Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amstaff, kutyatáp?

Amstaff, kutyatáp?

Figyelt kérdés
Üdv.1.3 éves amstaffomnak ma délelőtt veszek tápot.Sokat van mozgatva elég vékony nem valami fejlett.Az érdekelne milyen tápot vegyek neki amitől fejlődésnek (izmosodásnak,hízásnak) indulna??!! Dog chow árkategóriába ajánljatok!!
2013. aug. 17. 07:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

A brit care ekkor bele fog férni a költségbe. A buchers meg nem olyan rossz, nem az a gagyi tescos szar. Itt a leirás rólla, sokan dicsérik.

[link]

Ha meg fosik akkor adj neki normaflórt, egy 10 ampullás adag elég neki 5 napra, helyrerakja a gyomrot, beleket. Meg adhatsz neki kaukázusi kefirt nem hajtja meg de segít a gyomornak:-) Ha úgy gondolod, és kérdésed van irhatsz privit is nyugodtan.

2013. aug. 17. 10:41
 12/25 anonim ***** válasza:

Én nem értek az izmosításhoz, nekünk nem is mániánk ez mint a legtöbb staffosnál. De lehet, hogy ilyen szempontból tényleg jobban jársz a BARF etetéssel. Sokan említették ezt. (No meg a minőségi mozgás sem elhanyagolható.)

De ezért én leírom a tapasztalatomat: Mi Brit bárányos rizsesével etetjük a kutyát, allergiája miatt. Semmit nem hízik. Sőt, inkább fogyott. Már így is a duplájára emeltük az adagját, de még így is fel kéne szednie 1-2 kilót.

Lényeg az, hogy nézd meg a táp mennyi energiát tartalmaz. Mert pl a fent említett Brit 3891 kcal még a mi panel kutyánknak is kevés. Sajnos a bárányos rizsesek kb mind ilyenek, se a Kennel's-től, se a Dog Chow bárányosától nem hízott. Járunk futni erdőbe hetente 2-3x, kb 5-6 km-ereket, de az a mozgás elhanyagolható egy argentin dognak. Úgyhogy most ProPlan lazacosára állunk majd át.

De pl van a Brit Sport már 4382 kcal, és 30 kilót rendelve, árban sem sokkal drágább, mint a Dog Chow.

[link]

A rendes Brit L metabolikus energiája meg 4144 kcal.

[link]

2013. aug. 17. 10:46
 13/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!
2013. aug. 17. 10:57
 14/25 anonim ***** válasza:
75%

Nekem staffom is van,igaz az tk-s,de ha izmosítani szeretnél,akkor kegyetlenül hús+hús+hús+sport.

Mi úszunk,amíg csak lehet és az idő engedi,ettől gyönyörű széles a kutya,a hús pedig azért ilyen fontos,mert csak az tudja pótolni a kiesett energiát.Igaz,mostanra már felesbe kap nyers ételt + tápot.(Brit)

Mozgasd minél többet,amíg élvezi a kutya,utána próbáld a húst.Éhes gyomor mindent bevesz.

2013. aug. 17. 10:58
 15/25 A kérdező kommentje:
Én futtatom csak jelenleg heti 5 alkalommal kb 40 percet.Ettől nem fog veszíteni a súlyából?
2013. aug. 17. 11:02
 16/25 anonim ***** válasza:
Ha pótolod utána az energiát akkor nem. Egy sport kutyának jóval többet kell ennie.
2013. aug. 17. 11:07
 17/25 anonim ***** válasza:
De szerintem még így 1 év körülien várj még a kemény sporttal. Szerintem a heti 5X40 perc sok még neki. Még fejlődésben van azért. Inkább a helyes táplálásra figyelj. Szerintem.
2013. aug. 17. 11:09
 18/25 A kérdező kommentje:
"Kezdő kutyás" vagyok szóval ez a része is érdekelne a dolognak.Pl futás,úszás,súlyhúzás milyen izomcsoportot dolgoztat.Hozzáteszem nem kiállítási nem versenykutyát akarok sőt nem is lehetne belőlle.Csak a kutya mozgásigényét,mozgatását szolgáló edzések
2013. aug. 17. 11:11
 19/25 anonim ***** válasza:

Mi azért úszunk,mert az sokkal jobban kíméli a kutya szervezetét.Az izmosodás mégis látványos és szerintem "hamarabb" is bekövetkezik.Illetve a kutya sem érzi "kötelezőnek" mert imád úszni,közben tudunk labdázni,ugrálni..szóval nem veszi kemény "munkának".

Ha futtatni akarod,akkor nagyon fontos,hogy mellé kapjon valamilyen porc és ízületvédő dolgot.(Pl. zöldkagyló),mert tropára mehet az egész kutya.

Ha meg tudod oldani az úszást,én azt ajánlanám jobban.

Táppal meg próbáld meg a Britet, 15 kg nálunk 7200 Ft,ez elég neki 1 hónap 2 hétig,ha csak azt eszi,ha felesbe eteted mással (pl. hús) akkor nyilván sokkal tovább kitart.És az enyém is 30 kg-os,reggel és este kap enni.

2013. aug. 17. 11:12
 20/25 A kérdező kommentje:
Ezek szerint akkor hagyjam a futást?Esetleg ne vigyen heti 5x40 percet?Kevesebbszer?Igen meg tudom oldani az úszást.Azt is szoktunk.Szereti nagyon.
2013. aug. 17. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!