Kutyások! Mire jó egy kutya? (Csupán érdeklődök).
#30: Úgy értettem, hogy nyilván akkor bízod másra a kutyád, ha tudod, hogy el van ismerőssel, esetleg idegennel is.
Viszont nem fog rongálni, szót fogad, nem verekszik más kutyákkal.
Nagyon szép és pozitív dolog, amit írsz, de ez könnyen vissza is üthet. Ne adj Isten, de ha netán valami baleset ér, vagy kórházba kerülsz, akkor mi lesz a kutyával, ha senkit nem tűr meg magam ellett nélküled?
Nem kötekedni akarok, de már sokszor eszembe jutott, hogy az olyam kutyusoknál, akik csak a gazdájukat fogadják el, mi van, ha valami miatt szét kell válniuk egy időre. És bármi történhet.
Volt nálam egyszer egy távolabbi ismerősöm kutyája egy hétre, családi okok miatt. A kutyát életemben akkor láttam először, mikor mentem érte elhozni. A kutyus maximálisan jól nevelt volt, szót fogadott, és elfogadott engem is. Túlságosan is. Ha WC-re mentem, ott nyüszített az ajtóban. Miután visszavittem, és újból találkoztunk, akkor pedig kedvesen üdvözölt, de nem gazdaként. Nem akart utánam jönni. Viszont míg nálam volt, és sétáltattam, egyszer véletlenül összeakadtunk az igazi gazdájával, akit szintén körbeugrált, de utána amikor visszahívtam, első szóra jött, meg sem próbált a gazdájával maradni. Megértette valahol, hogy 1 hétig én voltam a gazdi, de utána már nem.
Ugyanakkor, míg nálam volt, az egyik családi barátot nagyon nem kedvelte valami miatt, na vele tartózkodó volt, kerülte nagy ívben.
33as!
Az ember nem arra készül alapvetően, hogy "bajom lesz, hova rakjam majd a kutyát". Ennyi erővel gyereket se vállaljon senki, mert mi van, ha meghalok és nincs rokon, akihez mehetne. Akkor meg mehet az árvaházba.
Igenis vannak egygazdás kutyák, ami nem azt jelenti, hogy ha muszáj, akkor nem tud másnál lenni, csak azt, hogy alapvetően a gazdáján kívül nem parancsolgathat neki senki. Pl. egy igazi (nem a mai mindenki kutyája típusú) rottweiler is elvan egy panzióban mondjuk, vagy rokonnál, de biztos, hogy nem fogja azt csinálni, amit az ottani aktuális gazdája mond neki, kb. le fogja sz*rni és biztos, hogy nem is lesz boldog ott a kutya.
Nem véletlenül használ a rendőrség pl. német juhászokat...ők pl. viszonylag jól tűrik a gazdaváltást.
12 vook:) ( legalább elolvasod a kommenteket :)
látom mégsem érted:)
a felelősség , a kutyával való foglalkozás, egy kutyásnak NEM TEHER!
nem dönthetsz előre 10-15 évről. de ha egyszer elkezded ,más emberré válsz, ez biztos!
kutyás leszel !!
ennek megértése ,egy .. nem kutyástól ??? a nem leírható,és nem kimondható érzelmek,érzések,a mindennapi rutin szerinti séták, a kölyökkutya szocializálása, később a nevelése , mind-mind kihívás, amit az ember ÖRÖMMEL TESZ !!
nem kényszerből. de ne feledd: kutyával csajozni mindíg sokkal könnyebb !!! és egy barátnővel közösen nevelgetni egy kölyök kutyát ,komoly felkészülés a későbbi családalapításra :)
de gyanítom a te szerelmes agyad ezt még mindíg nem érti:)
nem baj. a szerelem elveszi az ember eszét, a kutya pedig nem hozza vissza, csak átalakítja kicsit . és egészségesebb is leszel:)
aki kíváncsi az hamar megöregszik!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!