Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ötletek? Kutyát szeretnék...

Ötletek? Kutyát szeretnék venni de nem tudom milyet.

Figyelt kérdés

Na szóval. A kutyákhoz egyáltalán nem értek, semmilyen téren.Mindig ilyen kis keverék kutyáim voltak azonban tervezek venni valami nagytestű kutyát.Én olyan kutyát szeretnék venni később ami nagyra megnő,kint lenne az udvaron télen is(sajnos a házba nem lehet)nem veszélyes a gyerekekre de a házat meg őrzi rendesen.

Kb ilyen 10-15 ezerben gondolkodtam, persze kölyökkutyaként venném meg.Jó lenne egy olyan amit így kicsit lehet tanítani is, hogy ha mondom neki ül akkor leül, meg ha hívom jöjjön oda.És persze sétáltatni is vinném.Milyen kutyát ajánlotok?

2013. aug. 20. 22:23
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék kicseszni a kutyával, és persze hogy sokat foglalkoznék vele.Az eddigi kutyáimmal is sokat foglalkoztam.Majd ha veszek egy Labradort, azzal is sokat szeretnék foglalkozni.Tudom hogy sok igénye van egy kutyának, de úgy érzem hogy a későbbiekben meg fogom érteni ezeket és vehetek magamnak egyet.Tudom hogy nem ül le magától, tanítani szeretném és sokat szeretnék foglalkozni vele.Nem olyan vagyok, hogyha van egy kutyám akkor elhanyagolom.Szeretem a kutyát, és ez a Labrador is nagyon tetszik nekem.Anyagilag még nem állok úgy, hogy biztosítsak egy ilyen kutyát magamnak.De rémesen hasonlítanak ezek a soraid olyanra, mint ha kisgyereket vállalnék vagy hamarosan apa lennék.Tudom,nagy felelősség egy ilyen kutya-mint egy kisbaba is-.A legjobban szeretnék vele bánni és a legjobbakat szeretném majd a jövendőbeli kutyámnak.Ha anyagilag úgy fogok állni és a tudásomat is kibővítem hasznos információkkal.Köszönöm a válaszokat, én csak meg szerettem volna tudni hogy milyen kutyát lesz majd érdemes vennem.
2013. aug. 20. 22:46
 12/33 A kérdező kommentje:
És a kutya vételt sem mostanra terveztem, kicsit később szeretnék..Mint mondtam bővítem a tudásom és gyűjtök némi pénzt. :) Tök úgy érzem magam mintha kisbabám lenne hamarosan, és azzal kapcsolatban kérdeztem volna valamit.Remélem összejön a della egy szép Labradorra,vak embereknél szoktam ilyen kutyákat látni(javítsatok ki ha tévedek).Köszi a válaszokat. :)
2013. aug. 20. 22:50
 13/33 anonim ***** válasza:
93%
Javaslom, hogy menhelyeken nézz körül. Ott van sokféle kutyus és nem biztos, hogy pont labradort fogsz venni, hiszen mindegyik nagyon cuki és törődésre vágyik :)
2013. aug. 20. 22:52
 14/33 anonim ***** válasza:
89%
Nem akartam így kimondani... de igen, pontosan ugyanúgy rajtad áll valakinek az élete, a testi-lelki jóléte, a te felelősséged, sőt, neked van kiszolgáltatva az élete. Szuper, hogy megértetted és komolyan veszed, jó gazda leszel, már csak egy kis elméleti tudás hiányzik, de a hozzáállásod tökéletes.
2013. aug. 20. 23:00
 15/33 anonim ***** válasza:
95%

Akkor tisztázzunk még pár fontos dolgot :)

A labi maximum akkor fogja neked őrizni a házat, ha szerencséd van, és akkor is maximum jelzőkutya lesz, nem fog megfogni semmilyen betörőt, és valószínűleg nem is lesz elég elrettentő. Ő egy vadászkutya, nem erre találták ki. Arra viszont igen, hogy az emberrel szorosan együttműködve vadásszon, ennélfogva nem arra való, hogy kirakd a kertbe egyedül egész napra. Unatkozni fog és szenvedni a társas kapcsolatok hiányától, ha nem engede be a házba, és nem is lehet úgy megfelelő a kapcsolatotok. Ha egy kutya tényleg szereti az embereket és ők a mindene, az azt is jelenti, hogy igényli a szoros kapcsolatot velük, amit biztosítani kell számára, nem csak napi pár órában, hanem úgy általában, hogy érezze, hogy együtt éltek, nem csak egymás mellett.

