Miért fontos egy fajtatiszta kutyánál, hogy van törzskönyve?
A törzskönyv azaz, hogy levan igazolva, hogy pl. igazi fajtatiszta rotweiler, németjuhász, csivava?
És miért olyan fontos, hogy egy kutyának legyen ilyene. Mármint, persze, énis örülnék neki, ha tudnám, hogy eredeti magyar vizslámvan, de mit tudok kezdeni a törzskönyvel?
Én nem bántam meg,hogy szaporítótól vettem,nekem nincs kedvem tízezreket kiadni egy törzskönyves kutyára.Inkább én is a kutyára költöm a különbözetet(kutyasuli stb.).
Az előző,kutyaviadalosoktól selejtként vett kutyám pl.17 éves koráig élt,vizsgázott,jó idegrendszerű kutya volt.
Pontosan.
Ha nemveszem meg,jó eséllyel már egy disznóólban sülné az ideggyenge utódokat.
Velünk sokkal jobban járt.
Megnézheted a kiskutyád családfáját, a neten kimazsolázhatod, kik a szülei, meddig éltek, milyen szinüek voltak. A törzskönyv a kiskutya "személyi igazolványa". Igazolja a fajta tisztaságát. ha kérdéses a valodisága, kérhetsz DNS tesztet, a saját költségedre.
Ha hobby célra vásárolod, akkor vállald az ivartalanitást, de a törzskönyv véleményem szerint akkor is jár. Ekkor elvileg olcsobban kéne odaadni a kutyust. Ha tenyésztési céljaid vannak vele, akkor nyilván magasabb az ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!