Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 éves németjuhász lutyánk...

8 éves németjuhász lutyánk hátsó lábai nagyon fájnak a füleit pedig eszik a legyek, hogy segíthetek neki?

Figyelt kérdés

fasztatiszta és állítólag ez a betegségük, h idős korban elgyengülnek a hátsó lábai... hogy segítsek neki h ne fájjon, ne húzza annyira őket?

Illetve mit tehetek a legyek ellen? vmi házi csodaszer nincs ellenük?

2013. aug. 26. 16:44
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:

kedves akumi te egy igazi b@rom vagy, már ne is haragudj

ha nem olvasol, akkor ne válaszolj

1. a problémái nyáron kezdődtek

2. tudod suli és munkahely is létezik, ahova az emberek elmennek, így abban az időben nem a kutyájával foglalkozik

nagy terület van neki, imád labdázni, tanítottuk is és és nagyon sok mindent tud is, szót is fogad

tehát látatlanban nem kellene kiforgatni az ember szavait

nem tudom észrevetted-e, de segíteni szeretnék a kutyámon és erre kértem ötleteket/tapasztalatokat, nyilván ezt csak plusznak szánnám az orvosi kezelés mellet

2013. aug. 26. 21:40
 32/50 anonim ***** válasza:

nagyon is elkeserítő, hogy az orvosod látatlanban kezeli a kutyádat, és elintézi azzal, ennyi idősen az nj-knek ez az állapot a normális. Hát nem ez az állapot a normális. És mozgásszervi betegségnél, ha nem reagál jól a kutya a gyógyszerre, jön a röntgen. Mert teljes képet csak az tud adni a helyzetről. Hogy egyáltalán mi a baj.

Elhiszem, hogy jót akarsz a kutyádnak. Elhiszem, hogy bízol az orvosodban. de a kutyádat jelenleg nem gyógyíttatod, hanem max a fájdalmat enyhíted a kapott gyógyszerekkel. Közben egyre rosszabb lesz a helyzet.

Ráadásul, ha a hátsó lábakat húzza a kutya, az gerinc probléma. Szerencsés lennél, ha csak egy év múlva bénulna le teljesen a kutyád.

2013. aug. 26. 21:50
 33/50 A kérdező kommentje:

kikértük (látatlanban) egy idős (75 éves), tapasztalt, de még mindig praktizáló! állatorvos ismerősünk véleményét is, de ő is csak a tablettákat ajánlott, mert h ezzel nem lehet mit kezdeni

mint ahogy az idős emberek gerincproblémáival sem lehet sokszor

ezért nem is gondoltam h kellene még vmit tenni

de hallgatok rátok és mindenképp elintézek egy röntgent és max beszélek még 1 orvossal is

csak elkeserítő h azt mondták, nem lehet mit kezdeni vele

igazából a lábai sem álltak már jól és talán folyamatosan gyengült neki és most ér el arra szintre amit fent már említettem... (én egyébként kopásra gondolok, elkopott vmi izülete) pedig tápanyaggazdag ételt kapott mindig is :/

oké h többen is írtátok h miért nem kezeltük előtte stb. de egy embert sem kezelünk a betegség előtt, aztán ha panasza van, elmegy dokihoz, felír vmit, ha nem javul visszamegy egy nagyobb kivizsgálásra... így tettünk a kutyával is

talán azért gondolhatjátok h nem cselekedtünk időben, mert nagyon rosszként festettem fel az állapotát és említettem az altatást is

annyi h neheze tud felkelni és egy ideig észrevehetően nehezen jár, aztán mikor bejáródik (pont mint a mamámnál egyébként) utána már jobb

a baj az h látom rajt h a "bejáródási idő" hosszabbodott nyár eleje óta a vitaminok, tabletták ellenére is

ezért majd a kövi lépés megint az orvos lesz, de orvoson kívül én is próbálnék tenni érte vmit, amit tudok, h jobb legyen neki... erre vonatkozott a kérdésem is

egyébként itt egy kép róla, ez idén készült (itt már voltak gondjai a lábával)

[link]

2013. aug. 26. 22:02
 34/50 sippara ***** válasza:
58%

Egyrészt erre reagálnék: "2. tudod suli és munkahely is létezik, ahova az emberek elmennek, így abban az időben nem a kutyájával foglalkozik

nagy terület van neki, imád labdázni, tanítottuk is és és nagyon sok mindent tud is, szót is fogad

tehát látatlanban nem kellene kiforgatni az ember szavait" Akkor légyszíves magyarázd már el nekem, hogy hogy tudtam én (és egyébként még emberek milliói) suli, vagy épp 10-12 órás munka mellett megoldani, hogy a kutya napi 2-3 órát mozogjon, sétáljon, szocializálódjon, hogy ne tegyem tönkre szánt szándékkal az életét minden lehetséges szempontból? Varázslók, szuperhősök, vagy mégis mik lehetnek ezek az emberek - esetleg (elrugaszkodott ötlet) érett, felelősségteljes állattartók?

