzósabbak, mint most elvetetni az almot.

2013. szept. 4. 16:10
 16/32 A kérdező kommentje:
A doktor elmondása szerint egyből megtudom majd állapitani a keverékeket, mert a keverék kutya, ami fedezte a rotit nagyon alacsony, és a kölykei nagyban fognak különdozni egy rottweilerétől.
2013. szept. 4. 16:30
 17/32 Imola Ágnes ***** válasza:
91%
A tapasztalataim alapján meg tudom állapítani a fajtatiszta és a korcsitúra orvosok közötti különmbséget. Én ebben a dokiban nem bíznék. Láttam már menhelyen 10 kilós kutyától ugyan abban az alomban 5 kilós végső súllyú, illetve 30 kilós végső súllyú egyedet...szóval aki ezzt mondja neked az nem ért a szakmájához.
2013. szept. 4. 16:33
 18/32 anonim ***** válasza:
89%

És mit csinálsz a "korcsokkal",te okos szaporító?Minek egy alom újabb roti?Fajtamentők nem tudnak mit csinálni velük,annyi van.Én csak egy egyszerű falusi állatvédő vagyok,az utóbbi időben csak itt ebben a faluban 2 rotinak kellett SOS gazdi.Egyiket konkrétan kikötötték a pusztába elpusztulni egy fához,mert megevett pár tyúkot.Ilyen "gazdik"részére szaporítanál?Mert tőled komoly,felelősségteljes gazdijelölt nem fog vásárolni.Azok nem szaporítótól,hanem tenyésztőktől vásárolnak vagy menhelyről fogadnak örökbe rotit.

Gondolod,hogy a szukádnak jót tesz az anyaság?

Egyébként láttam olyat,hogy kinézetre gyönyörű roti kan,küllembíró is dicsérte és kérdezte,melyik kennelből való.Közben a kutya anyja egy német juhász keverék utcakutya volt,apa roti.Na ezzel a kannal fedeztettek később egy fajtatiszta,törzskönyves roti szukát,garantáltan ez az egy kan fedezte.Az alomban volt középtermetű fekete-fehértől kezdve mindenféle.Ami rotinak nézett ki teljesen,az meg idegbeteg volt.

Ha nem törzskönyves mindkét szülő,téged is érhetnek meglepetések.

2013. szept. 4. 16:40
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nemrég mesélte az állatorvos, hogy behoztak hozzá egy kis bichon kölyköt aki pár hónap múlva már inkább labradorra hajazott.

Neki szerencséje volt, mert a gazdái állatbarátok, így is megtartották, de más helyzetben lehet, hogy egy fához kikötve végezte volna (mert ugye a gazdák szobakutya helyett egy pl ha csak a táplálását nézem, jóval költségesebb kutyát kaptak)

Ne kockáztass!

2013. szept. 4. 17:20
 20/32 A kérdező kommentje:
Nem is értem miért olvasom még mindig a szánalmas írásotokat arról hogy en milyen okos vagyok meg hogy mit fogok csinálni a többi kutyával...ugyan már. Kiírok egy egyszerű kérdést, ti meg addig elmentek, hogy kikötöm a kutyát a fához meg a jo budos franc tudja hova.
2013. szept. 4. 17:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!