Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csak játék és leszokik majd...

Csak játék és leszokik majd erről tiltással? 12 hetes keverék kutyusom nem szereti a futó embereket?

Figyelt kérdés
Nem tudok futkározni a kutyusommal, mert morogva el akarja kapni a nadrágomat. Ha rászólók fújj, nem szabad, abbahagyja, de már elég ha csúnyán nézek rá. De tegnap egy kisgyerek futott az utcán és neki is el akarta kapni a nadrágját. Meg nem harapta, de szegény kis srác nagyon megijedt. Ez csak játék? Le tudom szoktatni erről? Egy hét múlva megyünk kutyoviba.
2012. szept. 5. 14:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha minden alkalommal tiltod, akkor le fog szokni róla. Ha nem tiltod folyamatosan, akkor meg fog maradni ez a rossz szokása és később nehezebben fogod tudni kikezelni.

Ha kell - mivel nincs olyan sok ilyen szituáció - akkor teremtsetek helyzeteket (család tagjai futkossanak), és tegyétek világosság számára, hogy ezt nem lehet.

Amúgy valszeg jó erős a zsákmányszerző ösztöne, és attól van. Próbáljátok ezt kielégíteni neki, labdázás, húzódzkodás (de csak keveset, puha dolgokkal, mert a foga még nem elég erős hozzá).

Még most elég könnyű kinevelni belőle ezt, mivel nem rögzült be.

2012. szept. 5. 16:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez ösztönös viselkedés. A kutya a futó emberekre azt hiszi zsákmány, ezért akarja elkapni. Idővel elhagyja majd ezt a szokást. Én mondjuk javaslom, hogy ilyen esetben kapjon egy kis büntetést, pl. finoman koppints az orrára.
2012. szept. 5. 16:23
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ha én futok, akkor erősen rászólok (orrkoppintás nincs)és bár néha itthon is finoman elkapja a lábam, de szerintem csak azért, hogy figyeljek rá :) de persze ilyenkor is rámordulok. Tacsi keverék egyébként. Esténként szoktunk bandázni más kutyákkal és ott történt a kisfiúval az incidens mikor el volt engedve, sajnos ott nem tudtam megfegyelmezni. Egyébként a labdájával és kutyával is ezt csinálja, fut utána és morog :)
2012. szept. 5. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!