Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 éves németjuhász lutyánk...

8 éves németjuhász lutyánk hátsó lábai nagyon fájnak a füleit pedig eszik a legyek, hogy segíthetek neki?

Figyelt kérdés

fasztatiszta és állítólag ez a betegségük, h idős korban elgyengülnek a hátsó lábai... hogy segítsek neki h ne fájjon, ne húzza annyira őket?

Illetve mit tehetek a legyek ellen? vmi házi csodaszer nincs ellenük?

2013. aug. 26. 16:44
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:

egyébként meg elvolt válaszaid vannak

a saját életedet vetíted le másokra... nálad nincsenek meg azok a feltételek, mint nálam és fordítva

ezért mások a szokások, de honnan veszed, h az gond?

2013. aug. 26. 23:50
 42/50 anonim ***** válasza:

A séta nem pénz kérdése, és nem is a többi kutyáé, erdőbe, mezőbe ki lehet vinni egyedül is, és máris nem olyan ingerszegény az élete.

És onnan tudom, hogy ez a jó, hogy látom a kerti kutyákat, mert itt is van olyan, amelyiket nem engedik ki soha, meg látom a sajátjaimat, és ég és föld. Tíz éve kutyázom (nem az egy szem sajátommal, hanem komolyabban), ismerem az igényeiket, hogy mi a különbség az "elviselem ezt az életet balhé nélkül" meg a "boldog vagyok" között. És őket nem hatja meg, hogy neked milyen életfeltételeid vannak, mert az az ő igényeiken nem változtat.

2013. aug. 26. 23:57
 43/50 A kérdező kommentje:

oké, én ezt értem

sajnos én ezt nem tudom neki megadni, nem tudom ide-oda cipelni őt

neki van egy kb 1800 négyzetméteres bekerített rész és egy 800 négyzetméteres ami nincs bekerítve, utóbbiba szoktam kiengedni, körbepisili, elsomfordál (tudom, h ezen a részen nincsenek kóbor kutyák) és mikor visszajön itt futunk, játszunk stb.

ezen kívül persze a bekerített részen is

mint említettem nincs hozzászoktatva a pórázhoz és a kocsihoz, így vinni nem tudom sehova

sokan még ennyit sem tesznek meg a kutyájukért (amivel én sem értek egyet), de ez van

és nem gondolom azt, h ha nem tudom neki biztosítani azt ,h új helyekre vigyem, akkor nekem nem való kutya

mert a kutyák 80%-a sztem ezt nem kapja meg (ami lehet h sajnálatos, de ez az igazság)

2013. aug. 27. 00:08
 44/50 anonim ***** válasza:

Szerintem nem tehet róla a kérdező, hogy nem gyanakodott. Nem arról volt szó, hogy kilógott a kutya bele amire az állatorvos azt mondta, hogy semmiség és ő nem tett semmit, hanem valóban semmiségnek tűnt, csak lustább lett a kutya. Az betudható annak is, hogy öregszik, idővel a személyiségük is változik, sok kutya nyugodtabb lesz.

Ő nem orvos és ha az orvosában amúgy bízik, mert hozzáértőnek gondolja, akkor nem várható el tőle (a kérdezőtől), hogy feltúrja a netet és gyanakodni kezdjen, amikor szinte még nincs is mire.

Aláírom, hogy szerencsésebb ha mindennel tisztában van és résen tud lenni, de attól még nem rossz ember vagy rossz gazda, mert ez most nála nem volt meg. Szereti azt a kutyát, próbált rajta segíteni, elvitte orvoshoz és most is kiegészítő lehetőségek után néz, csak nem tökéletes (ahogyan kb. senki sem az). Most ezért szerintem nem érdemli meg, hogy ennyire le legyen szólva, mint valami szívtelen r.h@dék szaporító vagy hasonló.

Amúgy is épp elég neki, hogy el kell néznie a kutya szenvedését. Erre persze lehet azt mondani, hogy ha időben lép, akkor talán nem történt volna így, de már megtörtént, nem tud mit csinálni. Remélhetőleg tanult is belőle és többé nem követi el ezt a "hibát".

Jó, közben olvastam, hogy nincs pórázhoz, sétához sem szoktatva... Hát, ez valóban nem szép dolog, mert így alig érte inger, azért kertes háznál lévő kutyát is illik elvinni sétálni.

