Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a kölyökkutyámmal alszom,...

Ha a kölyökkutyámmal alszom, az miért baj?

Figyelt kérdés

Sokan húzzák a szájukat,mikor kiderül,hogy a 10 hetes tacskómmal alszom.De nélkülem nem alszik el,nyüszít egész éjjel,én meg nem fogok a földön aludni.Csak hogy mások ne akadjanak ki ezen.

Tiszta,ápolt akkor miért ne aludhatna az ágyamban?

2013. szept. 2. 20:08
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Ugyanez volt nálam is. Most ott tartok, hogy éjfélre haza kell érnem mindig, mert a kutya nélkülem egész éjjel ordít.

A legnagyobb hiba amit el lehet követni. Amikor megkaptam a kutyám egyből magamhoz vettem, mondván majd ha nagy lesz leszoktatom. Kiskorában apró volt a szőre, "bababőre" volt, semmi koszt nem hagyott maga után.

Aztán ahogy egy éves lett, megnőtt a szőre, és elkezdődött a természetes szőrcsere, így naponta kellett lepedőt cserélnem, ami egy idő után kissé kellemetlen volt. (megjegyzem egy házban tartott törpetacsiról van szó)

Ahogy telt az idő megpróbáltam leszoktatni, ami természetesen nem ment egykönnyen, és másfél éves korára sikerült véglegesen. Nevetni fog mindenki, de az volt a módszerem, hogy egy madzagot feszítettem ki az ágyam köré kb. a matrac fölé 40 centire, arra pedig plédeket tettem, így a kutya nem tudott felugrani, és egy idő után megunta...

Szóval kedves kérdező, tudom, hogy nagyon jó érzés vele aludni, de nem szabad.

2013. szept. 2. 21:41
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó dolog, ha szereted a kutyádat. A világ egyik legjobb dolga egy ilyen lény szeretetében és csodálatában részesülni :D

De!

Soha ne kezeld gyerekként a kutyát. Természetesen családtag, de kutyaként kell kezelni. Egy kisgyerekkel például meg tudod értetni, hogy: "Figyelj, Petike, ma aludhatsz velem, de holnap már a szobádban kell töltened az éjszakát" de egy kutyával nem. A kutyáknál nincs olyan, hogy egyszer igen, egyszer nem. Vagy igen, vagy nem, vagy fekete, vagy fehér. Tegyük fel, most még veled alszik, semmi gond. De ha idősebb lesz, és makacsabb (tacsik eléggé makacsok) akkor nem igazán fogod tudni kitessékelni az ágyból. Ez azért ágyazásnál, együtt alvásnál (amikor vendégségbe mentem unokatesómhoz, mindig egy ágyban aludtunk :D) sérülésnél (egy kellemes térdficam utáni ágyban lábadozás közben nem túl kellemes, ha kb 5 kiló ugrándozik a lábadon) elég necces tud lenni.

2013. szept. 2. 22:31
 23/28 anonim ***** válasza:

Senkinek semmi köze hozzá, hogy a kutyáddal alszol-e. Mondjuk nem kell mindenki orrára kötni, és akkor nem

Fognak piszkálni miatta. Az én kutyáim is feljöhetnek aludni az ágyba, picit ott alszanak, aztán lemennek, vándorolnak éjszaka :) amíg picik voltak, a párnámon aludtak. Nagyon megnyugtató érzés. Amúgy sokkal jobban alszom, amikor a kutyáim ott vannak velem. Van pár lelki nyavalyám (szorongás, álmatlanság, pánikrohamok), és a kutya közelsége nagyon jó gyógyír ezekre. A pszichológusom szerint is látványos volt a javulás, amikor a kutyáim hozzám kerültek. Szóval nekem ők amolyan terápiás kutyák.

2013. szept. 2. 23:19
 24/28 anonim ***** válasza:
0%
Ugy neveled ahogy akarod, senkivel ne torodjel, foleg ne olyanokkal, akik szemmel lathatolag igy vezetik le az eletuk soran szerzett seruleseiket!!!!......;)
2013. szept. 3. 07:19
 25/28 anonim ***** válasza:
86%
Még mindig nem érted kérdező és 63%-os? Nem az a baj, hogy ágyban alszik, hanem az, hogy akkor van felengedve amikor nyüszög és azért (is) van felengedve mert nyüszög!!! Az én kutyáim is feljöhetnek az ágyba de engedéllyel és ha oda áll az ágy mellé kunyizni nagy boci szemekkel akkor ezer % , hogy nem fogom felengedni és még csak tudomást sem veszek róla. Majd ha már láthatóan nem foglalkozik az ágyba jövetellel akkor felhívom, feljön és mindenki boldog. Értitek már a lényeget?
2013. szept. 3. 08:01
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

A falkavezérrel aludni egy óriási, nagy, kimondhatatlan érdem. Amit te "ingyen" megadsz neki. Ebből azt fogja levonni, hogy az az ő helye. A fejedre nő.

Ő sír, te engedsz a követelésének. Ki a főnök?

2013. szept. 3. 09:41
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Sok helyen tiltják az együtt alvást, de igazából az falkavezérségnek csak a fő vezér-elvét kell megfogadni, és azt bármilyen szituációra rá tudod húzni. Az egész lényege, hogy soha semmilyen körülmények között nem szabad engedned magad vezetni. Tehát a kutyád akár a fejed tetején is ugrálhat, de csak akkor ha erre te utasítod. Ha a kutya nyüsszög, és ezért te megengedsz neki dolgokat (tök mindegy miről van szó) onnantól ő irányít téged.
2013. szept. 3. 12:03
 28/28 ödi2 ***** válasza:
100%

28-as jól összefoglalta a lényeget. Nagyon jó amiért ennyire szereted a kutyust, biztos megadsz majd neki minden SZÁMÁRA szükséges dolgot.

DE! A kutyáknak a legfontosabb a falkán, családon belüli helyük, az ad nekik biztonságot. Ha TE vagy aki mindent megtesz és a legkisebb jelzésére is reagálsz, ráadásul a kutya számára értékes és pozíciót jelölő módon, akkor ki is irányít kit?

Kérlek ne vedd támadásnak, de pont ezek a kutyák lesznek később a legproblémásabbak. Nem azt mondom, hogy ne aludj vele, hanem azt, NE AKKOR, amikor a kutya akarja. Érted a különbséget? Nem a kutya kérésére alszik Veled, hanem a TE engedélyeddel....Óriási a különbség és később látszik meg az eredménye, 5-6 hónapos korában, amikor TE engeded meg azokat a dolgokat, amiket a kutyád szeretne és akar, csak NEM AKKOR, hanem amikor TE akarod. Ez a helyes nevelés lényege leegyszerűsítve.

Olvass utána, tanulj más hibáiból, mert egy elkényeztetett kutya ,nagyon nehezen hozható helyre, ráadásul szakember nélkül, esélytelen végigvinni később.

Én is szeretem a kutyáimat, a nj igen kedvessé vált a szívemnek, ez alatt a fél év alatt, mióta Velem van, megkap mindent amit lehet, de megvan a helye is a családban. 11 hetes kis sárhegyi kölyök is van 2 akik már régóta várt jövevények/5!évet vártam rájuk/ de mégsem babusgatom vagy puszilgatom őket állandóan, pedig aztán nagyon édes pamacsok!

Szeresd és vigyázz a kutyusodra, nagyon helyes, így is kell! Csak NE kezeld emberként,gyerekként, hanem vedd KUTYASZÁMBA, mert EZZEL teszed neki a legjobbat.

2013. szept. 3. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!