Nem tudok dönteni?
Melyik az az álomfajta?
Én a labrador retrievert ajánlanám. Gyerekszerető, családcentrikus, nagyon jó barát, gyönyörű kutya. Ízületi betegségre hajlamos idős korában, de meg lehet előzni. Hízékony, de egy megfelelő táppal és mozgással gyönyörű állat lesz belőle :) Féléves korában naponta háromszor adtunk neki enni, mindig 100-150 g körül, reggel, délben tápot, este házi kosztot kapott, utána, átálltunk reggel táp-este főzött etetésre. Eléggé habzsol, szóval a tálját mondjuk ha van lépcsőd, akkor az első lépcsőfokra kellene tenni, vagy rárakni egy felfordított cserépre, vödörre. Nagyon jó barát, türelmes, és az enyém még együtt is érzett velem, megvigasztalt - ha sírtam, megnyalta az arcom és lenyalta a könnyeimet :') Így spontán ennyi jutott eszembe, előnyök-hátrányok együtt :)
Én tudnám javasolni, hogy látogass el egy kutyakiállításra, ott élőben nézheted meg az általad kiszemelt fajtát, beszélgethetsz más dog gazdikkal, tenyésztőkkel is, és ki fog derülni, valóban illik-e hozzád ez a fajta.
Egyébként tényleg viszonylag problémásak, és nem túl hosszú életűek a német dogok, de jó szűrési eredményekkel rendelkező ősöktől származó kölyök vásárlásával, rendszeres egészségügyi ellenőrzéssel, megfelelő tartási körülményekkel, megfelelő gondozással, ápolással és táplálással sokat lehet javítani a helyzeten, meg lehet előzni sok betegséget, növelni lehet a kutya élettartamát.
A gyomorcsavarodás esélyét is lehet csökkenteni például, úgy, hogy naponta nem egyszer kap enni a kutya, hanem kétszer.
Egy kennel oldalán találtam ezt, olvasgathatod:
Ahány ember, annyi vélemény egy-egy kutyáról. Szerintem ne neten olvass utána a fajtáknak, hanem könyvekben.
Valamint menhelyről is haza vihetsz kutyát, hidd el, bennük van valami különleges, megfoghatatlan plusz. :) Sokan azt mondják, hogy ragaszkodóbbak, jobban szeretnek stb. Nem tudom, hogyan megfogalmazni de én már tapasztaltam és folyamatban tapasztalom is ezt a pluszt. :)
Ha mégsem akarsz menhelyről (amúgy ott sem mindegyik keverék, enyém is fajta tiszta),akkor tenyésztői oldalakat nézz, ismerősöket kérdezgess még esetleg.
Van van a 101 nagykutya c. műsor, rengeteg fajtát mutatnak be! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!