Megbetegedett a kutyánk. Ha az állatorvos nem jósol neki sokat, még meggyógyulhat?
A betegség neve babesiosis és ha nem az első 48 órában kap ellátást, akkor nem sokat lehet tenni. Szombaton kezdődött nála és hétfőn hívtuk az állatorvost. El is jött, de nem tudtam megmondni a pontos baját ezért antibiotikumot kapott meg valami általános orvosságot.
Ma este vettem észre, hogy besárgult a szemfehérje. Felhívtuk az állatorvost és akkor mondta, hogy akkor ez a betegség lesz, és ilyenkor már nem tud mit tenni. Nem akarom, hogy meghaljon :(
Megmenekülhet? Lehet más baja? Vért nem vett tőle a doki, meg semmi ilyesmi.
7 hónapos labrador keverék :(
Sajnos a kutyádnak tönkre ment a veséje, egy darabig még lehet hogy küzd, de szegénynek nincs sok hátra.
Sajnálom.
A babesia kezelheto.
Vidd masik orvoshoz ha a mostani nincs a helyzet magaslatan.
Nagyon sok menhelyes kutya van, akik durva babesiaval meggyogyulnak.
Fiatal, eleteros kutya, minden eselye megvan felgyogyulni.
Ne hagyd, hogy felrekezeljek.
Már hívtam most este 7-kor az állat ambulanciát egy másik városban, de ők még rosszabbat mondtak :( Nagyon drága gyógyszerekkel 10% esély adott neki az orvos aki felvette, de szerinte nem gyógyul meg :(
Mondjuk még a hétvégét kivárjuk, de anya azt mondta, hogy ha a 2 nap alatt se javul bevisszük és ott a doki majd dönt, hogy valamiféle kezelés még segíthet mégis, vagy altatás :(
köszönöm a sok választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!