Hosszú szőrű kutya gazdik, ti hogy tisztítjátok a kutyátok mancsát séta után?
Figyelt kérdés
Mert én már nem tudom, mit csináljak.
Havanese kutyusom van, és folyamatos probléma a mancstisztítás. A szőre miatt nem elég megtörölni pl. törlőkendővel, mert attól még mocskos marad.
Sima vízzel sem tudom lemosni, mert akkor meg iszonyatosan büdös a kutya, miután megszárad. Marad a samponos lábmosás, ami ugye nem túl jó állítólag, nálunk ez még avval is tetéződik, hogy őurasága olyan kicsavart pózban pisil, hogy mindig lepisili a hasát, hiába van ott rövidre nyírva a szőre.
Van valakinek egy tuti tippje ami nem jutott eszembe?
Nagyon megköszönném
2013. aug. 30. 18:09
11/13 anonim válasza:
Én megpróbálom elkerülni, hogy a legnagyobb pocsolyákba tapicskoljon bele, így nem lesz annyira piszkos, csak a "bokájáig" ő is. Sima vízzel mosom le, utána tényleg kicsit pocsolyaszaga van, de csak ameddig meg nem szárítom. Utána valahogy eltűnik a szag. A maradék kosz a napi fésüléssel kijön belőle. Volt olyan is, hogy nem volt időm séta után megfürdetni mert el kellett mennem, így piszkosan sárosan száradt meg, mire hazaértem megszáradt a sár, és a fésüléssel majdnem minden kijött belőle, csak másnap fürdettem meg. Szóval, lehet hogy suttyó módszer, de néha hagyom, mint a cipőnél, megszáradni rajta (már ha nem nyakig sáros), és így könnyebben kijön belőle.
12/13 A kérdező kommentje:
Hm, szivaccsal még nem próbáltam :D Eszembe se jutott, kipróbálom, az tuti! Köszi
2013. aug. 30. 19:05
13/13 anonim válasza:
Még azt próbáld meg, hogy úgy ereszted rá a mancsára a zuhanyból a vizet, hogy a kutya talpa felfelé áll. Ezt vagy úgy csinálod, hogy valaki az ölében tartja a hátán fekve a kutyát, miközben mosod, vagy áll a kutya a zuhanytálcában, és felemeled hátrafelé egyesével a lábait, így felfelé lesz a talpa. Úgy sokkal több kijön, mintha lefelé áll a tappancsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!