Kihez forduljak? A rendőrség nem tud (vagy csak nem akar) segíteni. Mit tehetnék, nagyon aggasztó a helyzet.
Az indokot nem tudom, valami olyasmi volt, h mivel biztonsági kamera magázháznál, az manipulálható....
Utolsó! Igen, ráküld valakit, aztán mehet bíróságra, mert a vén genyó feljelenti fenyegetésért.
én azt javaslom, hogy próbáljatok meg még egyszer megegyezni a szomszéddal.
kérdezzétek meg tőle, hogy mit tehetnétek azért, hogy rendeződjön a viszony.
dugjatok el a zsebetekben egy diktafont a biztonság kedvéért, rögzítsétek a beszélgetést.
viszont ha megmondjátok, hogy tudjátok, hogy ő volt a kolbászátdobáló, lehet olyan dolgot talál ki, ami ne adj isten hatásos és elvesztitek a kutyátokat.
neki egyébként van családja, valaki rokona, akivel még lehetne beszélni?
A felesége 3 éve halt meg, amikor odaköltöztünk. Azt tudom, hogy van egy lánya, de ő másik városban él, és csak hébe-hóba jön látogatni az öreget.
Próbáltunk már a mérgezés óta beszélni az öreggel, hogy tehetünk-e érte valamit, vagy mivel enyhíthetnénk a haragját, de semmi érdemleges megoldásra nem jutottunk. Annyit mondott csak, hogy vigyük el a kutyát, mert félnek tőle, meg az utcában is sok a kisgyerek és a háztáji, és hogy a kutya majd újra vérszemet kap, és majd széttépi a kisgyerekeket meg a házi állatokat. Hiába próbáltuk neki magyarázni, hogy ez nem harci kutya, hanem jól szocializált házi kedvenc, és emberre soha nem támadna OK nélkül. Nem akarja megérteni az öreg, hogy az ösztönt nem lehet kiiktatni a kutyából, mivel ragadozó, persze, hogy rámegy a tyúkra. De szerintem egy border collie is rámenne a tyúkra, pedig az aztán a legbarátságosabb kutyák egyike... Szóval sajnos nem jutunk egyről a kettőre, de majd teszek még egy próbát az öregnél.
Sajnos a szomszéddal való megegyezés lesz a megoldás...:( Kb 10-12 éve mérgezték meg a tesómnál az egyik kutyámat. Azóta minden kutyámat csak és kizárólag parancsra és védetten etetem, nevelem.
Próbáljatok egy ügyvédet felkérni és ha sikerül a felvétel, akkor menjetek át a szomszédhoz, a felvételt mutassátok meg neki és az ügyvéden át gyakoroljatok rá nyomást, hogy vagy megegyeztek és onnét kezdve szent a béke,vagy a bíróságra viszitek és addig nem nyugodtok, amíg el nem ítélik. Biztos vagyok benne, hogy nem elég tájékozott a bírósági eljárásokban, ha sikerül megegyezni, akkor a feltétel az legyen, hogy írja alá azt,hogy valóban Ő mérgezte meg a kutyátokat, de nem lesz több ilyen eset, Ti pedig adtok neki egy írásbeli garanciát, amíg nincs ilyen probléma, addig marad a "jó" szomszédság és nem lesz bíróság. Ha nem sikerül, akkor még mindig ott a hivatalos út, talán sikerül. Én megpróbálnám ezt a ráhatásos megegyezést, szerintem hatásosabb lenne, mint egy elhúzódó és korántsem egyértelműen hatásos pereskedés...
Kutyának pedig mielőbb kezdjétek megváltoztatni az etetés módját. Remélem sikerül és megoldódik az ügy.
"sűrű elnézést kértünk, sőt még a csirkéknek az árát is kifizettük."
sőt?????!!!!! ez a minimum!
50 évesen öreg? öreg az anyád !!!!
a kutyát sajnálom, nagyon vigyázz rá, hogy nehogy megmérgezze !!!
azingatlanodról nem tudsz "ki"videózni.
az ideális az lenne, ha áthajolna a kerítésen, és látszana a kezében a kaja ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!