A kutyának röntgen kell, ezt csak az általad felsorolt tünetek alapján két perc alatt kideríthetted volna egy google kereséssel még nyár elején, és akkor most nem itt tartana a kutya. Mit mondott egyébként a doki, mi az a vitamin, ami rendbehozza a diszpláziát? Komoly pénzekért árulhatná, ugyanis emberek százezreket költenek dp kezelésre és műtétre - a sok hülye, mikor vitaminozni is lehetne.

Az, hogy a füleit eszik a legyek, szintén a kiváló állattartás és odafigyelés eredménye. Tisztíttatni, megvizsgáltatni, kötni, kezelni kéne - ez mind-mind-mind pénz, idő és energia, épp úgy, ahogy a kutyatartás többi része is.

2013. aug. 26. 22:34
 35/50 anonim ***** válasza:
57%

Nagy terület? UGYANAZ a nagy terület NYOLC kicseszett éve. El tudod képzelni, mennyire unalmas lehet az? Kerítés, fal, kerítés, fal, madár, fű, szomszéd macska, postás, kerítés, fal, kerítés, fal... Ha kiviszed az utcára, öt perc alatt több új inger éri, mint két év alatt a kertben. Tisztelhetnéd annyira, hogy nem tartod annyira egyszerű léleknek, mint egy aranyhalat.

A 75 éves állatorvost meg felejtsd el, mert nem halad a korral, nem tudja, mire és milyen megoldás van, vagy nem érdekli, mert ő is vidéki stílusú doki, amire nem elég a veszettségoltás meg a vitamin, arra nem érdemes energiát pazarolni.

Vagy tudod mit, szard le magasról, amit mondunk, de akkor ne játszd az eszedet, hogy te jót akarsz a kutyának. Ha jót akanál neki, akkor változatos, érdekes életet biztosítottál volna neki, vagy legalább így a végén igyekeznél egy kicsit megerőltetni magad, hogy legalább egy normális állatorvoshoz eljusson szerencsétlen kutya.

2013. aug. 26. 22:43
 36/50 A kérdező kommentje:

hát erre nem tudok mit írni... bevettetek vmit a fejetekbe és folyton az írjátok le

sajnos 20 évesen nincs lehetőségem arra h egyik napról a másikra megműtessem, amit eddig tudtam megtettem/megteszem érte

az h ti a városkátokban elviszitek sétálni, az egy dolog, de itt, ahol én lakom, ez megoldhatatlan!

az meg h unatkozott...sztem a panelben sokkal jobban unatkozik egy kutya, még ha 1-2 órára le is viszed sétálni..(pff nevetséges)

naponta foglalkoztunk vele, tanítottuk stb. (mellesleg nem tudom a ti kutyátok ezt mennyire kaphatta meg)

leül, lefekszik, szépen kér ha mondod neki (leül és a jobb lábát feltartja), pacsit ad, hozza a labdáját egy szóra...stb

az meg h idős orvos...nevetséges amit írtál (előítél ismeretlenül)...ő egy nagyvárosban dolgozik, jelenleg is praktizál, ügyeletes orvos és folyamatosan fejleszti magát

1,5 hónap alatt bocsi h csak 3x-i orvosi véleményt kértem ki 2 különböző orvostól

a röntgent köszönöm h megemlítettétek, el fogom intézni azt is, de itt nekem az sem olyan egyszerű (fuvar, nyugtató, röntgen, hazafuvar és pórázt sem lehet rátenni, mert nincs hozzászokva)

és csak úgy elárulom h városon kívül az emberek az udvarban tartják a kutyákat, mert egy kutyának nagy terület kell, ahol foglalkozol vele, kicsit futtatod, megmozgatod, játszol vele...nem pedig 1-2 órára leviszed megsz@ratni (már bocsi a kifejezésért)

vagy ti h csináljátok? írjátok már le nekem...!

2013. aug. 26. 23:05
 37/50 anonim ***** válasza:
100%

Szép kutyád van. Nekem évtizedek óta nj-im vannak.Az iskolában, ahova járok sok féle nagytestű megfordul. Fajtatiszta és keverék is. Idáig, ha megemlítettem a gazdának, hogy valami nem stimmel a kutya mozgásával, vigye el röntgenre, sajnos 99 %-ban súlyos Dp lett az eredmény. Ennél pedig az a baj, ha fiatalabb korában csak ellenőrzésként csináltattak volna egy röntgent, lehet, zöldkagylóval, cápaporccal, és megfelelő kímélő mozgatással, alsó súlyhatáron tartással , netán műtéttel elodázhatták volna a súlyos elváltozás jeleit későbbre.Én minden kutyámnál legkésőbb 1 évesen megnézetem az elejét-hátulját.

