Ötletek? Kutyát szeretnék venni de nem tudom milyet.
Na szóval. A kutyákhoz egyáltalán nem értek, semmilyen téren.Mindig ilyen kis keverék kutyáim voltak azonban tervezek venni valami nagytestű kutyát.Én olyan kutyát szeretnék venni később ami nagyra megnő,kint lenne az udvaron télen is(sajnos a házba nem lehet)nem veszélyes a gyerekekre de a házat meg őrzi rendesen.
Kb ilyen 10-15 ezerben gondolkodtam, persze kölyökkutyaként venném meg.Jó lenne egy olyan amit így kicsit lehet tanítani is, hogy ha mondom neki ül akkor leül, meg ha hívom jöjjön oda.És persze sétáltatni is vinném.Milyen kutyát ajánlotok?
Akkor tisztázzunk még pár fontos dolgot :)
A labi maximum akkor fogja neked őrizni a házat, ha szerencséd van, és akkor is maximum jelzőkutya lesz, nem fog megfogni semmilyen betörőt, és valószínűleg nem is lesz elég elrettentő. Ő egy vadászkutya, nem erre találták ki. Arra viszont igen, hogy az emberrel szorosan együttműködve vadásszon, ennélfogva nem arra való, hogy kirakd a kertbe egyedül egész napra. Unatkozni fog és szenvedni a társas kapcsolatok hiányától, ha nem engede be a házba, és nem is lehet úgy megfelelő a kapcsolatotok. Ha egy kutya tényleg szereti az embereket és ők a mindene, az azt is jelenti, hogy igényli a szoros kapcsolatot velük, amit biztosítani kell számára, nem csak napi pár órában, hanem úgy általában, hogy érezze, hogy együtt éltek, nem csak egymás mellett.
Erre a nomád tartásra maximum a nagytestű pásztorkutyák alkalmasak valamennyire, de semmilyen emberbarátabb, "jó fej" fajta nem.
10 ezer forintért kutyát? az szerinted mit fedez? oltási programot, chipet...azaz ingyen szeretnél így kutyát...
az h odajön a kutya, nevelés kérdés , nem fajtáé.
az hogy sétáltatható, szintén nevelés kérdése.
az h tanítható e, szintén rajtad múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!