Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlanátok egy...

Milyen kutyát ajánlanátok egy kezdőnek? Fontos hogy jó házőrző legyen.

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok és nagyon szeretnék egy kutyát. Azért nem vagyok teljesen kezdő a kutyákkal, mamámnál mindig volt kutya és a szomszéd németjuhászával is sokat játszottam amikor kisebb voltam. Most viszont szinte csak én foglalkoznék a kiskutyával, a szüleim sokat dolgoznak és végülis én kértem. Vidéken lakunk kertes házban, nem a legbiztonságosabb környéken ezért lenne fontos hogy jó házőrző legyen. Szinte minden nap tudnám vinni sétálni, hétvégén kirándulni, mivel erdő mellett lakunk. Én valami nagyobb testűt szeretnék, ami nem túl makacs, de ha egy kis kihívást jelent az nem probléma.

2013. aug. 15. 11:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
1.-es vagyok egyébként a lényeg, hogy megtudd mutatni hogy ki a falkavezér és a sok törődés is számít (sokat) viszont házőrzőből jó idegrendszerű kutyát kell venni.
2013. aug. 15. 13:07
 12/18 ödi2 ***** válasza:

Pontosan így van, ahogy az 1-es is írja, fontos a stabil idegrendszer házőrzőnél. A "sima" németjuhász nem elégítené ki a kutya iránti ragaszkodásod?:) Remek kutyák ők is.

Ahogy gondolkoztam közben és olvasgattam az írásod arra gondoltam, hogy miért nem gondolkodsz örökbefogadáson egy közeli menhelyről? Akár keverék is remek házőrző lehet és nagyon egészségesek általában, sokkal kevesebb egészségügyi problémájuk van általában, megkapnád a kihívást is nem utolsó sorban nagyon költséghatékony módja lenne kutyához jutnod...

Bár én 3 pásztor kutyát ajánlottam és kiváló fajtákat, de valljuk be nem olcsó egy megfelelő helyről származó kölyök/100-150 ezer ft/ és a járulékos költségek, amik egy fajtatiszta kutyánál vele járnak az első évben...háát nem kevés...

Szóval ajánlanám, hogy a neten böngéssz menhelyek között és egészen biztos vagyok benne, hogy fogsz találni olyan kutyát amilyenre vágysz és még a tudat is meglesz, hogy megmentetted azt a kis bolhazsákot melléd...:)

A jelenlegi németjuhász kutyámat én is menhelyről hoztam ki és semmi pénzért nem válnék meg tőle, Ő már az életem része!:)

8-as voltam ismét.

2013. aug. 15. 13:21
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Tudod a kutyában benne van az az ösztön,hogy menni kell! Azért szökött meg. Képzeld el nagyon törődtem vele. Minden nap sétáltattam. Játszottam vele. Tanítottam. De benne akkor is ott van az ÖSZTÖN! Amúgy kérdező: Minden milyen kutyát veszel házőrzőnek a nagy testű kutya felel meg. Csak akkor nagyon sokat kell etetni, sétáltatni. Bármilyen nagytestű kutya jó. A lényeg, hogy szeresd és ő is szeretni fog még jobban. De ha tényleg veszélyes környék ahol laktok és olyan kutyát fogsz venni ami tényleg olyan kedves meg minden de az idegeneket nem bírja akkor tényleg jó lesz 1 nagytestű BÁRMILYEN. Nem az a lényeg, hogy kezdő vagy-e kutyák terén vagy sem. Az e lényeg, hogy mennyire szereted. Aki már tiszta profi a kutyák területén és nem szereti a kutyáját csak tudja, hogyan kéne ápolni meg minden de nem szereti akkor azt se fogja szeretni a kutya. De amúgy simán 1 labrador is jó. Mikor jött hozzánk apukámnak a munkatársa és fociztunk. Mikor a "kapuba" mindig belőtte a gólt apukám munkatársa akkor mindig sikítottam 1-et XD. A labradorom meg majdnem leszedte apum munkatársáról a nadrágot mert azt hitte, hogy bántott engem. Szóval 1 labrador is nagyon jó házőrzésre. Csak akkor majd este el kell viselned a MÉLY ugatást. :)
2013. aug. 15. 13:48
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
64 %-osnak írtam
2013. aug. 15. 14:19
 15/18 anonim ***** válasza:
Csak tudod, egy felelős gazda nem csak szereti a kutyáját, hanem meg is védi. NEM engedi, hogy elszökjön. Attól, hogy te avval jössz, hogy szeretni kell a kutyát, attól még nem lesz jól nevelt. Fel se fogom, komolyan. Basz.hatod a szeretetet egy bármilyen kutyánál, ha tudja hogy melletted bármit megtehet. Nem attól lesz biztonságos egy kutya, hogy tudja, hogy szeretik. Hanem attól, hogy szabályok vannak neki felállítva ÉS szeretetben él. Nagyon el vagy tévedve...
2013. aug. 15. 14:24
 16/18 anonim ***** válasza:
Jól van lehet csesztetni! Nekem is van 1 véleményem neked is. Ne nekem válaszolj a kérdezőnek! Köszönöm.
2013. aug. 15. 14:27
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha elrettentési célból a elgjobb a rotti, de első kutyának nem ajánlom nekem 3. kutyám most 1 rotti és nehéz vele, de ha törödsz vele kutyasuliba hordod akkor nem lesz gond vele.
2013. aug. 15. 14:36
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :) Én is hajlok arra hogy menhelyről fogadjak örökbe kutyust, nézegettem is már pár oldalt. Egy német juhászt is szívesen elfogadnék. A doggal szemben nekem is az a fenntartásom hogy nagyon sokba kerül a tartása... :/ Sárhegyi vagy komondor elsőnek? Pont ilyen fajtákról akartak lebeszélni, ezért írtam ki a kérdést mivel teljesen elbizonytalanodtam. Én személy szerint úgy érzem képes lennék megnevelni egy ilyen kutyát, de inkább hallgatok a tapasztaltabbakra.

Kb napi 1-2 órát tudnék vele foglalkozni és kinti kutya lenne. Kutyaiskolába is tudnám hordani.

2013. aug. 15. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!