Sajnos, semmiféle tablettákkal egy csont, ízület elváltozást már nem lehet meggyógyítani. Hmeg tudod oldani, egy Dp röntgent, ha az nem mutat komoly elváltozást, egy hátsó gerinc röntgent csináltatnod kellene. Elsősorban az orvos látná, milyen fázisban van a kutya állapota. Ha nem jut pénz műtétre, vagy más okból nem akarod műttetni, van pl a Trocoxil nevű tabletta. Ha az orvosi vizsgálat alapján bírja a kutyád szervezete, sok kutyánál látványos javulást hozott elég sok ideig.

Sajnos, a kutyádnak fájdalmai vannak. Ezt pedig csak a fájdalom elnyomására való gyógyszerekkel lehet egy ideig elnyomni. Viszont a helyzet rosszabbodásával nem nagyon lesz teljes hatású semmi fájdalom csillapító, sem gyulladáscsökkentő, sem semmi, ami addig segített.

2013. aug. 26. 23:21
 38/50 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen! ez tényleg hasznos válasz volt! :)

sajnos mikor fiatal volt nem is gondoltunk rá, h ilyen betegség a későbbiekben előfordul nála, így nem röntgeneztettük meg :/ (szüleinél sem tudunk arról h ilyesmi bajuk lett volna és az előző németjuhászunknak sem volt ilyen baja (bár ő kicsit más fajta volt, mert alacsonyabb volt, esetleg volt benne egy kis keverék is, de 14 évig velünk volt)

mindenképp elintézem a héten (a pénzt megoldom vhogy és a szállítását is)

egyik vitaminos tablettáját pont ma vettem meg, mert elfogyott, az is zöldkagylót tartalmaz (Arthromed ha jól emlékszem)

rákérdezek arra is, amit te írtál!

ha meglesz a röntgen, többet megtudok majd

bár nem tudom mit lehetne vele tenni...talán tényleg csak a műtét segíthet rajt

2013. aug. 26. 23:31
 39/50 anonim ***** válasza:
69%

Nem gond az, ha nem lehet nálatok rendesen kutyát tartani, tényleg. Csak akkor nem kell kutyát tartani. Gyereket sem szülsz olyan lakásba, ahol nincs fűtés, mert úgy nem lehet gyereket tartani. Ezt hívják felelősségtudatnak.

Mi meg úgy csináljuk, hogy egész nap velünk van a kutya, amikor nem dolgozunk, asszem ez élből plusz kb. 10 óra együttlét a kertbe kib**zottakhoz képest, és akkor még nagyon optimista voltam azzal kapcsolatban, hogy hány óra foglalkozásban részesül egy átlagos kerti kutya naponta. A séták abból állnak, hogy pisi-kaki (ami összesen három perc a két kutyának, nem két óra), labdázás, bandázás, felfedezés, tereptárgyakon ugrálás, új kutyákkal ismerkedés... Van kint egy csomó dolog, amit csinálni lehet a kutyával, és amiről te is tudnál, ha megpróbáltad volna. Eleve végigszaglásszák az utat a kutyák, információt gyűjtenek a világról, botot cipelnek, egymást kergetik, megismerkednek a világ dolgaival... Néha elmegyünk a margitszigetre, hajógyári szigetre, kirándulni ide-oda, átmegyünk egymás futtatójára (tömegközlekedéssel), mert az is újdonság, ott is élményeket szerzünk.

Voltál már például kutyával nyaralni? Nekünk idén végre sikerült a balatoni teleknél messzebbre is jutni, mert ott ugye nem viheted magaddal sehova a kutyát, de most elmentünk egy kutyás kempingbe, mert ilyen is van, kutyás stranddal. Megtehettük, mert láttak annyit a kutyáink a világból, hogy beengedhettük őket egy rakás idegen kutya meg ember közé azzal a tudattal, hogy nem fognak gázt csinálni. Minden nap együtt strandoltunk, együtt mentünk enni, együtt ültünk este a tűz körül, ők egymáshoz bújtak, játszottak. Ehhez képest hol van az, hogy néha kimész vele labdázni egyet?

2013. aug. 26. 23:38
 40/50 A kérdező kommentje:

na ezt te mind megteheted, mert van rá pénzed

nekem sajnos csak annyi jut h kimegyek vele labdázni, és nem, tényleg nem engedem ki a az udvarból (csak amíg néhány percre körbejárja telek határokat kívül) különben összevesznének a többi kutyával, mert én hiába tanítom

meg neki h ne vesszen össze, ha a másik ezt nem tudja..

de ha nyitva van a kapu, akkor sem megy ki, mert tudja h nem szabad

örülök h te elviszed nyaralni a kutyádat ide-oda

én ezt csak a 8 év alatt 2x tehettem meg

de tudod, vannak kutyák, amiknek még ennyi sem jut, mint neki

mivel kertes házban lakunk, nincs időnk 10-12 óra munka után a seggünket mereszteni (fűnyírás, virágok öntözése, sövénynyírás...stb) eközben persze ott van ő is, kísérget, néha ellop egy-egy almát és játszunk...stb

te meg tartsd csak a tömegközlekedésben a kutyádat, enyém a friss levegőn jobban érzi magát és semmi pénzért nem cserélne le engem rád...

2013. aug. 26. 23:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!