Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 éves németjuhász lutyánk...

8 éves németjuhász lutyánk hátsó lábai nagyon fájnak a füleit pedig eszik a legyek, hogy segíthetek neki?

Figyelt kérdés

fasztatiszta és állítólag ez a betegségük, h idős korban elgyengülnek a hátsó lábai... hogy segítsek neki h ne fájjon, ne húzza annyira őket?

Illetve mit tehetek a legyek ellen? vmi házi csodaszer nincs ellenük?

2013. aug. 26. 16:44
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
nekem az altatástól volt...iskolából is kimaradtam 2hónapot...hát olyat amitől elvileg 5-10p alatt vége lett volna ráadásul dupla adagot...és így is láttam a szemén mintha vádolna h miért csináltam ezt..énse családtagra akarom hanem aki ért is hozzá...de remélem a jelenlegi kutyám lesz olyan szerencsés hogy nem betegség miatt kell mesterségesen végezni vele hanem szépen elalszik magától és békésen hal meg..bár addig remélem még jó pár év van
2013. aug. 26. 17:51
 22/50 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de arról szerintem nem az altatási metódus, ill. az állatorvos tehet, ha te ilyen érzékeny típus vagy. 2 hónapot? Azért ilyenkor már szerintem pszichológusra van szükség és ezt ne vedd sértésnek, hiszen semmivel sem kevesebb az, akinek élete egyes szakaszában segítségre van szüksége.

Egyébként bár kicsi az esélye, de előfordulhat, hogy már nem volt teljesen rendben a szer vagy rosszul adta be az orvos és csak "nem volt szerencséd". Mindenesetre sajnálom amin keresztül kellett menned, nekem is fájt, amikor majdnem másfél évtized után el kellett altatni. De számomra rosszabb volt látni, hogy szenved, szerintem a legjobb döntést hoztuk az altatással.

2013. aug. 26. 18:12
 23/50 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

kaptam hideget, meleget

elmesélem az egészet, h lássátok tényleg mi a helyzet

egyik barátnőmmel (8éve) találkoztam egy napon és folyton elsírta magát (13 évesek voltunk, kérdezte mi baja és mondta h született a kutyáiknak 3 kiskutyája és abból 2-t el fognak altatni, mert nem tudják elajándékozni, eladni, eltartani

megkérdeztem szüleimet h elhozhatom-e, azt mondták igen

kutya szülei: apukája és anyukája 4-5 évesek voltak, anyukája díjnyertes, törzskönyves, apukája is törzskönyves és akkor még nem voltak betegek (később nem láttam őket)

ők nem tenyésztők voltak, ez a 3 kiskutya született náluk (véletlenül) utána ivartalanították a kutyájukat

eltelt 8 év

nagyon okos, mozgékony, játékos kutya lett a kiskutyából

nagyon szeret labdázni... eljött a nyár és láttuk, h egyre lustább a kutya (elkezdtünk neki vitaminokat adni)

néhány hét után rosszabb lett az állapota, irány a doki (vérvétel, kapott gyógyszert)...

azóta eltelt 1 hónap, itt az augusztus és nem javul a lába... mikor sokáig fekszik nehezen tud felkelni...aztán egy idő után (mikor bejáródik a lába) már ügyesebben, jobban mozog

kedve, étvágya, mindene rendben "csak" a 2 hátsó lába gyengélkedik

kb 1 hete volt itt az állatorvos és felírt egy másik gyógyszert is neki és azt mondta h ezzel nem tud mit csinálni, javulni már nem fog, csak szinten tartani tudjuk...

kérdeztem h tehetek-e még vmit, azt mondta h nem

ezért tettem fel a kérdést

egyik válaszoló írta h a belül ne pucoljuk a fülét...nem is szeretnénk...a füle hegyén vannak a legyek és azokat szeretném távol tartani tőle

2013. aug. 26. 19:53
 24/50 A kérdező kommentje:

