Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 éves németjuhász lutyánk...

8 éves németjuhász lutyánk hátsó lábai nagyon fájnak a füleit pedig eszik a legyek, hogy segíthetek neki?

Figyelt kérdés

fasztatiszta és állítólag ez a betegségük, h idős korban elgyengülnek a hátsó lábai... hogy segítsek neki h ne fájjon, ne húzza annyira őket?

Illetve mit tehetek a legyek ellen? vmi házi csodaszer nincs ellenük?

2013. aug. 26. 16:44
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
43%
Ja, meg mondjuk nem akkor kéne elkezdeni gondolkodni, amikor már alig tud járni a kutya, hanem az első jelre megkereshettétek volna azokat a lehetőségeket, amivel késleltetni tudjátok a leépülését. Sokaknak ment, nektek csak most jutott eszetekbe - legközelebb inkább köttessetek be riasztót, nem kell oda kutya, hidd el.
2013. aug. 26. 17:08
 12/50 anonim ***** válasza:
12%
hát az altatást nem javaslom...inkább golyó....előző kutyámat altattattuk...és szörnyű érzés mikor még fél óráig ölembe feküdt a németjuhász mozogni már nemtudott de magánál volt és láttam a tekintetén h könyörög h csináljak valamit meg nemérti h miért van ez...pedig dupla adag szert kapott...
2013. aug. 26. 17:11
 13/50 anonim ***** válasza:
100%
akumi-nak ha nyers is igaza van valamilyen szinten. Előbb el kellett volna kezdeni kezelni. Az én kutyám apja 15évesen pusztult el az anyja 13 évesen ... A kölykök nagy részét a rendőrségnek adták el. Szóval meg kell nézni honnan szerzi az ember a kutyát, ne adjuk a lovat a szaporítók alá, akik csesznek arra, hogy mi baja lesz szegény állatnak csak pénzt akarnak gyorsan.
2013. aug. 26. 17:12
 14/50 anonim ***** válasza:
8 evesen miert lenne oreg?!? o.O
2013. aug. 26. 17:16
 15/50 anonim ***** válasza:
hát az enyémnek valóban gyenge a lába kb fél éves korába már látszott...ingyen kaptam apám legjobb barátjától, szülők mostmár 10évesek és egyiknek se volt semmi ilyen betegsége.. tömöm a kalcium meg a multivitamin tablettákkal meg még van egy ameiknek nemjut eszembe neve szoval napi 3fajtát kap meg viszem úszni, homokútra futni és sokat javult...még mindig nem áll a tökéletes pozicióba de mostmár ugyanúgy terhelli mint első lábait. meg kb 3éves kora óta gördeszkázok vele, megfelelő lndületbe hozom magam ő csak rásegít, ugyanúgy lököm magam amint lassulok és még mindig javul lába...ajánlotak zöldkagyló kivonatot de nagyon drága nincs rá annyi pénzem ezért veszem amit tudok meg minden szabadidőmeg rá áldozom...nekedis hamarabb kellett volna elkezdeni de talán ezek a szerek/vitaminok segíthetnek valamennyit, meg az úszást is javaslom persze csak mértékkel
2013. aug. 26. 17:17
 16/50 anonim ***** válasza:
Én a berni pásztorom mellett voltam félig mikor elaltatták. Azért félig mert a szívinjekciónál már az orvos elküldött mert bőgtem mint egy gyerek. Nekem is az ölembe feküdt a kábító szuri után (már nem is nagyon látott és nyáladzott) bújt hozzám a drága én öleltem simogattam és csak annyit tudtam neki mondogatni, hogy nem lesz semmi baj nagyon szeretlek, nagyon szeretlek! Igen szörnyű volt,de nekik nem fáj (gondolom-orvos azt mondta) Ő rákos volt. Muszáj volt így is sokat vártunk vele mert nem akartuk elveszíteni,de jobb nekik még a kínzó fájdalmak előtt hidd el...
2013. aug. 26. 17:17
 17/50 anonim ***** válasza:
43%
BillieJean86: hát én láttam a tekintetén h nem jó neki...majdnem 10éves volt és beteg...apám mondta h jobblenne lövetni az gyorsabb (neki altatták már kutyáját, ő se akar többet) és szinte sírt a kutya szóval többet tuti nem altattatom akkor már inkább hallgatok apámra és egy golyóval rögtön vége nem szenved...már 5éve volt de most is sírok h eszembe jutott az a tekintet :(
2013. aug. 26. 17:22
 18/50 anonim ***** válasza:
Hát... Én nem tudnám lelőni az imádott állatomat az biztos.... A lelövést a törvény bünteti...
2013. aug. 26. 17:27
 19/50 anonim ***** válasza:

