Minél jobban szeretem a kutyám, annál jobban véd engem. Más is így veszi észre?
"Nagyon egyszerű, azért feltételezem, hogy engem véd, mert nem engem akar letámadni, hanem aki be akar jönni a kertbe."
Te egy gyerek vagy? Csak "azért feltételezem" :), mert ez a logikai következteés erre utal. Hidd el, hogy a kutyád akkor is így viselkedne, ha te nem lennél ott. A jelenlétedben pedig azért viselkedik ugyanígy, mert nem hiszi el, hogy te magad képes lennél a helyzet kezelésére. Nem az a baj, hogy egy kutya jelez, vagy megugatja az idegeneket, hiszen ez az ősi ösztöne, így kell tennie. A baj az, ha miután figyelmeztetett téged, utána nem adja át neked a helyzet irányítását. Az meg főleg nagy probléma, ha az álltorvos vagy bárki más nem tudja megvizsgálni őt a jelenlétedben, mert te magad sem tudod őt kontrollálni. Az meg aztán tényleg nagyon "életszerű" kép, hogy "megélhetési fatolvajok" hadonásznak az 50 kilós kutyát sétáltató emberek felé. Tapasztalatom szerint már fele ekkora kutya jelenlétében is inkább átmennek a túloldalra, 50 kiló felett meg hozzád se mernek szólni.
Akkor tisztázzuk.
39 éves férfi vagyok, Pest megyében élek, 95 kiló vagyok, elbírok a kutyámmal(keverék németjuhász-szerű)
A szántóföldek mellett sétáltatom néha, néha hagyom futni, amúgy rendesen bánik az emberekkel, odamegy, megszaglássza őket. Megsimogatják, tűri.
Néha bent van a bozótban, továbbmegyek, és látom, hogy vágják a fát az erdőnél, rászólok a cigányokra, neki áll feljebb, ott terem a kutyám, segít nekem.
A bosszantó az, hogy feltettem ide egy kérdést, és pont, hogy elég éretlen válaszokat kaptam rá, és inkább én tippelem, hogy kisgyerekektől, éretlen felnőttektől, vagy olyantól, aki nagyvárosban nevelgeti a kis 5 kilós mucikáját, és azt hiszi, akkor ő már kutyakiképző.
Vártam volna rá olyan választ, hogy igen, észrevették ők is, ehelyett kötözködést kaptam, meg lehurrogást, mindenféle háttérinformáció nélkül.
Felesleges itt bármilyen kérdést feltenni, mert javarészt csak rosszindulatú hülyegyerekek adnak válaszokat, hatalmas "élettapasztalattal"
Az eszmefuttatásokból és abból hogy mindent támadásnak veszel ami nem a te tetszésednek felel meg olyan 10-13éves lehetsz..
Ha a kutya örjöng a kapunál az nem normális, kivéve ha kaukázusi vagy egyéb nagyt. pásztor. De az irányítást nekik is át kell adni ha már ott vagy és nyugtáztad a dolgot.
Neked a kutya neveléshez a leírtak alapján semmi közöd nincs úgyhogy nem kéne olyanokat kioktatni akiknek van.. csak azért mert nem értesz egyet velük..
Amúgy már a hozzáálásod is rossz.. minél jobban szeretem el tudom képzelni hogy hogy szerted... na egy kutyát nem úgy kell szeretni.. és igenis néha katonásan kell bánni velük egy kutya nem játék főleg egy ekkora.
Mindenképpen javasolnám hogy menjetek el egy kutya iskolába, lehetőleg egy jobba. Cerberosm, tükörsuli, vagy hasonló szemléletű iskolák a lényeg hogy ne egy vadítós fojtó nyakörves iskolába menjetek... Még mielőtt tragédia lenne... ahogy kiveszem a szavaidból a kutya se túl idős még.. 1-1,5év körüli lehet vagy még fiatalabb, ha a kapunál örjöngést most vetted észre. Ha ez a kutya még el kezd beérni...
Akkor csak írni nem tudsz... mert ahogy amit irsz.. nah mindegy.
Tehát akkor egy sértődött hülye felnőttel állunk szemben nem egy gyerekkel .. ez is valami. Ezt a mindennel kapcsolataban védekezem dolgott már illet volna kinőni úgy huszonx éve..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!