és említettem az altatást..

mindenképp csak a legvégső esetben szánnánk rá magunkat, mert szinte családtagnak tekintjük már őt

2013. aug. 26. 19:56
 25/50 A kérdező kommentje:

kedves akumi!

már az első jelre (lustább a kutya) felkerestük a dokit, de mivel nem talált nála semmit, így vitamint írattunk fel vele, nem gondoltuk, h ilyen nagy baja lehet és h romlani fog az állapota

miután láttuk h az nem segít kivizsgáltattuk az orvossal (a vérvételből úgy emlékszem gyulladást állapítottak meg) és kaptunk rá gyógyszert is

ez sem segített így megint mentünk és kaptunk még tablettákat

mást sajnos nem tehettünk és a doki sem mondott mást

egyénként meg nem riasztó helyettesítésére tartjuk a kutyát

a nyers mondataidat átgondolhatnád mielőtt leírod és nem egyszerre a legrosszabbat kell feltételezni másokról

nem tudom, te mit tettél volna a helyünkben...??

2013. aug. 26. 20:01
 26/50 A kérdező kommentje:

volt már egy keverék németjuhász-?? kutyánk és ő 15 évig élt

az orvos nekünk azt mondta h a fasztatiszta németjuhász 8-9 évesen már öregnek számít, mert kevés éli meg a 10 éves kort

(túltenyésztés miatt genetikailag gyengék és rosszul állnak a hátsó lábai, ezért a németjuhászok egy bizonyos "alfaja" ezzel a betegséggel küzd idős korában)

2013. aug. 26. 20:05
 27/50 anonim ***** válasza:
43%
Megmondom, mit tettem volna a helyetekben: elvittem volna egy felszerelt rendelőbe, megröntgeneztetni, meg minden vizsgálatot elvégeztetni, amit kell. Feltúrtam volna a netet minimum, hogy kicsit ellenőrizzem az állatorvost, hogy tényleg mindent megtett-e, és gyorsan kiderült volna, hogy nem.
2013. aug. 26. 20:10
 28/50 anonim ***** válasza:

Egy korrekt röntgennel már fiatal korban is meg lehetett volna állapítani, rendben van-e a csípője, gerince a kutyádnak.

Az én kutyám 8 éves nj . Ráadásul méretre jóval nagyobb a sztenderdnél. Mentes volt a röntgene 3 évesen. És azóta sincs semmi baja a hátsójának. Azt el kell fogadni, hogy 10 éves kor körül már az egészséges kutyának is meszesednek az ízületei. Az embernél alig van öreg, akinek ne volna ízületi gondja. Ez van a kutyáknál is. Ha a kutyád húzza a lábait, az lehet éppen az utolsó pár csigolya elváltozása is.

Röntgen és a megfelelő kezeléssel még adhatsz a kutyádnak jó pár év fájdalommentes életet.

2013. aug. 26. 20:40
 29/50 A kérdező kommentje:

évek óta ő az állatorvosunk, nincs okom feltételezni h nem jó doki és miért keresnék másik orvost?

röntgen sajnos nem történt, de ha megállapították volna kis korában h baja lehet később, akkor is megtartottuk volna

amíg nem volt baja, nem volt okunk feltételezni h valaha is lesz ilyesmi, mint ami előjött

miután előjött, kezeltettük, sajnos nem javul

amit az orvos mond, annak hiszek, és ő nem említette a röntgent és egyéb az kezelést (a héten rákérdezek nála h lehetséges lenne-e)

sajnos szállítani nehezen tudjuk, mert nincs kocsihoz, sem lánchoz vagy pórázhoz szokva :/

2013. aug. 26. 21:22
 30/50 anonim ***** válasza:
38%
Ja, tehát hogy tulajdonképpen a kutya végig is unatkozta az egész életét a kertben így dp-s fájós lábbal. Gratulálok.
2013. aug. 26. 21:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!