Milyen kutyát ajánlanátok egy kezdőnek? Fontos hogy jó házőrző legyen.
Köszönöm a válaszokat :) Utolsó: nagyon sajnálom a kutyusodat...
A német dogra én is gondoltam :D
A német dog valóban jó kutya és egy aranyszívű óriás, de itt jön a de... Rendkívül költséges és időigényes a tartásuk és mielőtt lehúzna az előttem szóló dog rajongó, 50-80 kg az átlag nagyságuk és ez bizony nagyon sokba kerül, nem beszélve a végtermék mennyiségével, amit szintén hozzátartozik...:))) Nagyon jó kutya de alaposan fontold meg, mert ezen kívül rövidebb életű is a kisebb méretű kutyáknál 7-10 év az átlag életciklusuk sajnos...
Javasolnám inkább egy pásztor kutya fajtát hasonló kvalitásokkal, de igencsak remek társként. A komondor vagy a sárhegyi lenne a javaslatom, bár a sárhegyi nem kis falat, de ha elszánt vagy, akkor garantáltan boldog leszel vele...:)25 éve nevelek és képzek kutyákat, sok félét tartottam én is, de még az idén beszerzek egy kuvasz és egy sárhegyit a jelenlegi németjuhászom mellé, miután átköltözöm az új házamba.
Lényeg, hogy én pásztor kutyát javasolnék és még a berni is szóba jöhet, ez a 3 fajta tipikusan egygazdás, de ugyanakkor család,gyerek mellé is stabil idegrendszerűek és kiváló házőrzők is. Ne felejtsd, hogy szocializálni mielőbb, egy kutyaovi és rengeteg foglalkozás minden kutya alapvető érdeke, mert ettől lehet teljes értékű társad és családtag.
Most 16 éves vagy és ez azt is jelenti, hogy jó eséllyel még a gyermekeid is játszhatnak vele, ami ugye most még nem szempont, de egy kutya vállalása erről szól, hogy felelősséggel válassz magad mellé egy TÁRSAT...:) Csak vigyázz, hogy egy ilyen kutyát csakis jó helyről, tenyésztőtől válassz, mert akkor garantált az egészséges és stabil vérvonal.
Jan Fennel: Kutyapszichológia című könyvét olvasd el, ha kell privátban átküldöm levélben.
Sok sikert, válassz okosan a saját igényeid és lehetőségeid szerint.
Basszus persze tukmáljuk rá a Cane corsot azonnal :D Az meg abszurd, hogy nem kell tapasztalat. (Hozzátenném, hogy egy rendesen nevelt kutya nem szökik, főleg egy labi..)
Kérdező! Azért remélem tudod, hogy a kutya nem annyiból áll mint amit itt leírtak. Esetleg járnál vele kutyasuliba? Napi szinten hány órát tudnád fárasztani? Kinti vagy benti lesz a kutya?
Szia, 9-es remélem nem címezted az írásod, mert akkor félreolvastad,amit írtam, de nagyon...:)
Ja, 8-as vagyok...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!