Baj hogy jobban szeretem, tisztelem a kutyákat mint az embereket?
Azt mondanám, hogy valahol egy természetes érzés, hiszen az ember élete során a bántásokat, csalódásokat a többi embertől szenvedi el, ők okoznak fájdalmat.
Az állatok viszont nem akarnak bántani. Tőlük többnyire, ragaszkodást, kötődést, és szeretetet kapunk. De ez a hűség és szeretet nem olyan alapokon van, mint az emberek közötti érzések. Ezt elsősorban az ösztönök befolyásolják.
Én is előbb megyek oda egy kóbor kutyához, mint egy hajléktalan emberhez, de emiatt néha lelkifurdalásom is van :( Viszont mindig arra gondolok, hogy a bajt mindig mi okozzuk magunknak, mi emberek. De ha egy kutya kerül utcára, arról is az ember tehet.
Nehéz dolog ez... Nem akarom többre tartani az állatokat az embereknél, de amikor látom, hogy az emberek mikre képesek, mindig azt érzem, hogy legszívesebben úgy élném le az életem, hogy mindenféle állatkákkal (elsősorban kutyákkal) venném magam körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!