Erre a nomád tartásra maximum a nagytestű pásztorkutyák alkalmasak valamennyire, de semmilyen emberbarátabb, "jó fej" fajta nem.

2013. aug. 20. 23:01
 16/33 A kérdező kommentje:
Remélem összejön minden és lesz egy Labradorom. :O Köszönöm a válaszokat!:)
2013. aug. 20. 23:02
 17/33 Imola Ágnes ***** válasza:
93%
Azt ajánlanám, hogy mielőtt kutyát vállalsz menj el önkénteskedni egy menhelyre, vagy fogadj be ideiglenesen egy kutyát. Azzal sok tapasztalatot szerezhetsz, az ideiglenes befogadás van, hogy nem jár anzagi befektetéssel, sokszor a szervezet élja a kaját, orvosi ellátást, és nincs az a felelősség a nyakadon, hogy élete végéig veled kell maradjon. Kicsit megismered a fajtát, a kutyatartást, kicsit belelátsz majd abba, milyen egy ilyen kutyával együtt élni, nem beszélve arról, hogy megmentesz egy életet:)
2013. aug. 21. 07:35
 18/33 anonim ***** válasza:

10 ezer forintért kutyát? az szerinted mit fedez? oltási programot, chipet...azaz ingyen szeretnél így kutyát...

az h odajön a kutya, nevelés kérdés , nem fajtáé.

az hogy sétáltatható, szintén nevelés kérdése.

az h tanítható e, szintén rajtad múlik.

2013. aug. 21. 08:49
 19/33 A kérdező kommentje:
Azért írtam annyi összeget, mert legtöbb helyen annyiért látok hogy eladnak kutyákat...Sejtettem hogy annyi pénzért én nem fogok venni Labradort, amit fajtatiszta.Igazából most jutott eszembe hogy októberben kapok kisebb összeget(80 ezer forint) és abból lehet tudnám fedezni magát a kutyát, oltást chipet és minden amit igényel.Mondom, csak akkor veszek kutyát ha készen érzem magam rá hogy biztosan mindent tudnék biztosítani neki, és meglesz rá a megfelelő összeg.
2013. aug. 21. 09:09
 20/33 anonim ***** válasza:
Na, ez már egy jó indulás, az a 80 (vagy több) el fog menni a kutya vételárára. Viszont ha ennyi pénzért tenyésztőtől veszed, akkor kapsz hozzá származási lapot (törzskönyv), szerződést, már lesz benne chip, túl lesz 3 féreghajtáson és két oltáson, tehát neked már csak a maradék 2-3 oltást és féreghajtót kell beadatnod, meg persze megvenni mindent ami a kell a kiskutyának. Fekhely, tálka, póráz, nyakörv, pár játék. Kezdd el nézegetni a tenyésztők honlapjait, és ne a hirdetéseket! Vedd fel a kapcsolatot pár szimpatikus tenyésztővel és beszélgess velük. Tudd meg, hogy mikor lesznek almok, mert hiába kapsz pénzt októberben, ha csak februárban várható a következő alom. A lakásban tartást is gondold át mégegyszer, mert a kölyköt nem célszerű kitenni az udvarra, télen meg nem is szabad! Aztán lehet, hogy úgy megszereted, hogy már felnőtt korában is bejárós kinti-benti kutya lesz belőle. A labradortól pedig házörzés tekintetében tényleg ne várj az ugatásnál többet! Közben nézd meg, hogy a környéketeken milyen kutyaiskolák vannak, ahová tudnátok járni kutyaoviba a kölyökkel!
2013. aug. 21. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!