8 éves németjuhász lutyánk hátsó lábai nagyon fájnak a füleit pedig eszik a legyek, hogy segíthetek neki?
fasztatiszta és állítólag ez a betegségük, h idős korban elgyengülnek a hátsó lábai... hogy segítsek neki h ne fájjon, ne húzza annyira őket?
Illetve mit tehetek a legyek ellen? vmi házi csodaszer nincs ellenük?
Nem tudom, nálatok mivel dolgozott az orvos, de amikor az én kutyámat altatta, akkor pár perc alatt megvolt, csak beadta neki aztán szépen elaludt. Nem nyüszített, nem fuldoklott, látszólag nem voltak fájdalmai.
Amikor egy szomszédomét altatták (épp náluk voltam aznap és már nem jöhettem el, mert barátnőm nehezen viselte), akkor is beadott neki az orvos injekciót (sajnos nem tudom, milyet mert nem láttam melyik fajtát kapta, ill. hány darabot), de tényleg annyi volt, hogy 1-2 perc alatt beadta neki aztán barátnőm még simogatta és kb. 10-15 percbe telt, mire végleg elaludt és már nem lélegzett. De nálunk ennél rövidebb idő volt. Be voltam pánikolva, hogy majd spórolósat adnak neki, amitől elvileg gyorsan megfullad és szenved (mindenféle rémtörténetet olvastam itt is, hogy mennyire szenvedett a kutya), de semmi probléma nem volt.
Nekem hosszú ünnepek után altatták a kutyámat, már nagyon szükséges volt sajnos és az ünnepek alatt nem találtunk orvost. Ismerősök javasolták, hogy lőjük fejbe és hasonlók, hát én azóta is fel vagyok háborodva a dolgon! Normális altatásnál nincs "szebb" és kíméletesebb módszer. Amúgy azt is megnézném, aki nem akarja, hogy szenvedjen az állat az altatásnál ezért kézbe veszi a fegyvert. Én nem sírtam az altatásnál és azóta sem, de ha fejbe kellett volna lőnöm, vagy úgy intézte volna el egy családtagom, akkor biztos idegösszeroppanásom lett volna.
Na de mindegy...
Kérdező:
Nagy valószínűséggel a kutya ízületeivel is probléma van, nekünk is ez volt és sajnos egy idő után már nem segít semmi. Persze lehetőségeidhez mérten javaslom, hogy próbálj meg mindent, mert a különféle táplálék kiegészítők hatása azért nem elhanyagolható.
Nekünk is előjött ez idős korában, szegény néha nyüszített amikor felkelt, a lépcsőn is alig tudott menni, enni is már ülve evett, mert összecsuklottak a hátsó lábai. Rossz volt nézni, de azért néha még szaladgált és alapvetően jól volt (akkor kell altatni, ha már nincs öröme az életben és minden perc szenvedés neki) és több évig élt még.
A fülekre figyelni kell, mert vannak olyan legyek, amiknek a nyüvei sajnos az egészséges húst is megeszik és gyakorlatilag élve felfalják az állatot. Szóval ha már esetleg sebes és látsz benne petéket, akkor alaposan ki kell tisztíttatni az állatorvossal. Régen olvastam, hogy van valami olaj, amivel be lehet kenni, nem bírják a legyek és akkor nem szállnak rá. Sajnos már nem emlékszem a nevére és évek óta keresem a kérdést, de nem találom. De valamelyik állatorvos biztos tudja. Betadinnal és hasonlókkal nem lehet folyton kenni, ill. az nem tartja távol a legyeket, az fertőtlenítésre való.
Egyébként ha tiszta az állat füle, akkor ritkábban szokott ilyesmi előfordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!