Hosszú szőrű kutya gazdik, ti hogy tisztítjátok a kutyátok mancsát séta után?
Mert én már nem tudom, mit csináljak.
Havanese kutyusom van, és folyamatos probléma a mancstisztítás. A szőre miatt nem elég megtörölni pl. törlőkendővel, mert attól még mocskos marad.
Sima vízzel sem tudom lemosni, mert akkor meg iszonyatosan büdös a kutya, miután megszárad. Marad a samponos lábmosás, ami ugye nem túl jó állítólag, nálunk ez még avval is tetéződik, hogy őurasága olyan kicsavart pózban pisil, hogy mindig lepisili a hasát, hiába van ott rövidre nyírva a szőre.
Van valakinek egy tuti tippje ami nem jutott eszembe?
Nagyon megköszönném
Hát a samponos megoldás tényleg nem a legtutibb...
Én mindig sima vízbe mosdatom lavorba,aztán jóól megtörlöm,és nem lehet érezni semmit.
ki van vágva a szőr, bár nem sokat ér, 1 hét alatt megnő. Az egész lába és hasa a baj.
Attól lesz büdös- szerintem, hogy a por, meg most nyilván a sár nemcsak a tappancsára ragad rá, hanem a 'bokájára' is, és azt nem tudom kimosni sima vízzel rendesen, és bepállik. De nem tudom, tippelek. A kutya meg azért büdös, mert mint említettem folyton lehugyozza magát, de szerintem nemcsak a hasát, hanem időnként a saját lábát is.
Irigylem a lánykutya gazdikat :D
És ha vízzel lemosod,és utána hajszárítóval megszárítod,akkoris büdös marad?
2. voltam
Sima vízzel, alapos (többszöri) mosással, óvatos dörzsöléssel ki kell jönnie mindennek - tavaly tél elején a huskyszőrből is kijött sima vízzel a kutyasz!r mindenféle szagnyom nélkül, pedig az nem volt semmi :D
Az a baj, hogy a napi samponozás tényleg nem tesz jót a bőrének-bundájának :(
Ha megszárítom akkor se jó, plusz akkor még harcolni is kell vele.
Nem tudom, lehet, hogy rosszul csinálom akkor. Leírod pontosan mit csináltál a huskyval? Dörzsölöd a mancsait a két kezed között? Akkor elvileg szerinted a hasáról a pisit is le lehetne mosni sampon nélkül, ha nem lennék ilyen nyomi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!