Nem tudom, nálatok mivel dolgozott az orvos, de amikor az én kutyámat altatta, akkor pár perc alatt megvolt, csak beadta neki aztán szépen elaludt. Nem nyüszített, nem fuldoklott, látszólag nem voltak fájdalmai.

Amikor egy szomszédomét altatták (épp náluk voltam aznap és már nem jöhettem el, mert barátnőm nehezen viselte), akkor is beadott neki az orvos injekciót (sajnos nem tudom, milyet mert nem láttam melyik fajtát kapta, ill. hány darabot), de tényleg annyi volt, hogy 1-2 perc alatt beadta neki aztán barátnőm még simogatta és kb. 10-15 percbe telt, mire végleg elaludt és már nem lélegzett. De nálunk ennél rövidebb idő volt. Be voltam pánikolva, hogy majd spórolósat adnak neki, amitől elvileg gyorsan megfullad és szenved (mindenféle rémtörténetet olvastam itt is, hogy mennyire szenvedett a kutya), de semmi probléma nem volt.

Nekem hosszú ünnepek után altatták a kutyámat, már nagyon szükséges volt sajnos és az ünnepek alatt nem találtunk orvost. Ismerősök javasolták, hogy lőjük fejbe és hasonlók, hát én azóta is fel vagyok háborodva a dolgon! Normális altatásnál nincs "szebb" és kíméletesebb módszer. Amúgy azt is megnézném, aki nem akarja, hogy szenvedjen az állat az altatásnál ezért kézbe veszi a fegyvert. Én nem sírtam az altatásnál és azóta sem, de ha fejbe kellett volna lőnöm, vagy úgy intézte volna el egy családtagom, akkor biztos idegösszeroppanásom lett volna.

Na de mindegy...

Kérdező:

Nagy valószínűséggel a kutya ízületeivel is probléma van, nekünk is ez volt és sajnos egy idő után már nem segít semmi. Persze lehetőségeidhez mérten javaslom, hogy próbálj meg mindent, mert a különféle táplálék kiegészítők hatása azért nem elhanyagolható.

Nekünk is előjött ez idős korában, szegény néha nyüszített amikor felkelt, a lépcsőn is alig tudott menni, enni is már ülve evett, mert összecsuklottak a hátsó lábai. Rossz volt nézni, de azért néha még szaladgált és alapvetően jól volt (akkor kell altatni, ha már nincs öröme az életben és minden perc szenvedés neki) és több évig élt még.

A fülekre figyelni kell, mert vannak olyan legyek, amiknek a nyüvei sajnos az egészséges húst is megeszik és gyakorlatilag élve felfalják az állatot. Szóval ha már esetleg sebes és látsz benne petéket, akkor alaposan ki kell tisztíttatni az állatorvossal. Régen olvastam, hogy van valami olaj, amivel be lehet kenni, nem bírják a legyek és akkor nem szállnak rá. Sajnos már nem emlékszem a nevére és évek óta keresem a kérdést, de nem találom. De valamelyik állatorvos biztos tudja. Betadinnal és hasonlókkal nem lehet folyton kenni, ill. az nem tartja távol a legyeket, az fertőtlenítésre való.

Egyébként ha tiszta az állat füle, akkor ritkábban szokott ilyesmi előfordulni.

2013. aug. 26. 17:42
 20/50 anonim ***** válasza:
Azt, hogy ha tiszta a füle úgy értem, hogy ha nincs tele fülzsírral és mindenféle váladékkal, hanem az magától ürül vagy időnként hozzáértő módon ki van tisztítva. De fertőtlenítőkkel kenni nem megoldás, sőt nem is szabad belül, mert felborul tőle a természetes egyensúly, aztán jön mindenféle probléma, gomba, viszketés, szárazság stb. A fertőtlenítőket csak sebes területre szükséges tenni, a kutya fülét elég pl. normál fültisztító oldattal tisztítani.
2013. aug. 26. 17:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!