Azért a röntgenre és amiket javasoltak most már kérdezz rá az orvosnál. Nyugodtan ragaszkodj a röntgenhez, nem fog ártani a kutyának és legalább többet tudtok. De sajnos a legtöbb esetleg tényleg csak szinten tartásról beszélhetünk már ilyenkor. Illetve a fájdalomcsillapítók enyhíthetik a fájdalmát, de akkor viszont arra kérdezz rá, hogy mi lesz a belső szerveivel, mert egyes fájdalomcsillapítók erősen károsíthatják a máját, veséit és akkor már nincs mit tenni. Tehát ezt nem árt mérlegelni.

Különben tökéletes tartás és étrend mellett is előjöhet ilyen probléma, akkor is elhasználódhatnak idő előtt is az ízületek és a porcok, ha nem szerencsés genetikai háttérrel rendelkezik a kutya. A kérdező erről nem tehet, ő legalább otthont biztosított így is a kutyának. Nem ő szaporított, nem ő nem végzett előtte szűrést. Néha én is fel tudom magam húzni, de azért most szerintem őt nem kellene annyira támadni.

Úgy csinálnak egyesek, mintha amit csinál egyenlő lenne azzal, mint amikor utcán van a kutya. Azért szerintem ha még lehetne is rajta tökéletesíteni, akkor sincs annyira rossz helyen nála a kutya.

Én sem gyakran vittem sétálni az enyémet, mert olyan környéken élünk, hogy a szomszéd majdnem elütött, mert száguldozik, az embereket 200 forintért leütik és a sok paraszt nem javítja meg a kerítést és ránk jönnek a hatalmas elvadult kutyák, magyarán mindenki jobban jár, ha kapun belül marad. Azért mindig próbáltam valakit megkérni, hogy kísérjen el és elvittük sétálni, de a kertben is jól érzi magát, ha játszik vele az ember és nem csak ki van téve kerti dísznek. Tehát lehet úgy is boldog, persze tartalmasabb élet járna neki, rendes sétákkal és kutyabarátokkal azzal én is egyetértek. De amúgy Magyarországon még ez nem is jött el, sokan még mindig moslékkal etetnek és láncon tartják a kutyát, még nem tart ez a dolog olyan szinten itt, hogy azon kellene problémázni, hogy mi jobb a kutyának, mert sok helyen az alapok sincsenek meg.

Egyébként szép, aranyos kutya, remélem sokáig veled lesz még, olyan állapotban, ami számára is tűrhető még.

Külön kérj tanácsot az orvosoktól, hogy mit tehetnél vele télen, mert a hideg nagyon meg tudja viselni az ízületeket is és rosszabbodhat a dolog. Gondolom a házba nem tudod bevinni (kazánház is jó) vagy nem tudsz neki őadlófűtést beszereltetni a kutyaházába. Akkor legalább jól béleld ki az ólat, ne legyen nedves, ne ázzon be, ne fújjon be a szél, és ne legyen túl nagy, mert akkor nem tudja felmelegíteni a teste által leadott hővel.

2013. aug. 27. 07:46
 45/50 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hozzászólásodat!

Mindenképp elviszem őt egy röntgenre és érdeklődni fogok az orvosnál a további lehetőségekről (mellékhatásokról is)!

Van neki saját kutyaháza, nikecellezve van (körbe és alul is)és még vakolat is van rajt, oda szokott télen bemenni és eléggé fel szokta melegíteni. A ház alatt pince van és ha nagyon hideg van, akkor oda is be szoktuk engedni (főleg éjjelre).

A sétáról pedig tényleg nincs lehetőségem elvinni, a kóbor kutyák és a szomszéd kutyái miatt. Ha egyik épp kijön és odajön a kerítésünkhöz, már akkor összevesznek,tehát ha kivinném, verekednének és én nem tudnám szétválasztani őket (volt rá példa h nyitva volt a kerítésünk és a miénk ugye nem megy ki, de bejött egy másik, összevesztek és úgy kellett szétszedni őket), nem kockáztatok

egyedül is körültekintően közlekedek, nehogy rám ugorjon egy, nem pedig kutyával

2013. aug. 27. 08:13
 46/50 anonim ***** válasza:

Szerintem ezentúl gyakrabban engedd be télen a pincébe (ha ott melegebb van), és akár nappal is, hogy kíméld a lábait.

Sokszor nem télen látszik a romlás, hanem tavasszal, hogy mennyire rontott rajta a tél (és sajnos már nem áll vissza nyáron).

