A foxink tegnap délután kb15-20 szem patkánymérget evett, nem tudtam orvoshoz vinni meg hívni csak ma délelőtt, kapott a mérgezést követő 5 percen belül közel másfél liter tejet, hánytatni nem tudtam. Ma az állatorvos több injekciót is adott. Túléli?
Ha szerencsétek van,igen.Attól függ,mennyi méreg szívódott fel.Figyelni kell a tüneteket.
Ilyen esetben nem szabad megvárni,hogy másnap orvost tudjál hívni,hanem AZONNAL vinni kell a legközelebbi elérhető orvoshoz akár tömegközlekedéssel is.
A tej nem sokat használ.
Honnan tudod, hogy csak 15-20 szemet evett meg?
Remélem túléli. Ebből az a tanulság, hogy máskor ne olyan helyre tegyétek ahol a kutya hozzáférhet.
A patkány méreg vérzékenységet okoz, ha sokat evett belőle akkor mindenhol folyni fog belőle a vér.
Remélem nem így van.
A patkányméreggel az van,hogy akár napokig is tarthat,míg elpusztul tőle az állat.
Figyelni kell a nyálkahártyákat,ha nagyon halványak,az már rossz jel.
Belső vérzést okoznak ezek a szerek.
Ha tegnap délután ette meg és ma még él, akkor valszeg túléli, hiszen ezek a mérgek hamar végeznek velük :/
Amúgy meg vigyázz a tejjel. Konkrétan nem tudom a patkányméreg milyen, de ha pont zsírban oldódó méregre ráitatod a tejet, akkor meggyorsítod a halálát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!