Ezért biztos le fognak pontozni, de szerintem ha eddig nem volt sétáltatva, most pedig már ilyen problémái vannak, akkor talán nem is baj, ha inkább bent van, biztonságban. Persze csak ha eléggé lefárasztja szellemileg is az ember, sok játékkal (ami nem megerőltető számára fizikailag sem). Nekem egyébként félénkebb is lett kicsit, amikor már fájtak a lábai. Nem csodálom, szerintem így nehezebb lehet megvédenie magát és gondolom nem olyan biztos magában (biztos éreznek ilyesmit a kutyák is, tudom, hogy nem emberek, de azért ez nem annyira összetett dolog).

Különben annak ellenére, hogy szerintem is szörnyű így belegondolni, hogy ennyi éven át (lényegében egész életében) nem volt elhordva sétálni, megértem, hogy szerinted nem megoldható, mert nálunk is ilyen a környék.

Én is úgy indultam el a sétákra, hogy gyorshívón volt a mobilban a mentő és a család, mert gyakorlatilag kész túlélőpálya, ami itt van. :D

Ráadásul szinte még gyerekként kaptad a kutyát gondolom. Egy alig tizenéves gyerektől nem várható el, hogy egyedül rendezzen ilyen problémát és megoldást találjon. A szülők pedig lehet úgy gondolták, mint még most is sokan, hogy nem kell a kutyát sétálni hordani, ha kertben él.

Aki jót akar a kutyáknak az szépen elmagyarázza a dolgokat az útjába kerülő embereknek (pl. hogy miért fontos a séta) nem pedig ilyen kérdéseknél szövegel, ahol ráadásul semmi értelme sincs. Magyarán meg kellene érteni a dolgokat, mert totál felesleges most a kérdezőt szapulni, inkább a szüleivel kellett volna beszélni régebben. De persze a séta mellett is kijött volna ez a mozgásszervi probléma, tehát ilyen szempontból mindegy, illetve az sem ártana, ha mások is elzárnák a kutyáikat, vagy ha bejelentést tesz emiatt az ember akkor történne is valami...

2013. aug. 27. 18:07
 47/50 A kérdező kommentje:

mindenképp megfogadom a tanácsod és többször beengedem a pincébe

amikor pedig nincs otthon senki sem, igyekszem olyan helyre áttetetni a házát, ahol szétvédett és alapból kicsit melegebb van, mint csak simán kint az udvaron (gondolok itt pl egy fedett biciklitárolóra, ami csak 1 oldalról nyitott, de szélárnyékos helyen van)

köszönöm mindenki hozzászólását!

2013. aug. 27. 21:30
 48/50 anonim ***** válasza:
Nem komoly életkor azért egy nj-nek a 8 év. Ha mégis sikerül a röntgen és lesz diagnózis,biztosan sokan várnák, hogy jelezd itt, mire jutottatok.
2013. aug. 27. 21:44
 49/50 Katonca ***** válasza:
Nekem sajnos most hunyt el a kutyusom, németjuhász volt, és 13 éves. Sajnos hogy húzza a hátsó lábát, nem jelenti azt, hogy mozgásszervi betegsége van. Nem akarlak ijesztgetni, de nálunk is így kezdődött. Húzta a lábait, majd egyre többet feküdt. Megnézettük az állatorvosunkkal, és kiderült, hogy az öregség miatt legyengült szíve az oka. 1 évig szívgyógyszert szedett, de sajnos az öregség ellen nincs mit tenni. Okvetlen konzultálj orvossal. A fülein lévő légy problémára van megoldás: EXSPOT Nekünk a doki ajánlotta. A fül töveire kell folyatni. Garantáltan utálják nem csak a bolhák, a legyek is.
2013. aug. 31. 11:06
 50/50 anonim ***** válasza:
valószínüleg izületi probléma ,vagy csonthártya-gyulladás(ez gyakoribb)áll fenn a kutyádnál,de a táplálási hibák is okozhatnak ilyen problémákat...a fülére állapotától függően ecetet tegyéltávol tartja a legyeket ,de "sebbe" ne kerüljön,ha nem is látod,van mert a legyek a sebekre mennek,mert a petéket a húsba teszik...1-2 napot várj,hogy látsz-e legyeket,ha nem,elkezdheted culevit-tel kenni,regenerálja a bőrt...
2013. aug. 31. 11:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!